Büyük hayvanat bahçeleri!

SEYAHAT - KİTAP 11.10.2022 - 18:29, Güncelleme: 11.10.2022 - 18:29
 

Büyük hayvanat bahçeleri!

Doğal faunası, benzersiz atmosferi ile hayvanlara kucak açan Türkiye’nin hayvanat bahçesini sizler için listeledik.

Darıca Hayvanat Bahçesi 1990 yılında yapımına başlanan Darıca Hayvanat Bahçesi, ilk zamanlarında kuş parkı olarak tasarlanmıştı. Fakat zamanla pek çok canlı türüne ev sahipliği yapmayı başardı. Dünyanın hemen hemen her coğrafyasından getirttiği pek çok bitki ve hayvan türü ile adından söz ettiriyor. 1993 yılından itibaren kapılarını ziyaretçileri için aralayan Darıca Hayvanat Bahçesi’nde akıl almaz canlı türlerini görmeniz mümkün. Yaklaşık 286 hayvan türü ile toplam 3.600 hayvana ev sahipliği yapıyor. Bursa Hayvanat Bahçesi  1998 yılında bu yana ziyaretçilerini ağırlayan hayvanat bahçesi yaklaşık 70’e yakın türü ve toplam 650 hayvanı barındırıyor. 206.000 metrekarelik bir alana kurulmuş yaşam alanı doğa ile iç içe.  Antalya Hayvanat Bahçesi  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi içerinde toplamda 400.000 metrekarelik alana kurulan doğal bir bahçe. Özellikle hafta sonları kalabalık grupları ağırlayan hayvanat bahçesi, bulunduğu bölge itibari ile de dinlendirici bir alan.   İzmir Doğal Yaşam Parkı  İzmir Doğal Yaşam Parkı gerçekten de hayvanlara doğal yaşama imkanı sunuyor. 120’den fazla hayvan türünün ve 250 farklı bitki türünün yaşam alanı. Ayrıca 1.500 civarı hayvana da ev sahipliği yapıyor.   
Doğal faunası, benzersiz atmosferi ile hayvanlara kucak açan Türkiye’nin hayvanat bahçesini sizler için listeledik.

Darıca Hayvanat Bahçesi

1990 yılında yapımına başlanan Darıca Hayvanat Bahçesi, ilk zamanlarında kuş parkı olarak tasarlanmıştı. Fakat zamanla pek çok canlı türüne ev sahipliği yapmayı başardı. Dünyanın hemen hemen her coğrafyasından getirttiği pek çok bitki ve hayvan türü ile adından söz ettiriyor. 1993 yılından itibaren kapılarını ziyaretçileri için aralayan Darıca Hayvanat Bahçesi’nde akıl almaz canlı türlerini görmeniz mümkün. Yaklaşık 286 hayvan türü ile toplam 3.600 hayvana ev sahipliği yapıyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi 

1998 yılında bu yana ziyaretçilerini ağırlayan hayvanat bahçesi yaklaşık 70’e yakın türü ve toplam 650 hayvanı barındırıyor. 206.000 metrekarelik bir alana kurulmuş yaşam alanı doğa ile iç içe. 

Antalya Hayvanat Bahçesi 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi içerinde toplamda 400.000 metrekarelik alana kurulan doğal bir bahçe. Özellikle hafta sonları kalabalık grupları ağırlayan hayvanat bahçesi, bulunduğu bölge itibari ile de dinlendirici bir alan.  

İzmir Doğal Yaşam Parkı 

İzmir Doğal Yaşam Parkı gerçekten de hayvanlara doğal yaşama imkanı sunuyor. 120’den fazla hayvan türünün ve 250 farklı bitki türünün yaşam alanı. Ayrıca 1.500 civarı hayvana da ev sahipliği yapıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.