Çay içmek ölüm riskini azaltıyor!

YAŞAM 01.09.2022 - 18:28, Güncelleme: 01.09.2022 - 18:28
 

Çay içmek ölüm riskini azaltıyor!

40 ila 69 yaş aralığındaki kişilerde yapılan araştırmaya göre, her gün en az iki bardak çay içmek ölüm riskini düşürüyor.

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmada, her gün iki ya da daha fazla siyah çay içmenin, ölüm riskini yüzde 13'e kadar azaltabileceğini iddia ediyor. Annals of Internal Medicine tarafından yürütülen ve yayınlanan çalışmada, 40 ila 69 yaş aralığı incelendi. 2006 ile 2010 yılları arasında, 498 bin 043 kişiye anket ile, ‘çay içme alışkanlıkları’ soruldu. Araştırmanın sonuçları, düzenli olarak çay içtiğini söyleyen katılımcıların %89'unun siyah çay tükettiğini ortaya koydu. Hiç çay içmediğini söyleyen insanlarla karşılaştırıldığında, siyah çay içen katılımcıların ölüm riski %9 ila 13 arasında daha düşük çıktı. Günde en az iki fincan çay tüketimi; kardiyovasküler hastalık, iskemik kalp hastalığı ve felç nedeniyle daha düşük ölüm riskiyle de bağlantılıydı. Çalışma ayrıca, çok çay tüketiminin, çayın hangi sıcaklıkta olduğuna, içinde ne kadar süt ya da şeker olduğuna ve kişinin kafein alma yeteneğini etkileyen genetik varyasyonlara bakılmaksızın daha düşük bir ölüm riski ile ilişkili olduğunu kaydetti.  
40 ila 69 yaş aralığındaki kişilerde yapılan araştırmaya göre, her gün en az iki bardak çay içmek ölüm riskini düşürüyor.

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışmada, her gün iki ya da daha fazla siyah çay içmenin, ölüm riskini yüzde 13'e kadar azaltabileceğini iddia ediyor. Annals of Internal Medicine tarafından yürütülen ve yayınlanan çalışmada, 40 ila 69 yaş aralığı incelendi.

2006 ile 2010 yılları arasında, 498 bin 043 kişiye anket ile, ‘çay içme alışkanlıkları’ soruldu. Araştırmanın sonuçları, düzenli olarak çay içtiğini söyleyen katılımcıların %89'unun siyah çay tükettiğini ortaya koydu. Hiç çay içmediğini söyleyen insanlarla karşılaştırıldığında, siyah çay içen katılımcıların ölüm riski %9 ila 13 arasında daha düşük çıktı.

Günde en az iki fincan çay tüketimi; kardiyovasküler hastalık, iskemik kalp hastalığı ve felç nedeniyle daha düşük ölüm riskiyle de bağlantılıydı. Çalışma ayrıca, çok çay tüketiminin, çayın hangi sıcaklıkta olduğuna, içinde ne kadar süt ya da şeker olduğuna ve kişinin kafein alma yeteneğini etkileyen genetik varyasyonlara bakılmaksızın daha düşük bir ölüm riski ile ilişkili olduğunu kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.