Halsizliğe iyi gelen bitki çayları!

SAĞLIK 17.10.2021 - 18:33, Güncelleme: 17.10.2021 - 18:33
 

Halsizliğe iyi gelen bitki çayları!

Gün içinde yaşanan stres ve yorgunluk, bitki çayları ile doğal bir şekilde önlenebilir. İşte enerji veren en iyi bitki çayı tavsiyeleri...

Biberiye Çayı Vücut sağlığı bakımından oldukça faydalı olan biberiye, çay olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda biberiye yağı kullanımı ile kas ağrıları en aza indirilmektedir. Sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olan biberiye, halsizlik ve depresyona karşı etkili koruma sağlamaktadır. Hamile veya emziren kadınlara, kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlara, yüksek tansiyon, şeker ve bağırsak hastalarına düzenli kullandıkları ilaç dolayısıyla biberiye tüketmeleri önerilmemektedir. Bu nedenle öncelikle doktordan onay almalılardır. Ginkgo Biloba Çayı Halk arasında “Japon eriği” ve “Mabet ağacı” olarak adlandırılan ginko biloba, kan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Konsantrasyonu arttıran ve hafızayı güçlendiren ginko biloba, halsizlik ve yorgunluğu gidermek için sıkça tercih edilmektedir. Vücut direnci, kan dolaşımı ve çeşitli dolaşım bozuklukları hastalıklarında etkili sonuçlar vermektedir. Ginko biloba tüketimi epilepsi hastalarının yanı sıra hamilelere ve emziren annelere önerilmemektedir. Kuşburnu Çayı C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu, vücut direncini arttırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Enerji veren bir bitki olan kuşburnunun tüketimi uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Meyan Kökü Çayı Gün boyunca enerjik hissetmek bire bir olan meyan kökü, stresin neden olduğu halsizlik ve yorgunluğu ortadan kaldırır. Özellikle kısa süreli enerji veren içecek ve bitki çaylarının yanı sıra uzun süreli etki de sağlamaktadır. Hibisküs Çayı Çoğumuzun bilmediği ancak araştırmalar neticesinde enerji verdiği kesin olan hibisküs çayı günlük tüketimde son derece faydalıdır. İçerdiği C vitaminleri sayesinde vücudumuzu zinde tutan hibisküs çayı, 10-15 dakika aralığında demlenerek tüketilmelidir.
Gün içinde yaşanan stres ve yorgunluk, bitki çayları ile doğal bir şekilde önlenebilir. İşte enerji veren en iyi bitki çayı tavsiyeleri...

Biberiye Çayı

Vücut sağlığı bakımından oldukça faydalı olan biberiye, çay olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda biberiye yağı kullanımı ile kas ağrıları en aza indirilmektedir. Sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olan biberiye, halsizlik ve depresyona karşı etkili koruma sağlamaktadır. Hamile veya emziren kadınlara, kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlara, yüksek tansiyon, şeker ve bağırsak hastalarına düzenli kullandıkları ilaç dolayısıyla biberiye tüketmeleri önerilmemektedir. Bu nedenle öncelikle doktordan onay almalılardır.

Ginkgo Biloba Çayı

Halk arasında “Japon eriği” ve “Mabet ağacı” olarak adlandırılan ginko biloba, kan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Konsantrasyonu arttıran ve hafızayı güçlendiren ginko biloba, halsizlik ve yorgunluğu gidermek için sıkça tercih edilmektedir. Vücut direnci, kan dolaşımı ve çeşitli dolaşım bozuklukları hastalıklarında etkili sonuçlar vermektedir. Ginko biloba tüketimi epilepsi hastalarının yanı sıra hamilelere ve emziren annelere önerilmemektedir.

Kuşburnu Çayı

C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu, vücut direncini arttırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Enerji veren bir bitki olan kuşburnunun tüketimi uzmanlar tarafından da önerilmektedir.

Meyan Kökü Çayı

Gün boyunca enerjik hissetmek bire bir olan meyan kökü, stresin neden olduğu halsizlik ve yorgunluğu ortadan kaldırır. Özellikle kısa süreli enerji veren içecek ve bitki çaylarının yanı sıra uzun süreli etki de sağlamaktadır.

Hibisküs Çayı

Çoğumuzun bilmediği ancak araştırmalar neticesinde enerji verdiği kesin olan hibisküs çayı günlük tüketimde son derece faydalıdır. İçerdiği C vitaminleri sayesinde vücudumuzu zinde tutan hibisküs çayı, 10-15 dakika aralığında demlenerek tüketilmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.