Baş ağrısına iyi gelen bitkiler!

SAĞLIK 05.09.2022 - 18:23, Güncelleme: 05.09.2022 - 18:23
 

Baş ağrısına iyi gelen bitkiler!

Kimi zaman dayanılmaz bir hal alan baş ağrısına ne iyi gelir?

Zencefil Her derde deva olan zencefil, mutfağın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren zencefil, çay şeklinde tüketildiğinde baş ağrısının dinmesini sağlar. Genellikle migren ağrılarında baş ağrısıyla birlikte mide bulantısı görülür. Zencefil çayını tüketerek hem ağrılara son verebilir hem de mide bulantısını geçirebilirsiniz. Gümüşdüğme Bitkisi Gümüşdüğme bitkisi pek çok kişi tarafından bilinmese de bitkisel baş ağrısı tedavisi denilince akla ilk gelen bitkilerdendir. Migren tedavisinde oldukça etkili olan gümüşdüğme bitkisinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanım şekli ve miktarıdır. Bu yüzden doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kedi Otu Uyku düzenleyici ve sakinleştirici özelliği bulunan kedi otu, bitkisel baş ağrısı tedavisinde tercih edilen bitkilerden biridir. Kedi otunu tablet, ekstrat veya çay olarak tüketebileceğiniz gibi köklerinden de faydalanabilirsiniz. Kedi otu kullanımı 4-6 haftayla sınırlandırılmalıdır. Ayrıca bazı kişilerde mide bulantısı, yorgunluk ve baş ağrısı gibi komplikasyonlar görülebilir. Bu tip yan etkiler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Herhangi bir olumsuzlukla veya alerjik reaksiyonla karşılaşmanız durumunda kedi otu kullanımını bırakmanızı öneririz. Sarı Kantaron Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ve pek çok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunan sarı kantaron bitkisi doğal bir antidepresandır. Sakinleştirici özelliği ile bilinen sarı kantaron, özellikle gerilim tipi baş ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak sarı kantaron otunu kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Aksi halde kullanılan herhangi bir ilaç ile etkileşime girebilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir. Cayenne Biberi Oldukça acı olan cayenne biberinin bu özelliği içeriğindeki kapsaisin maddesinden kaynaklanmaktadır. Bibere acılık katan kapsaisin maddesi beyne ağrı sinyalleri gönderen reseptörler üzerinde etki gösterir ve kişinin ağrıya daha az duyarlı hale gelmesini sağlar. Nane Bitkisel baş ağrısının tedavisinde en çok tercih edilen bitkilerden biri nanedir. Rahatlatıcı etkisi olduğu bilinen nane yağının alın ve şakak bölgelerine sürülmesi önerilir. Nane yağını kullanmak istemiyorsanız nane çaylarını da tüketebilirsiniz. Aynı etkiyi gösterecektir. Ihlamur İçeriğinde yoğun miktarda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu sakinleştiren ıhlamur, ağrıların geçirilmesi için de kullanılmaktadır. Limonla beraber çay şeklinde tüketildiğinde vücuttan ağrıları kesip atan ıhlamur, sinirleri yatıştırarak uykuya geçişi kolaylaştırır. Bu sayede daha sakin bir yaşam sürebilirsiniz.
Kimi zaman dayanılmaz bir hal alan baş ağrısına ne iyi gelir?

Zencefil

Her derde deva olan zencefil, mutfağın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Pek çok sağlık sorunu karşısında etkili sonuçlar veren zencefil, çay şeklinde tüketildiğinde baş ağrısının dinmesini sağlar. Genellikle migren ağrılarında baş ağrısıyla birlikte mide bulantısı görülür. Zencefil çayını tüketerek hem ağrılara son verebilir hem de mide bulantısını geçirebilirsiniz.

Gümüşdüğme Bitkisi

Gümüşdüğme bitkisi pek çok kişi tarafından bilinmese de bitkisel baş ağrısı tedavisi denilince akla ilk gelen bitkilerdendir. Migren tedavisinde oldukça etkili olan gümüşdüğme bitkisinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanım şekli ve miktarıdır. Bu yüzden doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kedi Otu

Uyku düzenleyici ve sakinleştirici özelliği bulunan kedi otu, bitkisel baş ağrısı tedavisinde tercih edilen bitkilerden biridir. Kedi otunu tablet, ekstrat veya çay olarak tüketebileceğiniz gibi köklerinden de faydalanabilirsiniz. Kedi otu kullanımı 4-6 haftayla sınırlandırılmalıdır. Ayrıca bazı kişilerde mide bulantısı, yorgunluk ve baş ağrısı gibi komplikasyonlar görülebilir. Bu tip yan etkiler kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Herhangi bir olumsuzlukla veya alerjik reaksiyonla karşılaşmanız durumunda kedi otu kullanımını bırakmanızı öneririz.

Sarı Kantaron

Şifa kaynağı olarak nitelendirilen ve pek çok sağlık sorunu karşısında etkili çözümler sunan sarı kantaron bitkisi doğal bir antidepresandır. Sakinleştirici özelliği ile bilinen sarı kantaron, özellikle gerilim tipi baş ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak sarı kantaron otunu kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Aksi halde kullanılan herhangi bir ilaç ile etkileşime girebilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Cayenne Biberi

Oldukça acı olan cayenne biberinin bu özelliği içeriğindeki kapsaisin maddesinden kaynaklanmaktadır. Bibere acılık katan kapsaisin maddesi beyne ağrı sinyalleri gönderen reseptörler üzerinde etki gösterir ve kişinin ağrıya daha az duyarlı hale gelmesini sağlar.

Nane

Bitkisel baş ağrısının tedavisinde en çok tercih edilen bitkilerden biri nanedir. Rahatlatıcı etkisi olduğu bilinen nane yağının alın ve şakak bölgelerine sürülmesi önerilir. Nane yağını kullanmak istemiyorsanız nane çaylarını da tüketebilirsiniz. Aynı etkiyi gösterecektir.

Ihlamur

İçeriğinde yoğun miktarda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu sakinleştiren ıhlamur, ağrıların geçirilmesi için de kullanılmaktadır. Limonla beraber çay şeklinde tüketildiğinde vücuttan ağrıları kesip atan ıhlamur, sinirleri yatıştırarak uykuya geçişi kolaylaştırır. Bu sayede daha sakin bir yaşam sürebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.