Şikago’da tarihi ve turistik yerler!

Mekanlar 09.10.2021 - 16:28, Güncelleme: 09.10.2021 - 16:28
 

Şikago’da tarihi ve turistik yerler!

ABD’nin en büyük şehirlerinden biri olan Şikago, pek çok tarihi simge yapılara ev sahipliği yapıyor.

Şikago tarihi hakkında; Amerika’nın Widwest’in en büyük şehri olan Şikago, 1830 senesinde Illinois’te kuruldu. İlk olarak Kızılderililerin bulunduğu Şikago’ya 1803 senesinde Amerikan ordusu gelmiş ve Şikago Nehri’nin kıyısına Fort Dearborn’u inşa etmiştir. 1832’de ise artık bölgedeki Kızılderili direnişi sonlanmıştır. 1848’de şehre telgraf ve demiryolu gelmesiyle birlikte şehirdeki büyüme hızlanmış ve 1854’te şehir dünyanın en büyük tahıl limanı olmuştur. O zamanlar genellikle Avrupalılardan oluşan 30.000 civarında bir nüfusu bulunmaktaydı. 1871’de meydana gelen büyük yangın ise Şikago tarihi için unutulmak istenen anlardan biri olmuştur. 1886’daki Haymarket olayında, işçilere karşı açılan ateş, Şikago’da et paketleme ve imalarında çalışan işçiler için bir protesto ve reform çağını başlatmış oldu. Bu yıllar Şikago için buhranlı yıllar olarak da tanımlanabilir. Bir süre sonra meydana gelen 1. Dünya Savaşı ise Şikago’ya çok sayıda Afrikalı-Amerikalı göçmenin gelmesine neden olmuştur. 1950-1960 yılları arası ise şehirdeki nüfusun banliyölere taşındığı ve merkezin ilk küçüldüğü yıllar olarak kayda geçmiştir ve 2000 yılında Şikago 1950’den beri ilk nüfus artışını beyan etmiştir. Şikago’nun en ünlüleri; Özellikle Depo Kapısı Şikago’nun tarihi açısından önemli bir eser olması nedeniyle Şikago’nun en ünlü tarihi yerleri arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra Zafer Anıtı, Birlik İstasyonu, Şikago Su Kulesi gibi yerler de mutlaka listenizde bulunmalıdır. Şikago gezi tavsiyesi; Şikago Nehri’nde mutlaka zaman geçirmenizi öneriyoruz. Tarihi binalar arasında kaybolmayı, Magnificent Mile’de yürümeyi ve Millenium Park’ta vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin. Millenium Park’a geldiğiniz zaman Cloud Gate (Bulut Kapısı) önünde hatıra fotoğrafı çekmek ise es geçilmemesi gereken şeylerden biridir. Bu arada yüksek, tarihi gökdelenleri de incelemeyi ihmal etmeyin.  
ABD’nin en büyük şehirlerinden biri olan Şikago, pek çok tarihi simge yapılara ev sahipliği yapıyor.

Şikago tarihi hakkında; Amerika’nın Widwest’in en büyük şehri olan Şikago, 1830 senesinde Illinois’te kuruldu. İlk olarak Kızılderililerin bulunduğu Şikago’ya 1803 senesinde Amerikan ordusu gelmiş ve Şikago Nehri’nin kıyısına Fort Dearborn’u inşa etmiştir. 1832’de ise artık bölgedeki Kızılderili direnişi sonlanmıştır.


1848’de şehre telgraf ve demiryolu gelmesiyle birlikte şehirdeki büyüme hızlanmış ve 1854’te şehir dünyanın en büyük tahıl limanı olmuştur. O zamanlar genellikle Avrupalılardan oluşan 30.000 civarında bir nüfusu bulunmaktaydı. 1871’de meydana gelen büyük yangın ise Şikago tarihi için unutulmak istenen anlardan biri olmuştur.


1886’daki Haymarket olayında, işçilere karşı açılan ateş, Şikago’da et paketleme ve imalarında çalışan işçiler için bir protesto ve reform çağını başlatmış oldu. Bu yıllar Şikago için buhranlı yıllar olarak da tanımlanabilir. Bir süre sonra meydana gelen 1. Dünya Savaşı ise Şikago’ya çok sayıda Afrikalı-Amerikalı göçmenin gelmesine neden olmuştur. 1950-1960 yılları arası ise şehirdeki nüfusun banliyölere taşındığı ve merkezin ilk küçüldüğü yıllar olarak kayda geçmiştir ve 2000 yılında Şikago 1950’den beri ilk nüfus artışını beyan etmiştir.


Şikago’nun en ünlüleri; Özellikle Depo Kapısı Şikago’nun tarihi açısından önemli bir eser olması nedeniyle Şikago’nun en ünlü tarihi yerleri arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra Zafer Anıtı, Birlik İstasyonu, Şikago Su Kulesi gibi yerler de mutlaka listenizde bulunmalıdır.
Şikago gezi tavsiyesi; Şikago Nehri’nde mutlaka zaman geçirmenizi öneriyoruz. Tarihi binalar arasında kaybolmayı, Magnificent Mile’de yürümeyi ve Millenium Park’ta vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin. Millenium Park’a geldiğiniz zaman Cloud Gate (Bulut Kapısı) önünde hatıra fotoğrafı çekmek ise es geçilmemesi gereken şeylerden biridir. Bu arada yüksek, tarihi gökdelenleri de incelemeyi ihmal etmeyin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.