Türkiye’nin en büyük 5 Avm’si!

AKTÜEL 21.07.2021 - 20:53, Güncelleme: 21.07.2021 - 20:53
 

Türkiye’nin en büyük 5 Avm’si!

81 illi Türkiye’de yaklaşık olarak 350 alışveriş merkezi bulunmakta. Bu alışveriş merkezlerinin ortalama olarak 100 tanesi İstanbul’da iken, 35 tanesi Ankara’da, 19 tanesi ise İzmir’de. Peki, Türkiye’nin en büyük AVM’si hangisi ya da en büyük AVM’ler hangileri…

Forum İstanbul   Forum İstanbul 495 bin metrekarelik inşaat alanı ile Türkiye’nin en büyük  alışveriş merkezi olan Forum İstanbul, Avrupa’nın da en büyüklerinden biri. Bu dev alışveriş merkezinin 176.245 metrekarelik kiralama alanı bulunmakta olup, bünyesinde 286 marka barındırıyor. Bu alışveriş merkezi İstanbul’da, Bayrampaşa ilçesinde bulunmaktadır ve ulaşım açısından çok uygun bir konumda. Üstelik, havalimanına da yalnızca 25 dakikalık bir mesafede. Forum İstanbul, Sealife Akvaryum ve Jurassic Land gibi eğlence noktaları ile de biliniyor. İstanbul araç kiralama yaparak dilediğiniz semtten buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.  Marmara Forum   Marmara forum, İstanbul Bakırköy’de inşa edilmiş olan bu alışveriş merkezi 135.000 metrekarelik kiralanabilir sahası ve bünyesinde barındırdığı yaklaşık 300 marka ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri konumunda. Marmara Forum yiyecek – içecek sektöründen 60 markayla oluşturduğu yemek katı ve 16 salonlu Cinemaximum hizmeti ile bu iki alanda da Türkiye’nin en geniş alışveriş merkezi. Ayrıca, konum olarak da E5’in en işlek noktalarından birine pek yakın olduğundan, Marmara Forum ayrıca çok popüler bir yaşam alanı. Özellikle de kışın.   İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi   İstanbul’da, Şişli-Mecidiyeköy gibi oldukça merkezi bir noktada bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi 15 Ekim 2005’te, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak kapılarını ziyaretçilere açmıştır. 6 katlı, 2500 araç kapasiteli otoparklı bu alışveriş merkezinde 230 adet mağaza bulunmaktadır. İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde bir tiyatro salonu ve çocuklar için ayrıca bir salon da dahil olmak üzere 12 sinema salonu, bir bovling salonu 48 adet de restoran var. Ankamall   İlk kez 27 Ağustos 1999’da Ankara Migros Alışveriş Merkezi ismiyle açılmış olup, daha sonra, 12 Mayıs 2006 yılında, bir takım büyütme çalışmalarının ardından, “Türkiye’nin Alışveriş Merkezi” motto ve sloganı ile  Ankamall olarak ismi de değiştirilmiş. Alışveriş merkezi 120.000 metrekarelik kiralanabilir alana, yaklaşık 330 adet mağazaya ve 6.000 araçlık kapasiteli oldukça büyük bir otoparka sahip. Ankamall 568 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı bir hoteli de bünyesinde barındırıyor.   Torium Alışveriş Merkezi   E5 otoyolu üzerinde, Avcılar-Beylikdüzü arasında bir konumda bulunmakta olan Torium İstanbul’un dördüncü, Türkiye’nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezi. 256 bin metrekarelik inşaat sahasına sahip olan bu dev alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı yaklaşık olarak 90.000 metrekaredir. Torium, Türkiye’de ilk ve tek olan 4.500 metrekarelik kar merkezi Snowpark’ı, 3.500 metrekarelik kapalı lunapark Starpark’ı, 1 bovling salonu ve şimdilik 9 salonlu olan fakat yakın zamanda büyütülerek 11 salona sahip olması planlanan sineması ile dikkat çekici. Torium Alışveriş Merkezi’nin toplam kiralanabilir alanının 30%’luk bir kısmı eğlence konseptli hizmete ayrılmış.
81 illi Türkiye’de yaklaşık olarak 350 alışveriş merkezi bulunmakta. Bu alışveriş merkezlerinin ortalama olarak 100 tanesi İstanbul’da iken, 35 tanesi Ankara’da, 19 tanesi ise İzmir’de. Peki, Türkiye’nin en büyük AVM’si hangisi ya da en büyük AVM’ler hangileri…

Forum İstanbul

 

Forum İstanbul 495 bin metrekarelik inşaat alanı ile Türkiye’nin en büyük  alışveriş merkezi olan Forum İstanbul, Avrupa’nın da en büyüklerinden biri. Bu dev alışveriş merkezinin 176.245 metrekarelik kiralama alanı bulunmakta olup, bünyesinde 286 marka barındırıyor. Bu alışveriş merkezi İstanbul’da, Bayrampaşa ilçesinde bulunmaktadır ve ulaşım açısından çok uygun bir konumda. Üstelik, havalimanına da yalnızca 25 dakikalık bir mesafede. Forum İstanbul, Sealife Akvaryum ve Jurassic Land gibi eğlence noktaları ile de biliniyor. İstanbul araç kiralama yaparak dilediğiniz semtten buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 


Marmara Forum

 

Marmara forum, İstanbul Bakırköy’de inşa edilmiş olan bu alışveriş merkezi 135.000 metrekarelik kiralanabilir sahası ve bünyesinde barındırdığı yaklaşık 300 marka ile Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri konumunda. Marmara Forum yiyecek – içecek sektöründen 60 markayla oluşturduğu yemek katı ve 16 salonlu Cinemaximum hizmeti ile bu iki alanda da Türkiye’nin en geniş alışveriş merkezi. Ayrıca, konum olarak da E5’in en işlek noktalarından birine pek yakın olduğundan, Marmara Forum ayrıca çok popüler bir yaşam alanı. Özellikle de kışın.

 

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi

 

İstanbul’da, Şişli-Mecidiyeköy gibi oldukça merkezi bir noktada bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi 15 Ekim 2005’te, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak kapılarını ziyaretçilere açmıştır. 6 katlı, 2500 araç kapasiteli otoparklı bu alışveriş merkezinde 230 adet mağaza bulunmaktadır. İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde bir tiyatro salonu ve çocuklar için ayrıca bir salon da dahil olmak üzere 12 sinema salonu, bir bovling salonu 48 adet de restoran var.


Ankamall

 

İlk kez 27 Ağustos 1999’da Ankara Migros Alışveriş Merkezi ismiyle açılmış olup, daha sonra, 12 Mayıs 2006 yılında, bir takım büyütme çalışmalarının ardından, “Türkiye’nin Alışveriş Merkezi” motto ve sloganı ile  Ankamall olarak ismi de değiştirilmiş. Alışveriş merkezi 120.000 metrekarelik kiralanabilir alana, yaklaşık 330 adet mağazaya ve 6.000 araçlık kapasiteli oldukça büyük bir otoparka sahip. Ankamall 568 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı bir hoteli de bünyesinde barındırıyor.

 

Torium Alışveriş Merkezi

 

E5 otoyolu üzerinde, Avcılar-Beylikdüzü arasında bir konumda bulunmakta olan Torium İstanbul’un dördüncü, Türkiye’nin ise beşinci en büyük alışveriş merkezi. 256 bin metrekarelik inşaat sahasına sahip olan bu dev alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı yaklaşık olarak 90.000 metrekaredir. Torium, Türkiye’de ilk ve tek olan 4.500 metrekarelik kar merkezi Snowpark’ı, 3.500 metrekarelik kapalı lunapark Starpark’ı, 1 bovling salonu ve şimdilik 9 salonlu olan fakat yakın zamanda büyütülerek 11 salona sahip olması planlanan sineması ile dikkat çekici. Torium Alışveriş Merkezi’nin toplam kiralanabilir alanının 30%’luk bir kısmı eğlence konseptli hizmete ayrılmış.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.