Babacan, Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuştu!

POLİTİKA 13.07.2021 - 18:17, Güncelleme: 13.07.2021 - 19:26
 

Babacan, Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuştu!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuştu.

Babacan, “Darbelerin kan, zulüm ve gözyaşı anlamına geldiğini çok iyi biliriz. Bu millet darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Bu acıyı çok iyi biliriz.Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım. Koşullar ne olursa olsun, sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız.”dedi.   Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen Deva Partisi Olağan 1’inci Kahramanmaraş İl Kongresi’ne Genel Başkan Babacan’ın yanı sıra CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Zor, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, davetliler ve partililer katıldı.   “15 Temmuz, unutulacak bir tarih değildir”   15 Temmuz’un sadece senede bir gün anılacak ve unutulacak bir tarih olmadığına dikkat çeken Ali Babacan şunları söyledi, “Bize düşen; demokrasimize sahip çıkan vatandaşlarımızın emanetine sahip çıkmaktır.O emanet, Türkiye’nin bir daha sabah erken kalkanın, gece geç yatanın darbe yapacağı bir ülke olmasına izin vermemektir. Tankların gölgesinde, namluların ucunda darbe planları yapanların, bütün heveslerini kursaklarında bırakmaktır.Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır.15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı. 84 milyonu tek imzaya mahkûm ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı.   Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ekonominin kötü olmasının nedenlerini Gezi olayları, Çukur eylemleri ve 15 Temmuz olayları olarak gösterdi. Bakın ne ile ne karıştırılıyor. Ekonominin sorunlarını 2013’te yaşanan olaylara bağlamaya çalışıyor. Bu ülkenin hazine borcu 2 yılda 2’ye katladı. 2018 yılında akraba bakan ile el ele verdiler 970 milyar TL’lik hazine borcu 2 trilyon TL oldu. 95 yılda biriken borç kadar 2 yılda borç birikti. Sayın Erdoğan’a soruyorum Gezi olaylarına sebep olanlar mı bu borcu yaptılar? Aynı dönemde Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarlık döviz rezervini de cayır cayır satarak tükettiler. Sayın Erdoğan’a 2. sorumu soruyorum Çukur eylemlerini yapanlar mı döviz rezervlerini sattılar? 4 tane Merkez Bankası Başkanı değiştirdi.   Sebep olarak laf dinlemiyordu dedi. Laf dinleyenini bulduysan neden faizi indir demiyorsun? Neden hala faiz %19? Şimdi Sayın Erdoğan’a 3. sorumu soruyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar mı faiz oranını %19’da tutuyor. Kimse bu milleti aldatmaya çalışmasın. Türkiye’nin içine düştüğü krizin asıl sebebi kötü yönetimdir.’’   Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Dr. İrfan Karatutlu yeniden başkan seçildi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuştu.

Babacan, “Darbelerin kan, zulüm ve gözyaşı anlamına geldiğini çok iyi biliriz. Bu millet darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Bu acıyı çok iyi biliriz.Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım. Koşullar ne olursa olsun, sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız.”dedi.

 

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen Deva Partisi Olağan 1’inci Kahramanmaraş İl Kongresi’ne Genel Başkan Babacan’ın yanı sıra CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Zor, İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Doğan Murat Kılıç, davetliler ve partililer katıldı.

 

“15 Temmuz, unutulacak bir tarih değildir”

 

15 Temmuz’un sadece senede bir gün anılacak ve unutulacak bir tarih olmadığına dikkat çeken Ali Babacan şunları söyledi, “Bize düşen; demokrasimize sahip çıkan vatandaşlarımızın emanetine sahip çıkmaktır.O emanet, Türkiye’nin bir daha sabah erken kalkanın, gece geç yatanın darbe yapacağı bir ülke olmasına izin vermemektir. Tankların gölgesinde, namluların ucunda darbe planları yapanların, bütün heveslerini kursaklarında bırakmaktır.Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır.15 Temmuz Demokrasi Direnişi; güçlü, demokratik bir hukuk devleti için gerçek bir fırsat olabilirdi. Sayın Erdoğan bunu tam tersi yönde kullandı. 84 milyonu tek imzaya mahkûm ettiği bir dönem başlattı. Her türlü krizin vazgeçilmezi olan, krizlerin ortağı Devlet Bahçeli de bu yolda onu yalnız bırakmadı. 251 şehidimizin, binlerce insanımızın direnişi; bu ülke ve millet için değil, ucube bir sistem için kullanıldı.

 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ekonominin kötü olmasının nedenlerini Gezi olayları, Çukur eylemleri ve 15 Temmuz olayları olarak gösterdi. Bakın ne ile ne karıştırılıyor. Ekonominin sorunlarını 2013’te yaşanan olaylara bağlamaya çalışıyor. Bu ülkenin hazine borcu 2 yılda 2’ye katladı. 2018 yılında akraba bakan ile el ele verdiler 970 milyar TL’lik hazine borcu 2 trilyon TL oldu. 95 yılda biriken borç kadar 2 yılda borç birikti. Sayın Erdoğan’a soruyorum Gezi olaylarına sebep olanlar mı bu borcu yaptılar? Aynı dönemde Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarlık döviz rezervini de cayır cayır satarak tükettiler. Sayın Erdoğan’a 2. sorumu soruyorum Çukur eylemlerini yapanlar mı döviz rezervlerini sattılar? 4 tane Merkez Bankası Başkanı değiştirdi.

 

Sebep olarak laf dinlemiyordu dedi. Laf dinleyenini bulduysan neden faizi indir demiyorsun? Neden hala faiz %19? Şimdi Sayın Erdoğan’a 3. sorumu soruyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar mı faiz oranını %19’da tutuyor. Kimse bu milleti aldatmaya çalışmasın. Türkiye’nin içine düştüğü krizin asıl sebebi kötü yönetimdir.’’

 

Tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Dr. İrfan Karatutlu yeniden başkan seçildi.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.