Makedonya’da nereleri gezmeli?

SEYAHAT - KİTAP 13.10.2022 - 19:19, Güncelleme: 13.10.2022 - 19:19
 

Makedonya’da nereleri gezmeli?

Kuzey Makedonya Balkanların en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri. Zengin kültürü, kadim tarihi ve etkileyici doğal güzellikleri ile aşık olacağınız bir yer. Peki Makedonya’da nereleri gezmeli? İşte cevabı…

Üsküp Makedonya’nın başkenti olmasının yanı sıra aynı zamanda en gelişmiş şehirlerinden biridir. Avrupa’nın tarihi geçmişine ışık tutan büyülü bir şehir.  Üsküp Sanat Köprüsü Üzerinde 29 tane bronz heykelin bulunduğu köprü Üsküp’ün en görkemli sanat değerlerinden biri. Makedonyalı sanatçı ve yazarların heykelleri ile bezeli köprü sadece yaya girişlerine açık. Vardar Nehri üzerindeki Üsküp Sanat Köprüsü akşam saatlerinde bambaşka bir silüete bürünüyor.   Çifte Hamam Çifte Hamam, II. Bayezid Dönemi’nin ünlü sadrazamlarından olan Davut Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1489 ile 1497 yılları arasında inşa edilen hamam zamanla pek çok kez restorasyona uğramıştır. Aldığı tüm hasarlara rağmen günümüze kadar gelmeyi başaran Çifte Hamam Osmanlı’dan bizlere yadigar. Tetova Pena Nehri tarafından adeta ortadan ikiye ayrılan şehir Şar Dağı eteklerine konumlanmış. Kültür ve doğal güzellik açısından zengin bir şehir. Lesok Manastırı Balkan ülkesi olup da manastırın olmadığı bir mimari düşünülemez elbette. Şehir merkezine ortalama uzaklığı 8 km olan Lesok Manastırı turistlerin uğrak noktalarından biri. 1326 yılında inşa edilen manastır Tetova şehrinin en önemli ibadet yerlerinden biri.  Türk Hamamı Türk hamam geleneği yüzyıllardan bu yana adından söz ettiriyor. Temizleyici etkisinin yanı sıra dinlendirici özelliği ile de ruha dokunuyor. Nitekim halen turistler tatillerinde Türk hamamına gidip, keselenmekten büyük keyif alıyor. İşte Makedonya’da da yüzyıllık gelenek devam ediyor. 
Kuzey Makedonya Balkanların en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri. Zengin kültürü, kadim tarihi ve etkileyici doğal güzellikleri ile aşık olacağınız bir yer. Peki Makedonya’da nereleri gezmeli? İşte cevabı…

Üsküp

Makedonya’nın başkenti olmasının yanı sıra aynı zamanda en gelişmiş şehirlerinden biridir. Avrupa’nın tarihi geçmişine ışık tutan büyülü bir şehir. 

Üsküp Sanat Köprüsü

Üzerinde 29 tane bronz heykelin bulunduğu köprü Üsküp’ün en görkemli sanat değerlerinden biri. Makedonyalı sanatçı ve yazarların heykelleri ile bezeli köprü sadece yaya girişlerine açık. Vardar Nehri üzerindeki Üsküp Sanat Köprüsü akşam saatlerinde bambaşka bir silüete bürünüyor.  

Çifte Hamam

Çifte Hamam, II. Bayezid Dönemi’nin ünlü sadrazamlarından olan Davut Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1489 ile 1497 yılları arasında inşa edilen hamam zamanla pek çok kez restorasyona uğramıştır. Aldığı tüm hasarlara rağmen günümüze kadar gelmeyi başaran Çifte Hamam Osmanlı’dan bizlere yadigar.

Tetova

Pena Nehri tarafından adeta ortadan ikiye ayrılan şehir Şar Dağı eteklerine konumlanmış. Kültür ve doğal güzellik açısından zengin bir şehir.

Lesok Manastırı

Balkan ülkesi olup da manastırın olmadığı bir mimari düşünülemez elbette. Şehir merkezine ortalama uzaklığı 8 km olan Lesok Manastırı turistlerin uğrak noktalarından biri. 1326 yılında inşa edilen manastır Tetova şehrinin en önemli ibadet yerlerinden biri. 

Türk Hamamı

Türk hamam geleneği yüzyıllardan bu yana adından söz ettiriyor. Temizleyici etkisinin yanı sıra dinlendirici özelliği ile de ruha dokunuyor. Nitekim halen turistler tatillerinde Türk hamamına gidip, keselenmekten büyük keyif alıyor. İşte Makedonya’da da yüzyıllık gelenek devam ediyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.