Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?

TARİFLER 10.10.2022 - 21:56, Güncelleme: 10.10.2022 - 21:56
 

Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?

Lahana Turşusu nasıl yapılır? Lahana Turşusu tarifi ? Lahana Turşusu yapma?

Malzemeler   1adet lahana   3 yemek kaşığı kaya tuzu   2 adet havuç   5 diş sarımsak   1 tatlı kaşığı toz şeker   1 su bardağı üzüm sirkesi   2 litre içme suyu   1 çay kaşığı limon tuzu   Eşit parçaya böldüğünüz lahanayı doğrayın. Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edip tuzla beraber ovun.   Kavanoza ovduğunuz lahanaları ekleyin. Havuçları dizin ve tekrardan lahana ilavesiyle kavanozu doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra toz şeker, sarımsak ve sirkeyi ilave edin.   İçme suyunu lahanaların üzerini geçecek kadar doldurun. Limon tuzunu ilave edip kavanozun ağzını hava almayacak şekilde kapatın. En az 10 gün bekleyin.
Lahana Turşusu nasıl yapılır? Lahana Turşusu tarifi ? Lahana Turşusu yapma?
Malzemeler
 
1adet lahana
 
3 yemek kaşığı kaya tuzu
 
2 adet havuç
 
5 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı üzüm sirkesi
 
2 litre içme suyu
 
1 çay kaşığı limon tuzu
 
Eşit parçaya böldüğünüz lahanayı doğrayın. Lahanaların üzerine kaya tuzunu ilave edip tuzla beraber ovun.
 
Kavanoza ovduğunuz lahanaları ekleyin. Havuçları dizin ve tekrardan lahana ilavesiyle kavanozu doldurun. Kavanozu doldurduktan sonra toz şeker, sarımsak ve sirkeyi ilave edin.
 
İçme suyunu lahanaların üzerini geçecek kadar doldurun. Limon tuzunu ilave edip kavanozun ağzını hava almayacak şekilde kapatın. En az 10 gün bekleyin.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.