Beyni öldüren tehlikeli besinler!

SAĞLIK 20.09.2022 - 19:06, Güncelleme: 20.09.2022 - 19:06
 

Beyni öldüren tehlikeli besinler!

Bazı yiyecekler insanın düşünmesine ya da hafızasını için tehlike oluşturuyor. Günümüzde bu tehlikenin giderek artığını belirten uzmanlar, beynimizi hantallaştıran yiyecekleri şu şekilde sıralıyor. İşte beynimize zarar veren yiyecekler!

Şeker ve Şeker Ürünleri Uzun süreli şeker kullanımı beyin ile ilgili problemlere yol açıyor. Aynı zamanda hafızayı da zayıflattığı kanıtlanmıştır. Öğrenme kabiliyetini engellediğini ifade eden uzmanlar bu sebeplerden dolayı şekerden uzak durulması gerektiğini söylüyor. Fastfood Son yıllarda, çocuktan yaşlıya kadar büyük bir kitleyi etkisi altına alan fast food mekânları oldukça ilgi görüyor. Fast food tüketiminin bir hayli artması endişe verici sorunlar ortaya çıkartıyor. Yakın zamanda yapılan araştırmalarda fast food ürünleri beynin kimyasını değiştirdiği ortaya konulmuştur. Bu ürünler insanlarda şişmanlık, yorgunluk, öğrenme bozukluğu ve hafızayı zayıflatıyor. Kızartılmış Yiyecekler Kızartılmış, işlenmiş, katkı maddeli yiyecekler insanın beynine zarar veriyor. Cips, patates kızartması gibi gıdalar hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açıyor.  En toksinli ve zararlı kızarma yağı, çoğumuzun kullandığı ayçiçeği yağıdır. Çok Tuzlu Gıdalar Tuzun kalbe verdiği zararı, tansiyona neden herkes bilir. Bilinmeyen ise tuzun içindeki yoğun sodyumun beyne de zarar verdiğidir. Düşünme yeteneğini zayıflatan tuz, zekayı da geriletiyor. İşlenmiş Proteinler Proteinler iyidir. Et en iyi ve en kaliteli protein kaynağıdır. Ancak bazı protein kaynağı olarak görülen sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş proteinlerden uzak durmak gerekiyor. Doğal proteinler beynimize iyi yönden fayda sağlarken, işlenmiş proteinler tam tersi sinir sistemimizi tahrip ediyor. Alkol Karaciğeri iflas ettiği bilinen bir gerçektir. Ancak az bilinen diğer zararı ise beyni bitirdiğidir. Sağlıklı düşünmeyi zayıflatır, hafızayı hızla tüketir. Uzun vadeli alkol kullanımında kalıcı hasarlara yol açılabilir. Trans Yağlar Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Bu yağlar çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinen sorunlarındandır. Ancak şu bir bilinmeyen gerçek ki beyne oldukça zararlıdır.  
Bazı yiyecekler insanın düşünmesine ya da hafızasını için tehlike oluşturuyor. Günümüzde bu tehlikenin giderek artığını belirten uzmanlar, beynimizi hantallaştıran yiyecekleri şu şekilde sıralıyor. İşte beynimize zarar veren yiyecekler!

Şeker ve Şeker Ürünleri

Uzun süreli şeker kullanımı beyin ile ilgili problemlere yol açıyor. Aynı zamanda hafızayı da zayıflattığı kanıtlanmıştır. Öğrenme kabiliyetini engellediğini ifade eden uzmanlar bu sebeplerden dolayı şekerden uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Fastfood

Son yıllarda, çocuktan yaşlıya kadar büyük bir kitleyi etkisi altına alan fast food mekânları oldukça ilgi görüyor. Fast food tüketiminin bir hayli artması endişe verici sorunlar ortaya çıkartıyor. Yakın zamanda yapılan araştırmalarda fast food ürünleri beynin kimyasını değiştirdiği ortaya konulmuştur. Bu ürünler insanlarda şişmanlık, yorgunluk, öğrenme bozukluğu ve hafızayı zayıflatıyor.

Kızartılmış Yiyecekler

Kızartılmış, işlenmiş, katkı maddeli yiyecekler insanın beynine zarar veriyor. Cips, patates kızartması gibi gıdalar hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açıyor.  En toksinli ve zararlı kızarma yağı, çoğumuzun kullandığı ayçiçeği yağıdır.

Çok Tuzlu Gıdalar

Tuzun kalbe verdiği zararı, tansiyona neden herkes bilir. Bilinmeyen ise tuzun içindeki yoğun sodyumun beyne de zarar verdiğidir. Düşünme yeteneğini zayıflatan tuz, zekayı da geriletiyor.

İşlenmiş Proteinler

Proteinler iyidir. Et en iyi ve en kaliteli protein kaynağıdır. Ancak bazı protein kaynağı olarak görülen sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş proteinlerden uzak durmak gerekiyor. Doğal proteinler beynimize iyi yönden fayda sağlarken, işlenmiş proteinler tam tersi sinir sistemimizi tahrip ediyor.

Alkol

Karaciğeri iflas ettiği bilinen bir gerçektir. Ancak az bilinen diğer zararı ise beyni bitirdiğidir. Sağlıklı düşünmeyi zayıflatır, hafızayı hızla tüketir. Uzun vadeli alkol kullanımında kalıcı hasarlara yol açılabilir.

Trans Yağlar

Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Bu yağlar çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinen sorunlarındandır. Ancak şu bir bilinmeyen gerçek ki beyne oldukça zararlıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.