Fırat Bebek Şifayı Kahramanmaraş’ta Buldu!

SAĞLIK 02.06.2022 - 22:12, Güncelleme: 02.06.2022 - 22:12
 

Fırat Bebek Şifayı Kahramanmaraş’ta Buldu!

Türkiye’nin dört bir yanından Prematüre Retinopatisi (ROP) tedavisinde umut olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi(Tıp Fakültesi Hastanesi), şifa dağıtmaya devam ediyor.

Erzurum’da dünyaya gelen ve ROP hastası Fırat Bebek, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Erzurum’da Dünyaya Gelen Fırat Özer Bebeğin doğumdan sonra yapılan kontrollerinde Prematüre Bebeklerde görülen, retina hasarı yapan ve körlükle sonuçlanabilen bir göz hastalığı olduğu anlaşıldı.Yapılan kontrollerinde ardından ambulans uçakla KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ROP Tanı ve Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesindeki 17 günlük başarılı tedavinin ardından Fırat Özer bebeğemezuniyet kıyafetleri giydirilerek taburcu edildi. Zamanında yapılmayan ROP tedavisi körlüğe sebep olabilir! Konuyla alakalı bilgiler veren KSÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çömez, “ROP hastası erken doğan bebekler zamanında tedavi edilmediği takdirde körlükle sonuçlanabilen çok ciddi bir göz hastalığıdır.” dedi. ROP gelişiminde etkisi olan diğer faktörlere de değinen Doç. Dr. Ayşegül Çömez, 34 haftadan daha erken doğan bebeğin, doğum sonrası 4. Haftada yani en geç 28 günlükken ROP tanı ve tedavisinde deneyimli bir göz hekimi tarafından muayene edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye’nin dört bir yanından Prematüre Retinopatisi (ROP) tedavisinde umut olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi(Tıp Fakültesi Hastanesi), şifa dağıtmaya devam ediyor.

Erzurum’da dünyaya gelen ve ROP hastası Fırat Bebek, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Erzurum’da Dünyaya Gelen Fırat Özer Bebeğin doğumdan sonra yapılan kontrollerinde Prematüre Bebeklerde görülen, retina hasarı yapan ve körlükle sonuçlanabilen bir göz hastalığı olduğu anlaşıldı.Yapılan kontrollerinde ardından ambulans uçakla KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ROP Tanı ve Tedavi Merkezinde tedavi altına alındı.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesindeki 17 günlük başarılı tedavinin ardından Fırat Özer bebeğemezuniyet kıyafetleri giydirilerek taburcu edildi.

Zamanında yapılmayan ROP tedavisi körlüğe sebep olabilir!

Konuyla alakalı bilgiler veren KSÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çömez, “ROP hastası erken doğan bebekler zamanında tedavi edilmediği takdirde körlükle sonuçlanabilen çok ciddi bir göz hastalığıdır.” dedi.

ROP gelişiminde etkisi olan diğer faktörlere de değinen Doç. Dr. Ayşegül Çömez, 34 haftadan daha erken doğan bebeğin, doğum sonrası 4. Haftada yani en geç 28 günlükken ROP tanı ve tedavisinde deneyimli bir göz hekimi tarafından muayene edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.