Karanfilin faydaları nelerdir?

SAĞLIK 27.07.2021 - 20:14, Güncelleme: 27.07.2021 - 20:43
 

Karanfilin faydaları nelerdir?

Karanfil, ağızda bir süre tutularak, çiğnendiğinde nefesi taze ve temiz tutar. Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusuna karşı kullanılır.

Aynı zamanda karanfil çiğnemek boğaz ağrısını hafifletir. Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisine yardımcı olmaktadır. Birçok mikroba karşı antibakteriyel özelliği taşımaktadır. Karanfilde bulunan öjenolun anestezik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu madde diş ağrısı ile başa çıkmanıza yardımcı olur. İnsülin miktarını dengelemede yardımcı olmaktadır. Karanfil sindirimi kolaylaştırmaktadır. Cilt yenileyici özelliği bulunmaktadır.  
Karanfil, ağızda bir süre tutularak, çiğnendiğinde nefesi taze ve temiz tutar. Karanfil, güzel kokusu sebebiyle ağız kokusuna karşı kullanılır.

Aynı zamanda karanfil çiğnemek boğaz ağrısını hafifletir. Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisine yardımcı olmaktadır.


Birçok mikroba karşı antibakteriyel özelliği taşımaktadır.


Karanfilde bulunan öjenolun anestezik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu madde diş ağrısı ile başa çıkmanıza yardımcı olur.


İnsülin miktarını dengelemede yardımcı olmaktadır.


Karanfil sindirimi kolaylaştırmaktadır.


Cilt yenileyici özelliği bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.