Kahramanmaraş’ ta soya hasat tarla günü yapıldı!

AKTÜEL 15.10.2021 - 17:13, Güncelleme: 15.10.2021 - 17:13
 

Kahramanmaraş’ ta soya hasat tarla günü yapıldı!

Kahramanmaraş’ ta Soya Üretimini artırma projesi kapsamında % 75 devlet destekli %25 çiftçi katkılı dağıtımı yapılarak ikinci ürün olarak ekilen soya hasat edildi. Dekara 480 kg verim alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde uygulanan Kahramanmaraş ili Soya Üretimini artırma projesi kapsamında hibeli olarak dağıtılan soya tohumlarının hasat programı düzenlendi. Tarla günü etkinliğine, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa ASLAN, Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir Saltalı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdür Enver Gökşen, Bölge Muhtarları, Soya Tohum Bayileri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve Soya Üreticileri ve çok sayıda Çiftçi katıldı.  
Kahramanmaraş’ ta Soya Üretimini artırma projesi kapsamında % 75 devlet destekli %25 çiftçi katkılı dağıtımı yapılarak ikinci ürün olarak ekilen soya hasat edildi. Dekara 480 kg verim alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde uygulanan Kahramanmaraş ili Soya Üretimini artırma projesi kapsamında hibeli olarak dağıtılan soya tohumlarının hasat programı düzenlendi.


Tarla günü etkinliğine, Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa ASLAN, Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadir Saltalı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Onikişubat İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Kıraç, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdür Enver Gökşen, Bölge Muhtarları, Soya Tohum Bayileri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve Soya Üreticileri ve çok sayıda Çiftçi katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.