Dim Çayı’na nasıl gidilir?

Mekanlar 06.09.2022 - 18:55, Güncelleme: 06.09.2022 - 18:55
 

Dim Çayı’na nasıl gidilir?

Toroslardan doğan çay yaklaşık olarak 60 kilometrelik bir seyri takip eder. Yaz kış soğukluğunu koruyan doğal su, Akdeniz turizmi için oldukça değerlidir.

Toroslardan doğan çay yaklaşık olarak 60 kilometrelik bir seyri takip eder. Yaz kış soğukluğunu koruyan doğal su, Akdeniz turizmi için oldukça değerlidir. Dim Çayı’nın bu kadar meşhur olmasının nedeni ise doğal, berrak ve yemyeşil görünümünden ileri gelir. Su sporları için de uygun bir alan sağlayan Dim Çayı yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye devam ediyor. Dim Çayı, Alanya ilçesine bağlıdır. Aynı zamada adını da çaydan alan Dim Alacami Köyü sınırları içindeki kaynaktan doğan sudan beslenir. Dim Alacami Köyü vadinin başlangıç noktasında yer alır. Buradan çıkan kaynak suyu Dim Vadisi’nde bulunan bütün bölgeyi besler. Dim Çayı kaynağı Alacami köyünden itibaren sırasıyla; Yalçı, Bucak, Gümüşkavak, Öteköy, Üzümlü, Uzunöz, Bıçakçı, Kuzyaka, Kızılcaşehir ve Kestel’den geçerek Tosmur Plajı’ndan denize ulaşır. Dim Çayı gezi rehberinizi oluştururken harita üzerinden de keyifli bir lokasyon oluşturup çaya ulaşmanız mümkün. Dim çayı gezi rehberinde en merak edilenlerden biri ise bu keyifli yerde başka hangi aktivitelerin yapıldığı? Antalya’nın sıcak günlerinde bir nebze serinlemek isteyenler için kaçış noktası olarak tabir edilen Dim Çayı, tatilinize unutulmaz bir an eklemek için vadide sizi karşılıyor. Geniş bir alana sahip olan doğal çayda dilediğiniz işletmeyi tercih edebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Dilerseniz çayda serinleyebilir dilerseniz de işletmenin havuzunda yemyeşil bir manzaraya doğru kulaç atabilirsiniz. Soğuk suların içinde bırakılmış sandalye ve masalarda leziz bir kahvaltı ve keyifli bir akşam yemeği yemeyi de ihmal etmeyin deriz. Doğa sporları için de oldukça uygun olan vadide rafting ve dağ motosikleti deneyimlemenizi öneriyoruz. Dim Çayı’na gitmişken hemen yakınında yer alan Dim Mağarası’nı da mutlaka ziyaret edin deriz. Baraj yolu üzerinde bulunan mağara, çayın muhteşem manzarasına kuş bakışı bakmanızı sağlarken mağara içindeki sarkıtlar sizi büyüleyebilir!
Toroslardan doğan çay yaklaşık olarak 60 kilometrelik bir seyri takip eder. Yaz kış soğukluğunu koruyan doğal su, Akdeniz turizmi için oldukça değerlidir.

Toroslardan doğan çay yaklaşık olarak 60 kilometrelik bir seyri takip eder. Yaz kış soğukluğunu koruyan doğal su, Akdeniz turizmi için oldukça değerlidir. Dim Çayı’nın bu kadar meşhur olmasının nedeni ise doğal, berrak ve yemyeşil görünümünden ileri gelir. Su sporları için de uygun bir alan sağlayan Dim Çayı yerli ve yabancı turistleri misafir etmeye devam ediyor.

Dim Çayı, Alanya ilçesine bağlıdır. Aynı zamada adını da çaydan alan Dim Alacami Köyü sınırları içindeki kaynaktan doğan sudan beslenir. Dim Alacami Köyü vadinin başlangıç noktasında yer alır. Buradan çıkan kaynak suyu Dim Vadisi’nde bulunan bütün bölgeyi besler. Dim Çayı kaynağı Alacami köyünden itibaren sırasıyla; Yalçı, Bucak, Gümüşkavak, Öteköy, Üzümlü, Uzunöz, Bıçakçı, Kuzyaka, Kızılcaşehir ve Kestel’den geçerek Tosmur Plajı’ndan denize ulaşır. Dim Çayı gezi rehberinizi oluştururken harita üzerinden de keyifli bir lokasyon oluşturup çaya ulaşmanız mümkün.

Dim çayı gezi rehberinde en merak edilenlerden biri ise bu keyifli yerde başka hangi aktivitelerin yapıldığı? Antalya’nın sıcak günlerinde bir nebze serinlemek isteyenler için kaçış noktası olarak tabir edilen Dim Çayı, tatilinize unutulmaz bir an eklemek için vadide sizi karşılıyor. Geniş bir alana sahip olan doğal çayda dilediğiniz işletmeyi tercih edebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Dilerseniz çayda serinleyebilir dilerseniz de işletmenin havuzunda yemyeşil bir manzaraya doğru kulaç atabilirsiniz. Soğuk suların içinde bırakılmış sandalye ve masalarda leziz bir kahvaltı ve keyifli bir akşam yemeği yemeyi de ihmal etmeyin deriz. Doğa sporları için de oldukça uygun olan vadide rafting ve dağ motosikleti deneyimlemenizi öneriyoruz. Dim Çayı’na gitmişken hemen yakınında yer alan Dim Mağarası’nı da mutlaka ziyaret edin deriz. Baraj yolu üzerinde bulunan mağara, çayın muhteşem manzarasına kuş bakışı bakmanızı sağlarken mağara içindeki sarkıtlar sizi büyüleyebilir!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.