Dünya Üzerindeki Kayıp Şehirler!

Mekanlar 27.08.2022 - 20:55, Güncelleme: 27.08.2022 - 20:55
 

Dünya Üzerindeki Kayıp Şehirler!

Dünya Üzerindeki Kayıp Şehirler!

Çernobil’in Hayalet Kentleri - Ukrayna Belarus sınırına yakın, Ukrayna'nın kuzeyinde Kiev iline bağlı şehirdir. 1986'da Çernobil reaktör kazası nedeni ile boşaltılmıştır. Aradan 20 yıldan fazla geçmesine rağmen şehirler hala terk edilmiş durumda. Şimdi buralarda hiç kimse yaşamıyor. Termessos - Türkiye Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerindendir. Termessos’un, huzur veren ve el değmemiş görünümüyle diğer antik şehirlerden daha farklı ve etkileyici bir havası vardır. M.Ö. 333'de Büyük İskender bu şehri istila etmeye çalışmış, ancak zor olacağını anlayınca çekilip seferine devam etmiştir. Şehir M.Ö. 200’lerde terk edilmiş. Baia Kenti Batıkları - İtalya Roma İmparatorluğu için önemli bir kentti. Daha sonra terk edilmek zorunda kalındı. Su altı dalışlarıyla bu kentin su altındaki yapılarını ziyaret edilebilir. Gedi Ruins - Kenya Afrika'daki en muhteşem gizemli kentlerden biridir. Ayrıca burası Kenya kıyılarındaki en gelişmiş kentlerden de biriydi. Bu kentte bir camii, büyük bir saray, taş evler ve topluma suyu temin edebilecek kuyu mevcuttu. 16. yüzyılın başlarından kent terk edildi. Ani - Türkiye Ani Türkiye'nin Kars ilçesindedir. Bu şehir Bağdat ve İstanbul’un tek rakibiydi. 961-1045 yılları arasında Ermeni hükümdarlarının başkenti olmuştur. Ermeni yerleşkesinden geriye sadece çok güzel kiliselerin iskeletleri kaldı. Geamana - Romanya Bu muhteşem kentte 1978 yılında bakır bulundu. Köyde bulunan bakır madenini basan siyanid dolu sular, köyün bulunduğu vadiyi bastı ve yok etti.  
Dünya Üzerindeki Kayıp Şehirler!

Çernobil’in Hayalet Kentleri - Ukrayna

Belarus sınırına yakın, Ukrayna'nın kuzeyinde Kiev iline bağlı şehirdir. 1986'da Çernobil reaktör kazası nedeni ile boşaltılmıştır. Aradan 20 yıldan fazla geçmesine rağmen şehirler hala terk edilmiş durumda. Şimdi buralarda hiç kimse yaşamıyor.

Termessos - Türkiye

Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerindendir. Termessos’un, huzur veren ve el değmemiş görünümüyle diğer antik şehirlerden daha farklı ve etkileyici bir havası vardır. M.Ö. 333'de Büyük İskender bu şehri istila etmeye çalışmış, ancak zor olacağını anlayınca çekilip seferine devam etmiştir. Şehir M.Ö. 200’lerde terk edilmiş.

Baia Kenti Batıkları - İtalya

Roma İmparatorluğu için önemli bir kentti. Daha sonra terk edilmek zorunda kalındı. Su altı dalışlarıyla bu kentin su altındaki yapılarını ziyaret edilebilir.

Gedi Ruins - Kenya

Afrika'daki en muhteşem gizemli kentlerden biridir. Ayrıca burası Kenya kıyılarındaki en gelişmiş kentlerden de biriydi. Bu kentte bir camii, büyük bir saray, taş evler ve topluma suyu temin edebilecek kuyu mevcuttu. 16. yüzyılın başlarından kent terk edildi.

Ani - Türkiye

Ani Türkiye'nin Kars ilçesindedir. Bu şehir Bağdat ve İstanbul’un tek rakibiydi. 961-1045 yılları arasında Ermeni hükümdarlarının başkenti olmuştur. Ermeni yerleşkesinden geriye sadece çok güzel kiliselerin iskeletleri kaldı.

Geamana - Romanya

Bu muhteşem kentte 1978 yılında bakır bulundu. Köyde bulunan bakır madenini basan siyanid dolu sular, köyün bulunduğu vadiyi bastı ve yok etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.