Mezunları İş Bulamayan Üniversitelere Para Cezası Verilecek!

GÜNDEM 03.10.2022 - 19:08, Güncelleme: 03.10.2022 - 19:08
 

Mezunları İş Bulamayan Üniversitelere Para Cezası Verilecek!

İngiltere, hayata geçirilecek yeni uygulama sayesinde diplomalı işsiz sayısını azaltmayı hedefliyor.

İngiltere Öğrenci Ofisi, düşük kaliteli olarak değerlendirdiği dersler ve alanlar için yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor. Buna göre mezunlarının yüzde 60’ından daha azının iş bulamaması, kendi işini kurmaması veya kurslarını tamamladıktan sonra eğitimine devam etmemesi durumunda, üniversitelere para cezası verilebilecek. Öte yandan öngörülen para cezasının 500 bin sterline kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Öğrencilerine lisansüstü düzeyde iş veya eğitim güvencesi vermeyen ve yüzde 60 barajını karşılamayan 62 üniversitede ve yüksekokulda 11 binden fazla öğrencinin kayıtlı olduğu ifade ediliyor. Öte yandan yeni yaptırımlar kapsamında 33 enstitü de okulu bırakma oranlarıyla ilgili yeni kuralları ihlal etme riskiyle karşı karşıya. Bu ise İngiltere’deki öğrencilerin, yaklaşık 4’te birinden fazlasının eğitimini tamamlamadan öğrenim gördüğü kurumdan ayrıldığı anlamına geliyor! İngiltere, yeni uygulama ile hem “diplomalı işsiz” sayısını azaltmayı hem de eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor Öğrenci Ofisinin baş düzenleyicisi Susan Lapwroth, dezavantajlı geçmişe sahip öğrencilerin genellikle yaşam standardını artırmayan ve zayıf sonuçları olan derslere alındığını ifade ediyor. Lapwroth, bundan sonra öğrenciler açısından hem akademik hem de sosyal anlamda zayıf sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilecek üniversite ve yüksekokullara, bu durumu makul bir şekilde açıklayamadıkları takdirde müdahale edileceğini söylüyor. Kaynak: listelist.com  
İngiltere, hayata geçirilecek yeni uygulama sayesinde diplomalı işsiz sayısını azaltmayı hedefliyor.

İngiltere Öğrenci Ofisi, düşük kaliteli olarak değerlendirdiği dersler ve alanlar için yeni bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Buna göre mezunlarının yüzde 60’ından daha azının iş bulamaması, kendi işini kurmaması veya kurslarını tamamladıktan sonra eğitimine devam etmemesi durumunda, üniversitelere para cezası verilebilecek. Öte yandan öngörülen para cezasının 500 bin sterline kadar çıkabileceği ifade ediliyor.

Öğrencilerine lisansüstü düzeyde iş veya eğitim güvencesi vermeyen ve yüzde 60 barajını karşılamayan 62 üniversitede ve yüksekokulda 11 binden fazla öğrencinin kayıtlı olduğu ifade ediliyor. Öte yandan yeni yaptırımlar kapsamında 33 enstitü de okulu bırakma oranlarıyla ilgili yeni kuralları ihlal etme riskiyle karşı karşıya.

Bu ise İngiltere’deki öğrencilerin, yaklaşık 4’te birinden fazlasının eğitimini tamamlamadan öğrenim gördüğü kurumdan ayrıldığı anlamına geliyor!
İngiltere, yeni uygulama ile hem “diplomalı işsiz” sayısını azaltmayı hem de eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor

Öğrenci Ofisinin baş düzenleyicisi Susan Lapwroth, dezavantajlı geçmişe sahip öğrencilerin genellikle yaşam standardını artırmayan ve zayıf sonuçları olan derslere alındığını ifade ediyor. Lapwroth, bundan sonra öğrenciler açısından hem akademik hem de sosyal anlamda zayıf sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilecek üniversite ve yüksekokullara, bu durumu makul bir şekilde açıklayamadıkları takdirde müdahale edileceğini söylüyor.

Kaynak: listelist.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.