3 Milyar Dolar Değerindeki Şirketini Bağışladı!

EKONOMİ 17.09.2022 - 16:26, Güncelleme: 17.09.2022 - 16:26
 

3 Milyar Dolar Değerindeki Şirketini Bağışladı!

Gençliğinden beri çevreci hareketi destekleyen Yvon Chouinard, 50 yıl önce Patagonia isimli bir şirket kurdu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli hazır giyim outdoor markası, yıllar içerisinde sektörün önemli markalarından birisi haline geldi. Yvon Chouinard’ın 50 yıl önce kendisi ve arkadaşları için tırmanış kıyafetleri imal etmeye karar vermesi ile başlayan serüven, bugün dünya genelinde yüzlerce şubesi olan devasa bir markanın ortaya çıkmasına vesile oldu. Yvon Chouinard’ın da bir çevreci olması nedeniyle Patagonia isimli şirket kurulduğu günden bu yana çevre dostu sloganları ve reklamları ile tanınıyordu. Ancak Chouinard, iklim krizi ile mücadele edebilmenin daha fazla fedakârlık gerektirdiğinin farkındaydı. 3 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen Patagonia isimli şirketini, iklim krizi ile mücadele eden bir kuruluşa devretti! Şirketin oy hakkı olmayan %98’lik hissesi Holdfast Collective isimli kar amacı gütmeyen bir kuruluşa aktarılacak.  
Gençliğinden beri çevreci hareketi destekleyen Yvon Chouinard, 50 yıl önce Patagonia isimli bir şirket kurdu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli hazır giyim outdoor markası, yıllar içerisinde sektörün önemli markalarından birisi haline geldi.

Yvon Chouinard’ın 50 yıl önce kendisi ve arkadaşları için tırmanış kıyafetleri imal etmeye karar vermesi ile başlayan serüven, bugün dünya genelinde yüzlerce şubesi olan devasa bir markanın ortaya çıkmasına vesile oldu. Yvon Chouinard’ın da bir çevreci olması nedeniyle Patagonia isimli şirket kurulduğu günden bu yana çevre dostu sloganları ve reklamları ile tanınıyordu.

Ancak Chouinard, iklim krizi ile mücadele edebilmenin daha fazla fedakârlık gerektirdiğinin farkındaydı.

3 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen Patagonia isimli şirketini, iklim krizi ile mücadele eden bir kuruluşa devretti!

Şirketin oy hakkı olmayan %98’lik hissesi Holdfast Collective isimli kar amacı gütmeyen bir kuruluşa aktarılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.