Türkiye'nin Oscar aday adayı Bağlılık Hasan filmi oldu!

DİZİ - FİLM 30.10.2021 - 20:11, Güncelleme: 30.10.2021 - 20:11
 

Türkiye'nin Oscar aday adayı Bağlılık Hasan filmi oldu!

Türkiye'yi Oscar'da temsil etmek için yarışacak film belli oldu. Sinema alanındaki meslek örgütü ve kurum temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul Semih Kaplanoğlu imzalı "Bağlılık Hasan" filminde karar kıldı.

Dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde gerçekleştiren Bağlılık Hasan filmi geçimini babadan kalma tarlasıyla sağlayan Hasan'ın tarlasının ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışmasının ve kendi içine doğru bir arayışın hikayesini anlatıyor. Başrolü Umut Karadağ üstlenirken kadroda Filiz Bozok, Ayşe Günyüz, Mahir Günşıray, Hakan Altıner ve Gökhan Azlağ da bulunuyor. 2010 yılında Bal filmi de Türkiye'nin Oscar aday adayı olan Semih Kaplanoğlu, Bağlılık üçlemesinin ilk filmi Aslı'yla da Oscar aday adayı olmuştu ve Türkiye'yi 2019'da temsil etmişti. Geçtiğimiz yıl ise Yedinci Koğuştaki Mucize filmi Oscar aday adayı olarak seçildi. 94. Akademi Ödülleri, 27 Mart'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. En İyi Uluslararası Film kategorisinde 15 filmlik kısa liste 21 Aralık'ta açıklanacak. 5 filmlik aday listesi ise 8 Şubat 2022'de belli olacak.  
Türkiye'yi Oscar'da temsil etmek için yarışacak film belli oldu. Sinema alanındaki meslek örgütü ve kurum temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul Semih Kaplanoğlu imzalı "Bağlılık Hasan" filminde karar kıldı.

Dünya prömiyerini 74. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde gerçekleştiren Bağlılık Hasan filmi geçimini babadan kalma tarlasıyla sağlayan Hasan'ın tarlasının ortasına dikilmek istenen elektrik direğinden kurtulmaya çalışmasının ve kendi içine doğru bir arayışın hikayesini anlatıyor. Başrolü Umut Karadağ üstlenirken kadroda Filiz Bozok, Ayşe Günyüz, Mahir Günşıray, Hakan Altıner ve Gökhan Azlağ da bulunuyor.


2010 yılında Bal filmi de Türkiye'nin Oscar aday adayı olan Semih Kaplanoğlu, Bağlılık üçlemesinin ilk filmi Aslı'yla da Oscar aday adayı olmuştu ve Türkiye'yi 2019'da temsil etmişti. Geçtiğimiz yıl ise Yedinci Koğuştaki Mucize filmi Oscar aday adayı olarak seçildi.


94. Akademi Ödülleri, 27 Mart'ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. En İyi Uluslararası Film kategorisinde 15 filmlik kısa liste 21 Aralık'ta açıklanacak. 5 filmlik aday listesi ise 8 Şubat 2022'de belli olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.