Hamilelikte Lekelenme!

SAĞLIK 29.09.2022 - 17:01, Güncelleme: 29.09.2022 - 17:01
 

Hamilelikte Lekelenme!

Hamilelikte Kahverengi Leke, Akıntı ve Kanama Sebepleri...

Fetüs Hamilelik sebebiyle doğum bölgesinde büyük bir basınç oluşmaktadır. Bunun sonucunda da hamilelik ve doğum esnasında kahverengi akıntı meydana gelmektedir. Hamilelikte leke oluşumunun bir sebebi budur. Cinsel İlişkiye Girmek Hamilelik dönenimde kahverengi akıntı gelmesinin ve bikinin bölgesinin kahverengi kalmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de hamilelik döneminde yapılan cinsel ilişkidir. Serviks bölgesinde oluşan irtibat sonrasında kahverengi akıntı ve ağrılar meydana gelebilir. Dış Gebelik Yaşanması Hamilelikte görülen lekelenmenin bir diğer nedeni ise dış gebelik yaşanmasıdır. Hamilelik döneminde yaşanan dış gebelik, kahverengi akıntı, kahverengi lekelenme ve ağrıları belirti olarak gösterebilmektedir. Mol Gebeliği Gestasyonel trafoblastik, bir diğer adı ile mol gebelik, vücutta yer alan kahverengi akıntı ve kahverengi lekenin başlıca sebeplerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Embriyonun Rahme Tutunması Hamilelik esnasında yaşanan bazı durumlarda embriyo rahim duvarına tutunmaya çalışır. Bu durum hamilelik esnasında oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Yaşanan bu durumun ardından kahverengi leke ve akıntı oluşumu ortaya çıkar. Hamilelik Sancısı Doğum sancısı esnasında ilk olarak vajina bölgesinde kanama meydana gelir. Meydana gelen bu kanama genel olarak kahverengi renkte meydana gelmektedir. Hamilelikten bir iki hafta önce kahverengi kanama ve akıntı yaşanabilir. Vajina Kanseri Hamilelikte kahverengi lekelerin oluşmasında vajina kanseri de karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalık çok sık rastlanan bir durum değilse bile lekelerin ortaya çıkmasında ve kalıcı olmasında bir hayli büyük önem taşımaktadır. Bu durumda bir an önce gerekli tedaviyi olmanız gerekiyor. Vajinal Enfeksiyon Vajina bölgesinde oluşan virüsler, bu bölgeyi etkiler ve kaşıntı ile yanma hissi yaşatır. Sonrasında da kahverengi akıntı ve kanama meydana gelir. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın yolu nedenini ortadan kaldırmaktır. Daha sonra bu etkiler kendiliğinden geçecektir.  
Hamilelikte Kahverengi Leke, Akıntı ve Kanama Sebepleri...

Fetüs

Hamilelik sebebiyle doğum bölgesinde büyük bir basınç oluşmaktadır. Bunun sonucunda da hamilelik ve doğum esnasında kahverengi akıntı meydana gelmektedir. Hamilelikte leke oluşumunun bir sebebi budur.

Cinsel İlişkiye Girmek

Hamilelik dönenimde kahverengi akıntı gelmesinin ve bikinin bölgesinin kahverengi kalmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de hamilelik döneminde yapılan cinsel ilişkidir. Serviks bölgesinde oluşan irtibat sonrasında kahverengi akıntı ve ağrılar meydana gelebilir.

Dış Gebelik Yaşanması

Hamilelikte görülen lekelenmenin bir diğer nedeni ise dış gebelik yaşanmasıdır. Hamilelik döneminde yaşanan dış gebelik, kahverengi akıntı, kahverengi lekelenme ve ağrıları belirti olarak gösterebilmektedir.

Mol Gebeliği

Gestasyonel trafoblastik, bir diğer adı ile mol gebelik, vücutta yer alan kahverengi akıntı ve kahverengi lekenin başlıca sebeplerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Embriyonun Rahme Tutunması

Hamilelik esnasında yaşanan bazı durumlarda embriyo rahim duvarına tutunmaya çalışır. Bu durum hamilelik esnasında oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Yaşanan bu durumun ardından kahverengi leke ve akıntı oluşumu ortaya çıkar.

Hamilelik Sancısı

Doğum sancısı esnasında ilk olarak vajina bölgesinde kanama meydana gelir. Meydana gelen bu kanama genel olarak kahverengi renkte meydana gelmektedir. Hamilelikten bir iki hafta önce kahverengi kanama ve akıntı yaşanabilir.

Vajina Kanseri

Hamilelikte kahverengi lekelerin oluşmasında vajina kanseri de karşımıza çıkmaktadır. Bu hastalık çok sık rastlanan bir durum değilse bile lekelerin ortaya çıkmasında ve kalıcı olmasında bir hayli büyük önem taşımaktadır. Bu durumda bir an önce gerekli tedaviyi olmanız gerekiyor.

Vajinal Enfeksiyon

Vajina bölgesinde oluşan virüsler, bu bölgeyi etkiler ve kaşıntı ile yanma hissi yaşatır. Sonrasında da kahverengi akıntı ve kanama meydana gelir. Bu olumsuzluklardan kurtulmanın yolu nedenini ortadan kaldırmaktır. Daha sonra bu etkiler kendiliğinden geçecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.