Demircioğlu, 12 Şubat milli dirilişin ve şahlanışın adıdır!

AKTÜEL 11.02.2022 - 17:56, Güncelleme: 11.02.2022 - 17:56
 

Demircioğlu, 12 Şubat milli dirilişin ve şahlanışın adıdır!

CHP Dulkadiroğlu belediye meclis üyesi İbrahim Demircioğlu, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Demircioğlu, “Kahramanmaraşlı için 12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük ve bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli dirilişin ve şahlanışın adıdır.”dedi. İşte meclis üyesi İbrahim Demircioğlu’nun o mesajı: “Tüm Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümünü gururla ve mutlulukla idrak ediyoruz. 31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla başlayan yeryüzünün bu en onurlu mücadelelerinden biri, 12 Şubat 1920’de tamamlanmış ve Kahramanmaraş, adını ‘kendini kurtaran şehir’ olarak tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.  12 Şubat Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca'nın, Aslan Beyler'in, Abdal Halil Ağa'ların kısaca İstiklal Madalyamızda belirtildiği şekilde kahraman kentin bütün kahraman evlatlarının destansı bağımsızlık mücadelesidir. 102 yıl önce çok kısıtlı imkânlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce İstiklal Madalyası, sonra “Kahramanlık” unvanı ile onurlandırılmıştır. Kahramanmaraşlı için 12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük ve bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli dirilişin ve şahlanışın adıdır. Bu vesileyle Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı’nda din, vatan, namus ve mukaddesat uğruna canını ortaya koymuş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
CHP Dulkadiroğlu belediye meclis üyesi İbrahim Demircioğlu, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Demircioğlu, “Kahramanmaraşlı için 12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük ve bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli dirilişin ve şahlanışın adıdır.”dedi.

İşte meclis üyesi İbrahim Demircioğlu’nun o mesajı:

“Tüm Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümünü gururla ve mutlulukla idrak ediyoruz. 31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın attığı ilk kurşunla başlayan yeryüzünün bu en onurlu mücadelelerinden biri, 12 Şubat 1920’de tamamlanmış ve Kahramanmaraş, adını ‘kendini kurtaran şehir’ olarak tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.

 12 Şubat Sütçü İmam’ın, Rıdvan Hoca'nın, Aslan Beyler'in, Abdal Halil Ağa'ların kısaca İstiklal Madalyamızda belirtildiği şekilde kahraman kentin bütün kahraman evlatlarının destansı bağımsızlık mücadelesidir.

102 yıl önce çok kısıtlı imkânlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce İstiklal Madalyası, sonra “Kahramanlık” unvanı ile onurlandırılmıştır.

Kahramanmaraşlı için 12 Şubat demek, din ve vatan, özgürlük ve bağımsızlık, ezan ve bayrak için her şeye rağmen, herkese karşı başarılmış, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışının, milli dirilişin ve şahlanışın adıdır.

Bu vesileyle Bağımsızlık ve Kurtuluş Savaşı’nda din, vatan, namus ve mukaddesat uğruna canını ortaya koymuş şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.