Dünyada en çok konuşulan diller!

YAŞAM 11.09.2022 - 12:41, Güncelleme: 11.09.2022 - 12:41
 

Dünyada en çok konuşulan diller!

Diller, insanoğlunun varlığından bu yana anlaşma vasıtası olarak kullanılmıştır. Günümüze kadar toplumlar tarafından binlerce farklı dil konuşulmuştur. Şu anda ise Dünyamızda 2 binin üzerinde dil konuşulmaktadır. Yalnız bu dillerin sadece 300’ü aktif olarak kullanılmaktadır.

Diller, insanoğlunun varlığından bu yana anlaşma vasıtası olarak kullanılmıştır. Günümüze kadar toplumlar tarafından binlerce farklı dil konuşulmuştur. Şu anda ise Dünyamızda 2 binin üzerinde dil konuşulmaktadır. Yalnız bu dillerin sadece 300’ü aktif olarak kullanılmaktadır. Çince Listenin başında nüfusu 1 buçuk milyara yaklaşan Çin bulunuyor. Çincenin 1 milyar 300 milyondan fazla insan tarafından konuşulmasının sebebi şüphesiz ülke nüfusunun yüksek oluşudur. İngilizce Çince'nin ardından ikinci sırayı alan İngilizce, dünya dili olarak kabul edilmekte ve farklı ırklara mensup birçok insan tarafından da bilinmektedir. İngilizce yaklaşık 500 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Hintçe Hindistan’ın nüfusu 1 milyar 250 milyon aşmasına rağmen Hintçe, en çok konuşulan diller sıralamasında yaklaşık 490 milyon kişi tarafından kullanılan dil olarak dördüncü sırada bulunuyor. Bunun sebebi ülkenin yıllarca İngiltere sömürgesinde olması ve ülkede birçok farklı dilin konuşulmasıdır. İspanyolca Üçüncü sırada İspanyolca yer alıyor. Aynı zamanda İspanyolca; Arjantin, Bolivya ve Uruguay gibi birçok ülkenin de resmi dilidir. Yaklaşık 425 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Türkçe Türkçemiz Dünya üzerinde en fazla konuşulan beşinci dil konumunda. Türkçe 260 milyondan fazla insanın kullandığı daha çok Orta Asya ülkelerinde konuşulan bir dildir. Aynı zamanda dünyadaki en zengin diller arasındadır. Arapça Arap Yarımadası’nda ve Kuzey Afrika’da en çok konuşulan dillerden biri olan Arapça altıncı sırada yer alıyor. Arapçayı yaklaşık 250 milyon insan konuşuyor. Portekizce Yedinci sıradaki Portekizce yaklaşık 220 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır. Portekizce, Portekiz’in yanı sıra Brezilya başta olmak üzere birçok ülkenin de resmi dili olarak kullanılmaktadır. Bengalce Sekizinci olarak Bengal Dili Bangladeş ve Hindistan’ın bir bölümünde kullanılmaktadır. Bu bölgeye Bengal denilmektedir. Bengalce yaklaşık 210 milyon insan tarafından konuşulmaktadır. Rusça En çok konuşulan dokuzuncu dil olan Rusça, dünya üzerinde yaklaşık 200 milyon insanca kullanılmaktadır. Rusya’nın yanı sıra muhtelif Orta Asya ülkelerinde de konuşulmaktadır. Fransızca Yaklaşık 130 milyon insanın konuştuğu Fransızca onuncu sırada yer alıyor. Fransızca Batı ve Orta Afrika ülkelerinin yanı sıra Kanada’da konuşulmaktadır.  
Diller, insanoğlunun varlığından bu yana anlaşma vasıtası olarak kullanılmıştır. Günümüze kadar toplumlar tarafından binlerce farklı dil konuşulmuştur. Şu anda ise Dünyamızda 2 binin üzerinde dil konuşulmaktadır. Yalnız bu dillerin sadece 300’ü aktif olarak kullanılmaktadır.

Diller, insanoğlunun varlığından bu yana anlaşma vasıtası olarak kullanılmıştır. Günümüze kadar toplumlar tarafından binlerce farklı dil konuşulmuştur. Şu anda ise Dünyamızda 2 binin üzerinde dil konuşulmaktadır. Yalnız bu dillerin sadece 300’ü aktif olarak kullanılmaktadır.

Çince

Listenin başında nüfusu 1 buçuk milyara yaklaşan Çin bulunuyor. Çincenin 1 milyar 300 milyondan fazla insan tarafından konuşulmasının sebebi şüphesiz ülke nüfusunun yüksek oluşudur.

İngilizce

Çince'nin ardından ikinci sırayı alan İngilizce, dünya dili olarak kabul edilmekte ve farklı ırklara mensup birçok insan tarafından da bilinmektedir. İngilizce yaklaşık 500 milyon insan tarafından konuşulmaktadır.

Hintçe

Hindistan’ın nüfusu 1 milyar 250 milyon aşmasına rağmen Hintçe, en çok konuşulan diller sıralamasında yaklaşık 490 milyon kişi tarafından kullanılan dil olarak dördüncü sırada bulunuyor. Bunun sebebi ülkenin yıllarca İngiltere sömürgesinde olması ve ülkede birçok farklı dilin konuşulmasıdır.

İspanyolca

Üçüncü sırada İspanyolca yer alıyor. Aynı zamanda İspanyolca; Arjantin, Bolivya ve Uruguay gibi birçok ülkenin de resmi dilidir. Yaklaşık 425 milyon insan tarafından konuşulmaktadır.

Türkçe

Türkçemiz Dünya üzerinde en fazla konuşulan beşinci dil konumunda. Türkçe 260 milyondan fazla insanın kullandığı daha çok Orta Asya ülkelerinde konuşulan bir dildir. Aynı zamanda dünyadaki en zengin diller arasındadır.

Arapça

Arap Yarımadası’nda ve Kuzey Afrika’da en çok konuşulan dillerden biri olan Arapça altıncı sırada yer alıyor. Arapçayı yaklaşık 250 milyon insan konuşuyor.

Portekizce

Yedinci sıradaki Portekizce yaklaşık 220 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır. Portekizce, Portekiz’in yanı sıra Brezilya başta olmak üzere birçok ülkenin de resmi dili olarak kullanılmaktadır.

Bengalce

Sekizinci olarak Bengal Dili Bangladeş ve Hindistan’ın bir bölümünde kullanılmaktadır. Bu bölgeye Bengal denilmektedir. Bengalce yaklaşık 210 milyon insan tarafından konuşulmaktadır.

Rusça

En çok konuşulan dokuzuncu dil olan Rusça, dünya üzerinde yaklaşık 200 milyon insanca kullanılmaktadır. Rusya’nın yanı sıra muhtelif Orta Asya ülkelerinde de konuşulmaktadır.

Fransızca

Yaklaşık 130 milyon insanın konuştuğu Fransızca onuncu sırada yer alıyor. Fransızca Batı ve Orta Afrika ülkelerinin yanı sıra Kanada’da konuşulmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.