Stres gelecekteki bebeğinizin cinsiyetini etkiler mi?

YAŞAM 08.10.2022 - 11:27, Güncelleme: 08.10.2022 - 11:27
 

Stres gelecekteki bebeğinizin cinsiyetini etkiler mi?

Yumurtlamadan 1 gün önce denerseniz hamile kalma şansınız %31, yumurtlama sırasında denerseniz %33'tür. Ancak araştırmacılar hamileliği etkileyebilecek bir şey daha buldular.

Araştırmacılar, doğumda “doğal” oran 100 kıza 105 erkek çocuk düşüyor, ancak yüksek hormon seviyeleri, kan şekeri, vücut ağırlığı değişiklikleri, hatta iltihap belirtileri gibi durumların yanı sıra stresyaşayan kadınların sadece üçte birinin erkek çocuğu olduğunu fark ettiler. Günlük yaşamın baskıları, bir bebeğin anne karnındaki cinsiyetini etkileyebilir. Bazı araştırmalarda uzmanlar, herhangi bir stres yaşayan kadınların erkek çocuk sahibi olma olasılığının daha düşük olduğunu gözlemledi. Bunun cinsiyeti %100 etkileyen bir neden olduğunu düşünmüyorlar, ancak hamileliğinizi planlarken sayabileceğiniz olası nedenlerden biri olduğunu söylüyorlar.  
Yumurtlamadan 1 gün önce denerseniz hamile kalma şansınız %31, yumurtlama sırasında denerseniz %33'tür. Ancak araştırmacılar hamileliği etkileyebilecek bir şey daha buldular.

Araştırmacılar, doğumda “doğal” oran 100 kıza 105 erkek çocuk düşüyor, ancak yüksek hormon seviyeleri, kan şekeri, vücut ağırlığı değişiklikleri, hatta iltihap belirtileri gibi durumların yanı sıra stresyaşayan kadınların sadece üçte birinin erkek çocuğu olduğunu fark ettiler.

Günlük yaşamın baskıları, bir bebeğin anne karnındaki cinsiyetini etkileyebilir. Bazı araştırmalarda uzmanlar, herhangi bir stres yaşayan kadınların erkek çocuk sahibi olma olasılığının daha düşük olduğunu gözlemledi.

Bunun cinsiyeti %100 etkileyen bir neden olduğunu düşünmüyorlar, ancak hamileliğinizi planlarken sayabileceğiniz olası nedenlerden biri olduğunu söylüyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.