Özsoy, Covid sürecinde vergi yapılandırması esnafımızı iyi geldi!

EKONOMİ 27.09.2021 - 21:49, Güncelleme: 27.09.2021 - 21:49
 

Özsoy, Covid sürecinde vergi yapılandırması esnafımızı iyi geldi!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvurdu. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor.

Kahramanmaraş bakkallar bayiler şekerciler ve kantinciler odası başkanı ve aynı zamanda esnaf odaları başkan vekilliği görevini yürüten Şeref Özsoy, Maraş Fısıltı’ya vergi yapılandırmasını değerlendirdi. Başkan Özsoy, “Yapılandırmada peşin ödemelerde sıfır faiz uygulandı. Küçük esnafımız bu yapılandırmadan ziyadesiyle faydalanmıştır. Covid sürecinde bu yapılandırma esnafımızı iyi gelmiştir.”dedi. “Zincir marketlere sıkı denetim gerekiyor” Zincir marketlerin sıkı denetime ihtiyaç olduğuna dikkat Şeref Özsoy, şunları söyledi, “ Covid süreci esnafımızı ciddi oranda yıpratmıştır. Küçük esnafımız süpermarketlerden olumsuz yönde etkilenmektedir. Devletimiz bu süper marketlerle ilgili denetimlerinde görüldüğü gibi bazı ürünlerin gramajlarının farklı olduğu tespit ediliyor. Vatandaşlarımızın mutlaka ürünlerini alırken gramajlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Küçük esnaflarımıza yönelik yakın bir zaman içerisinde yeni güzel gelişmeler yaşanacak. Bu yakın bir zaman içerisinde TBMM’de gündeme gelecektir.  Aylık 20 bin TL gelirin altındaki mükellefler vergi dilimine tabi olmayacaklar. Vatandaşlar genellikle markette gördüğü bakkalda ise istediğini alıyor. Şehrimizde maalesef bir tane bile tüccar yok. Ürünler hep dışarıdan geliyor. Şehre gelene kadar ise araca yazılan trafik cezaları bile vatandaşa yükleniyor. Devletimiz stokçu ve tüccarları sıkı bir şekilde denetim yaparsa fahiş fiyatlar ortadan kalkacaktır. Ürünlerin tarladan vatandaşa değil, tarladan sofraya gelmesi gerekiyor.”   
Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvurdu. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları gerekiyor.

Kahramanmaraş bakkallar bayiler şekerciler ve kantinciler odası başkanı ve aynı zamanda esnaf odaları başkan vekilliği görevini yürüten Şeref Özsoy, Maraş Fısıltı’ya vergi yapılandırmasını değerlendirdi.


Başkan Özsoy, “Yapılandırmada peşin ödemelerde sıfır faiz uygulandı. Küçük esnafımız bu yapılandırmadan ziyadesiyle faydalanmıştır. Covid sürecinde bu yapılandırma esnafımızı iyi gelmiştir.”dedi.


“Zincir marketlere sıkı denetim gerekiyor”


Zincir marketlerin sıkı denetime ihtiyaç olduğuna dikkat Şeref Özsoy, şunları söyledi, “
Covid süreci esnafımızı ciddi oranda yıpratmıştır. Küçük esnafımız süpermarketlerden olumsuz yönde etkilenmektedir. Devletimiz bu süper marketlerle ilgili denetimlerinde görüldüğü gibi bazı ürünlerin gramajlarının farklı olduğu tespit ediliyor.

Vatandaşlarımızın mutlaka ürünlerini alırken gramajlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Küçük esnaflarımıza yönelik yakın bir zaman içerisinde yeni güzel gelişmeler yaşanacak. Bu yakın bir zaman içerisinde TBMM’de gündeme gelecektir.  Aylık 20 bin TL gelirin altındaki mükellefler vergi dilimine tabi olmayacaklar. Vatandaşlar genellikle markette gördüğü bakkalda ise istediğini alıyor. Şehrimizde maalesef bir tane bile tüccar yok. Ürünler hep dışarıdan geliyor. Şehre gelene kadar ise araca yazılan trafik cezaları bile vatandaşa yükleniyor. Devletimiz stokçu ve tüccarları sıkı bir şekilde denetim yaparsa fahiş fiyatlar ortadan kalkacaktır. Ürünlerin tarladan vatandaşa değil, tarladan sofraya gelmesi gerekiyor.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.