Armadaş yaşanan sorunlar için açıklama yaptı!

GÜNDEM 09.06.2022 - 19:03, Güncelleme: 09.06.2022 - 19:03
 

Armadaş yaşanan sorunlar için açıklama yaptı!

Armadaş Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Dağıtım şirketi son günlerde yaşanan sorunlarla ilgili olarak siber saldırı altında oldukları yönünde bir açıklama yaptı.

Bilindiği üzere son günlerde vatandaşlar Armadaş’ın sisteminden kaynaklı olarak herhangi bir şekilde işlem yapamıyordu. Şirketten yaşanan sorunlarla ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı.  İşte o açıklama: Armadaş Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Dağıtım şirketimizin, Abone Bilgi Yönetim Sistemleri (ABYS) 30.05.2022 pazar günü itibariyle, yurtdışı kaynaklı bir virüs (fidye yazılımı) saldırısına maruz kalmış ve bu saldırı neticesinde sistemlerimiz crypto şifreleme ile kilitlenmiştir. Bu şifrelenme/kilitlenme herhangi bir veri kaybına veya çalınmasına sebep olmamakta, sadece sistemdeki verilere ulaşmamızı engellemektedir. Bigi-işlem ekibimiz, siber güvenlik danışmanları yardımı ile kilitlenme sorununu çözmekte olup, en kısa zamanda tüm sistemlerimizin devreye girmesi planlanmaktadır. Kişisel verilerin dışarıya aktarımı sözkonusu olmadığından, veri ihlali olmadığı düşünülse de, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bildirim yapılmış ve inceleme başlatılmıştır. İhlal veya ihlalden etkilenme durumunun tespiti halinde gerek Kişisel Verileri Koruma Kurumu gerek ise şirketimiz tarafından kamuoyuna bilgi verilecektir. Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Saygıdeğer Abonelerimizin doğru bir şekilde bilgilenmesi ve her türlü yanıltıcı haber ve söylentinin önlenmesi için işbu duyurunun internet sayfamızda ilan edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Armadaş Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Dağıtım şirketi son günlerde yaşanan sorunlarla ilgili olarak siber saldırı altında oldukları yönünde bir açıklama yaptı.

Bilindiği üzere son günlerde vatandaşlar Armadaş’ın sisteminden kaynaklı olarak herhangi bir şekilde işlem yapamıyordu. Şirketten yaşanan sorunlarla ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. 

İşte o açıklama:


Armadaş Arsan Maraş Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Dağıtım şirketimizin, Abone Bilgi Yönetim Sistemleri (ABYS) 30.05.2022 pazar günü itibariyle, yurtdışı kaynaklı bir virüs (fidye yazılımı) saldırısına maruz kalmış ve bu saldırı neticesinde sistemlerimiz crypto şifreleme ile kilitlenmiştir. Bu şifrelenme/kilitlenme herhangi bir veri kaybına veya çalınmasına sebep olmamakta, sadece sistemdeki verilere ulaşmamızı engellemektedir. Bigi-işlem ekibimiz, siber güvenlik danışmanları yardımı ile kilitlenme sorununu çözmekte olup, en kısa zamanda tüm sistemlerimizin devreye girmesi planlanmaktadır.
Kişisel verilerin dışarıya aktarımı sözkonusu olmadığından, veri ihlali olmadığı düşünülse de, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bildirim yapılmış ve inceleme başlatılmıştır. İhlal veya ihlalden etkilenme durumunun tespiti halinde gerek Kişisel Verileri Koruma Kurumu gerek ise şirketimiz tarafından kamuoyuna bilgi verilecektir.
Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Saygıdeğer Abonelerimizin doğru bir şekilde bilgilenmesi ve her türlü yanıltıcı haber ve söylentinin önlenmesi için işbu duyurunun internet sayfamızda ilan edilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.