Başkan Orhan, Çiftçilerin mağduriyetleri giderilecek!

EKONOMİ 25.01.2022 - 20:42, Güncelleme: 25.01.2022 - 20:42
 

Başkan Orhan, Çiftçilerin mağduriyetleri giderilecek!

Kahramanmaraş’a son 20 yılın en yüksek kar’ının yağmasıyla birlikte şehirdeki sera alanları ciddi oranda zarar gördü. Bu zarar gören sera alanlarını yerinde büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte inceleyen kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, çiftçilerin zararlarının kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Orhan ayrıca, Ak parti Kahramanmaraş milletvekillerinin de sorunun çözümü için adımlar attığını bu konuda emeklerinden dolayı Hayrettin Güngör’e ve milletvekillerine teşekkür etti. “Çiftçilerimiz adına şükranlarımız sunuyorum” Fidelerin toprakla buluşamaya hazırlandığı dönemde böylesine bir olayın yaşanmasının üzüntü verici bir olay olduğuna dikkat çeken Halit Orhan, “Son 20-30 yılda yağmayan kar şehrimize yağdı. Bu kadar kar’ın yağacağını kimse tahmin etmiyordu. Şehrimizde çeşitli bölgelerdeki seralar bu kar yağışından zarar gördü. Çiftçilerimizin bu zararını karşılamak için büyükşehir belediye başkanımız Hayrettin Güngör olsun milletvekillerimiz olsun çaba sarf ediyorlar. Emeklerinden dolayı belediye başkanımız Hayrettin Güngör’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.  Ciddi oranda sera alanları zarar gördü, inşallah kısa sürede bu zararlar giderilir çiftçilerimize geçmiş olsun diyor devlet büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz.” Diye konuştu.  “Fiyatlar mevsim normallerinde” Meyve sebze fiyatlarını da değerlendiren Orhan şunları söyledi: “Halimizde bugüne kadar ürünlerimizde don olayı olmadı. Bu bizim ve halkımız için sevindirici bir haber. Ürünlerimiz şuan için bir sıkıntı yaşanmıyor. Bulunamayan kara borsaya düşen bir ürün yok. Narinciye de sorunumuz yok. Yeşillik ürünlerinde bir sıkıntı yok. Tezgâhlarımız hiç boş kalmadı. Limon fiyatları bu yıl fiyatı artmadı. Fiyatı gayet uygun seviyededir. Fiyatı konusunda çiftçilerimiz bu yıl limondan zarar etti. Diğer ürünlerimizde fiyatlar mevsim normallerinde seyretmektedir.”
Kahramanmaraş’a son 20 yılın en yüksek kar’ının yağmasıyla birlikte şehirdeki sera alanları ciddi oranda zarar gördü. Bu zarar gören sera alanlarını yerinde büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte inceleyen kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, çiftçilerin zararlarının kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Orhan ayrıca, Ak parti Kahramanmaraş milletvekillerinin de sorunun çözümü için adımlar attığını bu konuda emeklerinden dolayı Hayrettin Güngör’e ve milletvekillerine teşekkür etti.

“Çiftçilerimiz adına şükranlarımız sunuyorum”

Fidelerin toprakla buluşamaya hazırlandığı dönemde böylesine bir olayın yaşanmasının üzüntü verici bir olay olduğuna dikkat çeken Halit Orhan, “Son 20-30 yılda yağmayan kar şehrimize yağdı.

Bu kadar kar’ın yağacağını kimse tahmin etmiyordu. Şehrimizde çeşitli bölgelerdeki seralar bu kar yağışından zarar gördü. Çiftçilerimizin bu zararını karşılamak için büyükşehir belediye başkanımız Hayrettin Güngör olsun milletvekillerimiz olsun çaba sarf ediyorlar. Emeklerinden dolayı belediye başkanımız Hayrettin Güngör’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.  Ciddi oranda sera alanları zarar gördü, inşallah kısa sürede bu zararlar giderilir çiftçilerimize geçmiş olsun diyor devlet büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz.” Diye konuştu.

 “Fiyatlar mevsim normallerinde”

Meyve sebze fiyatlarını da değerlendiren Orhan şunları söyledi: “Halimizde bugüne kadar ürünlerimizde don olayı olmadı. Bu bizim ve halkımız için sevindirici bir haber. Ürünlerimiz şuan için bir sıkıntı yaşanmıyor. Bulunamayan kara borsaya düşen bir ürün yok. Narinciye de sorunumuz yok.

Yeşillik ürünlerinde bir sıkıntı yok. Tezgâhlarımız hiç boş kalmadı. Limon fiyatları bu yıl fiyatı artmadı. Fiyatı gayet uygun seviyededir. Fiyatı konusunda çiftçilerimiz bu yıl limondan zarar etti. Diğer ürünlerimizde fiyatlar mevsim normallerinde seyretmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.