Kalp krizi riskini artıran yiyecekler!
Kalp krizi riskini artıran yiyecekler!
Sürekli tükettiğimiz ve lezzetine doyamadığımız yiyeceklerin bir çoğu aslında kalbimize hiç de iyi gelmiyor! Kalp rahatsızlıklarına ve kalp krizine neden olabilecek yiyeceklerden bahsettiğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.
Sürekli tükettiğimiz ve lezzetine doyamadığımız yiyeceklerin bir çoğu aslında kalbimize hiç de iyi gelmiyor! Kalp rahatsızlıklarına ve kalp krizine neden olabilecek yiyeceklerden bahsettiğimiz bu içeriğimize mutlaka göz atmalısınız.
Peynir
Eğer 100 Türk'e en sevdikleri atıştırmalığı sorsak yaklaşık 85'inden peynir cevabını alırız! Lezzetli olmasına rağmen, peynir doymuş yağın en büyük katkı maddesidir. Bu yağ türü, midede kendini depolar ve kardiyovasküler sistemi başka hiçbir besine benzemez. Ayrıca süzme peynirin güvenli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz: sadece bir fincan süzme peynir 700 miligram tuz taşıyabilir.
Konserve Sebzeler
Daha fazla sebze yemenin genel sağlığımızı iyileştirmeye yardımcı olacağını düşünebiliriz ama bu konuda artı parantez olarak taze sebzeler diye eklenmeliyiz. Bu kuralın istisnası bir kutudan çıkan sebzelerdir. Onlar vitaminler ile paketlenmiş olabilir, ama aynı zamanda lezzetini koruması için içerisine çok miktarda sodyum depolanmıştır. Bu yüzden “düşük sodyum” yazan teneke kutularını tercih edin ve yemekten önce sebzeleri yıkadığınızdan mutlaka emin olun.
Domates Sosu
Günlük yemeklerin çoğunda kullandığımız bir başka konserve ise domates sosudur. Koyu kırmızı kıvamdaki bir kutu sos, 830 miligramlık sodyum içerir. Konserve sebzelerde olduğu gibi alternatif olarak “düşük sodyumlu” eklenen cam kavanoz sosları tercih etmelisiniz. Yarım fincan porsiyon başına 350 miligramdan az sodyumla işaretlenmiş konserveleri tavsiye ediyoruz.
Dondurulmuş Pasta
Bir pasta pişirmek kolay bir iş değildir. Ve bazılarımız, sıfırdan pişirmek yerine önceden hazırlanmış ve dondurulmuş pasta kullanmanın kısayolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Fakat insanların genelde farkında olmadığı şey dondurulmuş pastaların marketteki her şeyden daha fazla miktarda trans yağ içerdiğidir. Kalp için aşırı tehlikeli bu yiyecekten mutlaka uzak durmalısınız. Ne diyor Canan Karatay ablamız trans yağdan uzak dur!
Ketçap
Farkında değiliz ama kan basıncını ve kalp sağlığını düzenlerken kullandığımız her yemeğe hatta her sosa dikkat etmeliyiz. Bu soslar üzerinde yeniden ölçeklendirme, tansiyonun düşmesine sebep olabilir.
Meyve Suları
Meyve suyu doğal, C vitamini ile doldurulmuş ama aynı zamanda kupa başına 36 gram kadar şeker içerir. Daha sağlıklı bir şey arıyorsanız, şişelenmiş meyve sularından daha iyi seçenekler vardır. Satın alınan mağaza yerine, kendi suyunuzu sıkmayı deneyin ve kalbinize zarar vermeyin.
Beyaz Pirinç
Çoğu kepekli tahıllar, kalp hastalığımızın olma riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabilirken rafine beyaz pirinç tam tersi bizi öldürecek zarara sahiptir. Bulgura devam!
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.