EYT’de Kadın ve erkeklerde yaş detayı!

EKONOMİ 28.09.2022 - 19:09, Güncelleme: 28.09.2022 - 19:09
 

EYT’de Kadın ve erkeklerde yaş detayı!

Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran ve yakından ilgilendiren gelişme belli oldu.

Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran ve yakından ilgilendiren gelişme belli oldu. EYT’de son dakika gelişmesi duyuruldu. Uzun zamandır milyonlarca kişi EYT gelişmelerini yakından takip ediyordu. 9 Eylül 1999 senesinden önce sigortalı olanlar bağlamında geçerli olan EYT yasasının Aralık ayında çıkacağı belli oldu. Ancak yaş şartına ilişkin detaylar da açıklanmaya başlandı. EYT formülleri arasında en çok konuşulan durumların arasında kısmi emeklilik alternatifi bulunuyor. Buna göre 10 sene boyunca prim ödeyenler için kadında 51, erkeklerde ise 54 yaşını doldurma şartı getirilecek. Emeklilik Hakkı Geliyor Buna göre 1999 yıl evveli şartları uygulanıyor. Kadın çalışanlarda 7.200, erkeklerde 9.000 prim gününü kapsayanlara yaş durumuna bakılmadan emeklilik hakkı geliyor. 5.500 Ve 9.500 Prim Günü Kabul eden vatandaşlar daha az maaşla emekli olacak. Bir öteki ise geçici kesintili emeklilik; bu formülde kalan seneler boyunca kesinti yapılacak ve vatandaş emeklilik yaşına geldiği zaman kesinti duracak. Beşinci formül; 5.500 ve 9.500 prim gün miktarını dolduranlar emekli olabilecek.  
Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran ve yakından ilgilendiren gelişme belli oldu.

Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran ve yakından ilgilendiren gelişme belli oldu. EYT’de son dakika gelişmesi duyuruldu. Uzun zamandır milyonlarca kişi EYT gelişmelerini yakından takip ediyordu. 9 Eylül 1999 senesinden önce sigortalı olanlar bağlamında geçerli olan EYT yasasının Aralık ayında çıkacağı belli oldu. Ancak yaş şartına ilişkin detaylar da açıklanmaya başlandı.

EYT formülleri arasında en çok konuşulan durumların arasında kısmi emeklilik alternatifi bulunuyor. Buna göre 10 sene boyunca prim ödeyenler için kadında 51, erkeklerde ise 54 yaşını doldurma şartı getirilecek.

Emeklilik Hakkı Geliyor

Buna göre 1999 yıl evveli şartları uygulanıyor. Kadın çalışanlarda 7.200, erkeklerde 9.000 prim gününü kapsayanlara yaş durumuna bakılmadan emeklilik hakkı geliyor.

5.500 Ve 9.500 Prim Günü

Kabul eden vatandaşlar daha az maaşla emekli olacak. Bir öteki ise geçici kesintili emeklilik; bu formülde kalan seneler boyunca kesinti yapılacak ve vatandaş emeklilik yaşına geldiği zaman kesinti duracak. Beşinci formül; 5.500 ve 9.500 prim gün miktarını dolduranlar emekli olabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.