Öztunç, Dolar düştü ama doğalgazın fiyatı artıyor!

EKONOMİ 09.02.2022 - 19:21, Güncelleme: 09.02.2022 - 19:25
 

Öztunç, Dolar düştü ama doğalgazın fiyatı artıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elektrik zamlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP İl Binası önünde yapılan açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman ve parti yöneticileri katıldı. “Aldığınız parayı iade edin” Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Dolar düştü ama doğalgazın fiyatı artıyor. Dün AK Parti’nin bir MYK üyesi bir Youtube kanalına katılmış, ‘Elektrik faturası fazla geldi diyenler yalan söylüyor. Benim evimde de var. Bana neden gelmedi’ diyor. Başka biri çıkmış, ‘Herkese fasulye dağıtacağız. Herkes kendi gazıyla ısınacak’ diyor. Ayıp ya utanmıyor musunuz? Bütün bunlar olurken bir yandan İstanbul Büyükşehir AK Parti’deyken 2 kadın milletvekili belediyeden burs almış. Haram bunlar. Kahramanmaraş’tan çağrı yapıyorum. Burs için aldığınız parayı iade edin. Ya aldığınız parayı iade edersiniz yâda o para sizden mahkemede alınacak.” İfadelerine yer verdi. “Faturalar 2 ila 3 kat arası arttı” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, ise şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Kaybeden kim? 83 milyon! Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı. Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden, Ocak ayı tüketiminin yaklaşık 10 günü de yeni zamlı tarifeden hesaplandı. Ocak ayının 10 günlük elektrik tüketimi fiyatı ile yazılan fahiş zamlı faturalar büyük tepki topladı. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arası arttı.”
Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elektrik zamlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP İl Binası önünde yapılan açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman ve parti yöneticileri katıldı.

“Aldığınız parayı iade edin”

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Dolar düştü ama doğalgazın fiyatı artıyor. Dün AK Parti’nin bir MYK üyesi bir Youtube kanalına katılmış, ‘Elektrik faturası fazla geldi diyenler yalan söylüyor. Benim evimde de var. Bana neden gelmedi’ diyor. Başka biri çıkmış, ‘Herkese fasulye dağıtacağız. Herkes kendi gazıyla ısınacak’ diyor. Ayıp ya utanmıyor musunuz? Bütün bunlar olurken bir yandan İstanbul Büyükşehir AK Parti’deyken 2 kadın milletvekili belediyeden burs almış. Haram bunlar. Kahramanmaraş’tan çağrı yapıyorum. Burs için aldığınız parayı iade edin. Ya aldığınız parayı iade edersiniz yâda o para sizden mahkemede alınacak.” İfadelerine yer verdi.

“Faturalar 2 ila 3 kat arası arttı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, ise şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Hayat pahalılığı ile halk yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Kaybeden kim? 83 milyon! Kademeli tarife öyle bir döneme denk geldi ki Aralık ayı zamsız, Ocak ayı ise zamlı elektrik bedelleriyle hesaplandı.

Bu geçiş döneminde Aralık ayı tüketiminin yaklaşık 20 günü eski zamsız tarifeden, Ocak ayı tüketiminin yaklaşık 10 günü de yeni zamlı tarifeden hesaplandı. Ocak ayının 10 günlük elektrik tüketimi fiyatı ile yazılan fahiş zamlı faturalar büyük tepki topladı. Çünkü faturalar 2 ila 3 kat arası arttı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.