Görülmeye değer Petra kenti!

Mekanlar 09.09.2022 - 21:01, Güncelleme: 09.09.2022 - 21:01
 

Görülmeye değer Petra kenti!

Görülmeye değer Petra kenti!

Ürdün'deki Petra Antik Kenti, yaklaşık 2 bin 400 yıllık gizemli tarihiyle turistleri kendine çekmeye devam ediyor. Pandemi sonrası bu yılın ilk 7 ayında Petra'yı ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla göre 1 milyon 722 bin arttı. Tarihi ve kültürel değeri ile bilinen Petra Antik Kenti, Orta Doğu'nun önemli simgelerinden birisidir. Petra Antik Kenti, Ürdün 'de yer almaktadır. Ürdün'de bulunan Petra Antik Kenti Wadi Musa bölgesine de bağlıdır. Bunun yanı sıra Petra Antik Kenti, Kızıldeniz'in en kuzey tarafında yer alan Akabe Körfezi'ne yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca Ürdün'ün başkenti olan Amman da Petra Antik Kenti'ne 250 kilometre uzaklıkta yer alır.   
Görülmeye değer Petra kenti!

Ürdün'deki Petra Antik Kenti, yaklaşık 2 bin 400 yıllık gizemli tarihiyle turistleri kendine çekmeye devam ediyor.

Pandemi sonrası bu yılın ilk 7 ayında Petra'yı ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla göre 1 milyon 722 bin arttı.

Tarihi ve kültürel değeri ile bilinen Petra Antik Kenti, Orta Doğu'nun önemli simgelerinden birisidir. Petra Antik Kenti, Ürdün 'de yer almaktadır. Ürdün'de bulunan Petra Antik Kenti Wadi Musa bölgesine de bağlıdır. Bunun yanı sıra Petra Antik Kenti, Kızıldeniz'in en kuzey tarafında yer alan Akabe Körfezi'ne yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca Ürdün'ün başkenti olan Amman da Petra Antik Kenti'ne 250 kilometre uzaklıkta yer alır. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.