Akaryakıta çifte zam geldi!

EKONOMİ 06.10.2022 - 09:32, Güncelleme: 06.10.2022 - 09:32
 

Akaryakıta çifte zam geldi!

Brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi.

Eylül ayının son haftasında 80 dolar seviyesine kadar gerileyen brent petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla yeniden 90 doları aştı. Brent petrolün 93 dolar seviyesine çıkması ve Rusya-Ukrayna savaşında şiddetin artmasıyla dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi. Brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi. Dün motorinin litresi 1 lira 10 kuruş, benzinin litresi 62 kuruş artmıştı. Bugün ise motorine 1 lira 39 kuruş, benzine 74 kuruş zam geldi. Böylece 2 günde benzinin litresi 1 lira 36 kuruş, motorinin litresi de 2 lira 49 kuruş yükselmiş oldu.  
Brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi.

Eylül ayının son haftasında 80 dolar seviyesine kadar gerileyen brent petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla yeniden 90 doları aştı. Brent petrolün 93 dolar seviyesine çıkması ve Rusya-Ukrayna savaşında şiddetin artmasıyla dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi.

Brent petrolde yaşanan yükseliş sonrası dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi. Dün motorinin litresi 1 lira 10 kuruş, benzinin litresi 62 kuruş artmıştı. Bugün ise motorine 1 lira 39 kuruş, benzine 74 kuruş zam geldi. Böylece 2 günde benzinin litresi 1 lira 36 kuruş, motorinin litresi de 2 lira 49 kuruş yükselmiş oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.