Mersin'de gezilecek yerler listesi!

Mekanlar 07.09.2022 - 19:29, Güncelleme: 07.09.2022 - 19:29
 

Mersin'de gezilecek yerler listesi!

Mersin'de gezilecek yerler listesi!

Denizin ortasında yer alan Kız kalesi, Mersin'de gezilecek yerler listemizde birinci sırada yer alıyor. Küçük bir adanın üzerine kurulmuş olan Kız kalesi, kıyıya oldukça yakındır. Ayrıca Mersin'de yer alan Kız kalesine ulaşım, şehir içindeki ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilebiliyor. Hikayesiyle ziyaretçilerini etkilemeyi başaran Kız kalesi, içerisinde yazıtlar, şapeller, el işçilikleri gibi daha birçok detayı içinde barındırmakta. Yerköprü şelalesi, Mersin'in Mut ilçesinde yer almaktadır. Görenleri büyüleyen Yerköprü şelalesi, Mersin'in doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Çevresinde bir mağara ve bir göl bulunan Yerköprü şelalesi görenleri kendisine aşık etmeyi başarıyor. Metrelerce yükseklikten aşağıya akan sularıyla, yosunların ve doğanın rengiyle mutlaka görmeniz gereken bir yer.  Günümüzden 23 – 5 milyon yıl öncesindeki, henüz ortada daha insanlar yokken ortaya çıkan bazı mağaraların çökmesi sonucu oluşan çöküntülerdir. Cennet obruğu içine merdivenle inilebilen bir obruktur. En dibinde ise bir mağara bulunmaktadır. Gezmesi Cehennem obruğuna göre daha kolay olan Cennet obruğuna herkes inebilmektedir.  Narlıkuyu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Deniz rengi ve temizliği ile oldukça sakin ve huzur veren bir yapıya sahiptir. Ayrıca bölgede bulunan deniz restoranları ile oldukça meşhurdur.  Göksü nehri, turistik açıdan gelişmiş bir nehirdir. 250 Kilometreden daha uzun bir yapıya sahip olan Göksu nehri, Akdeniz'e kadar uzanmaktadır.  Adamkayalar, Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan ve insan şeklinde yapılan kabartmalardır. 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, 1 dağ keçisi ve 1 kartal olmak üzere farklı şekillerde yapılmış insan kabartmalarından oluşmaktadır. Fakat Adamkayaları görmek isteyenler için önerimiz, doğru ayakkabı ve ekipmanlar ile yola çıkmak olacaktır.
Mersin'de gezilecek yerler listesi!

Denizin ortasında yer alan Kız kalesi, Mersin'de gezilecek yerler listemizde birinci sırada yer alıyor. Küçük bir adanın üzerine kurulmuş olan Kız kalesi, kıyıya oldukça yakındır. Ayrıca Mersin'de yer alan Kız kalesine ulaşım, şehir içindeki ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilebiliyor. Hikayesiyle ziyaretçilerini etkilemeyi başaran Kız kalesi, içerisinde yazıtlar, şapeller, el işçilikleri gibi daha birçok detayı içinde barındırmakta.

Yerköprü şelalesi, Mersin'in Mut ilçesinde yer almaktadır. Görenleri büyüleyen Yerköprü şelalesi, Mersin'in doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Çevresinde bir mağara ve bir göl bulunan Yerköprü şelalesi görenleri kendisine aşık etmeyi başarıyor. Metrelerce yükseklikten aşağıya akan sularıyla, yosunların ve doğanın rengiyle mutlaka görmeniz gereken bir yer. 

Günümüzden 23 – 5 milyon yıl öncesindeki, henüz ortada daha insanlar yokken ortaya çıkan bazı mağaraların çökmesi sonucu oluşan çöküntülerdir. Cennet obruğu içine merdivenle inilebilen bir obruktur. En dibinde ise bir mağara bulunmaktadır. Gezmesi Cehennem obruğuna göre daha kolay olan Cennet obruğuna herkes inebilmektedir. 

Narlıkuyu, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Deniz rengi ve temizliği ile oldukça sakin ve huzur veren bir yapıya sahiptir. Ayrıca bölgede bulunan deniz restoranları ile oldukça meşhurdur. 

Göksü nehri, turistik açıdan gelişmiş bir nehirdir. 250 Kilometreden daha uzun bir yapıya sahip olan Göksu nehri, Akdeniz'e kadar uzanmaktadır. 

Adamkayalar, Mersin'in Erdemli ilçesinde yer alan ve insan şeklinde yapılan kabartmalardır. 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, 1 dağ keçisi ve 1 kartal olmak üzere farklı şekillerde yapılmış insan kabartmalarından oluşmaktadır. Fakat Adamkayaları görmek isteyenler için önerimiz, doğru ayakkabı ve ekipmanlar ile yola çıkmak olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.