Dünyadaki en kötü idam şekilleri!

AKTÜEL 08.11.2021 - 20:44, Güncelleme: 08.11.2021 - 20:44
 

Dünyadaki en kötü idam şekilleri!

Tarih boyunca idam cezası her medeniyette var olmuştur. Bu içeriğimizde sizler için en acımasız idam cezalarını derledik.

Canlı Canlı Gömme Genellikle Amerika kıtasında görülen bu cezada, hapishanelerde suçlular önce bir hücreye kapatılır, sonra canlı canlı gömülürdü. Gömülen kişi çığlıklar içerisinde bir süre sonra nefessizlikten ölürdü.   1000 Kesik Metodu Bu idam şekli en acımasızlarından bir tanesidir. Cellat kurbanın çok daha fazla acı çekmesi ve ölümünü uzatmak için çok fazla parçalara ayırarak kurbanı öldürür. Boyun Tekeri Kurbanın başına ve kolları arasına içi benzin doldurulmuş lastik geçirilip ateşe verilir. Suçlu 20 dakika içinde ölür. Scaphism Kurbana çok fazla acı çektiren bir diğer idam şeklide scaphismdir. Suçlunun çıplak vücudunabal sürülerek güneş altına yatırılır ve böceklerin canlı canlı kurbanı yemesi beklenir. Çarkı Felek Ortaçağ da en çok görülen ve uygulanan idam şeklinden bir tanesidir. Kurbanın tahta ve çivili tekerleğe konulmasıyla yapılır. Deri Yüzme Suçlunun derisi bir bıçakla tamamen soyulur. Halka ibret olması için bir ağaca asılır. Çekme ve Bölme Acımasızca olan idam şekillerinden biridir. Suçlunun vücudunun 4 parçaya bölünmesiyle oluşan idam şeklidir. Ortaçağ İngiltere’sinde çokça uygulanmıştır. Kaynatma En çok acı veren idam şekillerinden bir tanesidir. Su ve asidin kaynatılmasından oluşan karışıma kurbanı atarak acı şekilde ölüme terk edilmesidir. Çarlık Rusya’sında uygulanmaktadır. İspanyol Eşeği İspanya Engizisyon mahkemelerinde sıklıkla kullanılmıştır. Tarihteki en vahşi işkence yöntemlerinden biridir. Tepesi iyice sivriltilen tahta bir blokta kurban elleri arkadan bağlı bir şekilde eşeğe biner gibi sivri bloğa oturtuluyor. Ayaklarına da ağırlık bağlanıyordu. Genelde kurban ortadan ikiye ayrılana kadar ayaklarına ağırlıklar bağlanmaya devam ediyordu. Kazığa Oturtma En bilinen ve işkence yöntemlerinden olan kazığa oturtma, kazığa geçirmenin daha acı veren bir yoludur. Mahkum genellikle yağlanmış kazığın üstüne oturtularak can veriyordu.  
Tarih boyunca idam cezası her medeniyette var olmuştur. Bu içeriğimizde sizler için en acımasız idam cezalarını derledik.

Canlı Canlı Gömme

Genellikle Amerika kıtasında görülen bu cezada, hapishanelerde suçlular önce bir hücreye kapatılır, sonra canlı canlı gömülürdü. Gömülen kişi çığlıklar içerisinde bir süre sonra nefessizlikten ölürdü.

 

1000 Kesik Metodu

Bu idam şekli en acımasızlarından bir tanesidir. Cellat kurbanın çok daha fazla acı çekmesi ve ölümünü uzatmak için çok fazla parçalara ayırarak kurbanı öldürür.

Boyun Tekeri

Kurbanın başına ve kolları arasına içi benzin doldurulmuş lastik geçirilip ateşe verilir. Suçlu 20 dakika içinde ölür.

Scaphism

Kurbana çok fazla acı çektiren bir diğer idam şeklide scaphismdir. Suçlunun çıplak vücudunabal sürülerek güneş altına yatırılır ve böceklerin canlı canlı kurbanı yemesi beklenir.

Çarkı Felek

Ortaçağ da en çok görülen ve uygulanan idam şeklinden bir tanesidir. Kurbanın tahta ve çivili tekerleğe konulmasıyla yapılır.

Deri Yüzme

Suçlunun derisi bir bıçakla tamamen soyulur. Halka ibret olması için bir ağaca asılır.

Çekme ve Bölme

Acımasızca olan idam şekillerinden biridir. Suçlunun vücudunun 4 parçaya bölünmesiyle oluşan idam şeklidir. Ortaçağ İngiltere’sinde çokça uygulanmıştır.

Kaynatma

En çok acı veren idam şekillerinden bir tanesidir. Su ve asidin kaynatılmasından oluşan karışıma kurbanı atarak acı şekilde ölüme terk edilmesidir. Çarlık Rusya’sında uygulanmaktadır.

İspanyol Eşeği

İspanya Engizisyon mahkemelerinde sıklıkla kullanılmıştır. Tarihteki en vahşi işkence yöntemlerinden biridir. Tepesi iyice sivriltilen tahta bir blokta kurban elleri arkadan bağlı bir şekilde eşeğe biner gibi sivri bloğa oturtuluyor. Ayaklarına da ağırlık bağlanıyordu. Genelde kurban ortadan ikiye ayrılana kadar ayaklarına ağırlıklar bağlanmaya devam ediyordu.

Kazığa Oturtma

En bilinen ve işkence yöntemlerinden olan kazığa oturtma, kazığa geçirmenin daha acı veren bir yoludur. Mahkum genellikle yağlanmış kazığın üstüne oturtularak can veriyordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.