Dalyan’da Gezilecek Yerler!

Mekanlar 17.07.2021 - 19:18, Güncelleme: 17.07.2021 - 19:18
 

Dalyan’da Gezilecek Yerler!

Akdeniz’e kıyısı olan Dalyan`da Gezilecek Yerler ve Muğla’nın cennet gibi köşelerinden biri olan Dalyan, plajları, kral mezarı ve antik kentleri ilen tarihin ve turizmin yaz mevsiminde çok canlı olduğu şirin bir tatil beldesi.

Dalyan Gezilecek Yerler Burayı özel kılanlar ise Akdeniz’in harika görüntülerini bize sunması yanı sıra berrak ve ferahlatıcı suları yapabileceğiniz safari turları aynı zamanda bilinçlenip kültürlenebileceğiniz bir konum olması onun neden bu kadar ziyaret edildiğini daha iyi açıklıyor. Akşamları çok canlı bir hal alan çarsısında bile kargaşa olmaksızın sadece sohbet sesleri gülüşmeler duyabileceğiniz ne kadar kalabalık olursa olsun her zaman seslerin gürültü boyutuna gelmemesi buraya gelen misafirlerin ne kadar nezih olduğunu gösterir derecede. Ortaca Dalyan Hakkında Bütün bunar bir yana dursun Dalyan’ın güzellikleri bitmiyor. Şifalı olduğu bilinen kaplıcaları ile Muğla Dalyan sağlık turizmi bazında da misafir çekiyor. Kaplıcalar plajlar ve gezip görebileceğiniz antik yerler haricinde Dalyan Koy bakımından da oldukça zengin.  Bazıları Muğla’nın en güzel koyları olmakla birlikte içerisinde birçok koy bulunduran Dalyan bu konu bakımından da plaj veya kalabalık alanlar sevmeyen insanlar için fazlasıyla alternatif sunuyor. Ortaca Gezilecek Yerler Sunduğu alternatifler de bazı koylar plajlar gibi eğlence mekanları gibi olsa da bazı koylar kitap okumak ya da sadece dinlenmek için birebir durumda.  İztuzu Plajı İztuzu Plajı Radar tepesinin eteğinde başlayan bu sarı kumlu plaj kesinlikle gidilmesi görülmesi ve yaşanması gereken bir yer halinde.    Kaunos Antik Kenti Dalyan’ın eğlenmekten çok kültürlenebileceğiniz sizlere tarih hakkında bir şeyler gösterip öğretebilecek olan bu antik kentin ziyaretçisi oldukça fazla. Kaunos Kral Mezarları Dalyan gezilecek yerler denildiğinde sorulduğunda ilk gösterilen söylenen yerlerden biri olan Kral Mezarları bu konuda ismini duyurmayı başarmış.  Kargıcak Koyu Doğal güzelliğini korumayı başaran koylardan biri olan halk dilinde ‘’Kara Salih’’ diye adlandırılan Kargıcak Koyu yakında sadece Dalyan için değil bütün Ege için çok önemli bir hal alacağa benziyor. Ekincik Koyu Ekincik Plajı Yapacak daha iyi bir iş bulamadıysanız ve serinlemek istiyorsanız bir gününüzü ayırabileceğiniz suyu ve sakin havası ile Ekincik koyu bu konuda bütün isteklerinize yardımcı olacaktır. Sultaniye Kaplıcası Sultaniye Kaplıcaları Ölemez dağının eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcası Dalyan için büyük bir öneme sahip. Sağlık turizminin revaçta olması ve bu anlamda Muğla Gezilecek Yerler Dalyan için gelir kaynaklarından biri olan kaplıca hem misafirlerin uğrak yeri hem de ziyaret edilmesi gereken saatlerinizin güzel ve sağlıklı geçmesini sağlayacak bir yer oluyor.
Akdeniz’e kıyısı olan Dalyan`da Gezilecek Yerler ve Muğla’nın cennet gibi köşelerinden biri olan Dalyan, plajları, kral mezarı ve antik kentleri ilen tarihin ve turizmin yaz mevsiminde çok canlı olduğu şirin bir tatil beldesi.

Dalyan Gezilecek Yerler Burayı özel kılanlar ise Akdeniz’in harika görüntülerini bize sunması yanı sıra berrak ve ferahlatıcı suları yapabileceğiniz safari turları aynı zamanda bilinçlenip kültürlenebileceğiniz bir konum olması onun neden bu kadar ziyaret edildiğini daha iyi açıklıyor. Akşamları çok canlı bir hal alan çarsısında bile kargaşa olmaksızın sadece sohbet sesleri gülüşmeler duyabileceğiniz ne kadar kalabalık olursa olsun her zaman seslerin gürültü boyutuna gelmemesi buraya gelen misafirlerin ne kadar nezih olduğunu gösterir derecede.


Ortaca Dalyan Hakkında


Bütün bunar bir yana dursun Dalyan’ın güzellikleri bitmiyor. Şifalı olduğu bilinen kaplıcaları ile Muğla Dalyan sağlık turizmi bazında da misafir çekiyor. Kaplıcalar plajlar ve gezip görebileceğiniz antik yerler haricinde Dalyan Koy bakımından da oldukça zengin.  Bazıları Muğla’nın en güzel koyları olmakla birlikte içerisinde birçok koy bulunduran Dalyan bu konu bakımından da plaj veya kalabalık alanlar sevmeyen insanlar için fazlasıyla alternatif sunuyor. Ortaca Gezilecek Yerler Sunduğu alternatifler de bazı koylar plajlar gibi eğlence mekanları gibi olsa da bazı koylar kitap okumak ya da sadece dinlenmek için birebir durumda. 

İztuzu Plajı


İztuzu Plajı Radar tepesinin eteğinde başlayan bu sarı kumlu plaj kesinlikle gidilmesi görülmesi ve yaşanması gereken bir yer halinde. 

 

Kaunos Antik Kenti


Dalyan’ın eğlenmekten çok kültürlenebileceğiniz sizlere tarih hakkında bir şeyler gösterip öğretebilecek olan bu antik kentin ziyaretçisi oldukça fazla.


Kaunos Kral Mezarları


Dalyan gezilecek yerler denildiğinde sorulduğunda ilk gösterilen söylenen yerlerden biri olan Kral Mezarları bu konuda ismini duyurmayı başarmış. 


Kargıcak Koyu


Doğal güzelliğini korumayı başaran koylardan biri olan halk dilinde ‘’Kara Salih’’ diye adlandırılan Kargıcak Koyu yakında sadece Dalyan için değil bütün Ege için çok önemli bir hal alacağa benziyor.


Ekincik Koyu


Ekincik Plajı Yapacak daha iyi bir iş bulamadıysanız ve serinlemek istiyorsanız bir gününüzü ayırabileceğiniz suyu ve sakin havası ile Ekincik koyu bu konuda bütün isteklerinize yardımcı olacaktır.


Sultaniye Kaplıcası


Sultaniye Kaplıcaları Ölemez dağının eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcası Dalyan için büyük bir öneme sahip. Sağlık turizminin revaçta olması ve bu anlamda Muğla Gezilecek Yerler Dalyan için gelir kaynaklarından biri olan kaplıca hem misafirlerin uğrak yeri hem de ziyaret edilmesi gereken saatlerinizin güzel ve sağlıklı geçmesini sağlayacak bir yer oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.