CHP, başörtüsü teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu!

POLİTİKA 04.10.2022 - 17:09, Güncelleme: 04.10.2022 - 17:09
 

CHP, başörtüsü teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte partiler de kanun tekliflerini sunmaya başladı.

CHP, bir süreden bu yana üzerinde çalıştığı başörtüsüyle ilgili 3 maddelik kanun teklifini bugün Meclis Başkanlığı'na sundu.  Söz konusu teklif 3 maddeden oluşuyor: Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz. Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte partiler de kanun tekliflerini sunmaya başladı.

CHP, bir süreden bu yana üzerinde çalıştığı başörtüsüyle ilgili 3 maddelik kanun teklifini bugün Meclis Başkanlığı'na sundu. 

Söz konusu teklif 3 maddeden oluşuyor:

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.