Dünyanın en küçük ülkeleri!

Mekanlar 28.06.2021 - 20:39, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Dünyanın en küçük ülkeleri!

Sizler için dünyanın en küçük ülkelerini derledik. İşte o ülkeler...

Sizler için dünyanın en küçük ülkelerini derledik. İşte o ülkeler... Grenada - 348.5 kilometrekare Karayipler'in baharatı olarak anılan Grenada en küçük ülkeler sıralamasında 10. sırada. Ocak 2016 itibariyle nüfusu 107 bin olan Grenada dünyanın en büyük muskat yetiştiricisidir. Bu bitkinin tohumları baharat olarak kullanılıyor.. Malta - 316 kilometrekare Birleşmiş Milletler'in 2013 tarihli raporuna göre Grenada dünyanın 48. en mutlu ülkesi. Kim mutluluk dolu bu ülkeyi görmek istemez ki... Maldivler - 298 kilometrekare 1192 adadan oluşan Maldivler en çok balayı yapılan yerlerden. 1965 yılında bağımsızlığını kazanan Maldivler eşsiz doğası ile herkesi büyülüyor. Saint Kitts ve Nevis - 261 kilometrekare İsminden de anlaşılacağı gibi iki adadan oluşan bu küçük ülke Doğu Karayipler'de yer alıyor ve nüfusu sadece 55 bin kadar. Ülkenin ekonomisi turizm, tarım ve hafif imalat sanayiden oluşuyor. Liechtenstein - 160 kilometrekare Milli maçlar ile tanıdığımız Liechtenstein oldukça ilginç bir ülke. Yüz ölçümü Maldivlerden 10 kat küçük olan Liechtenstein, Avusturya ile İsviçre arasında yer alıyor. Güvenilir olması ile ünlü olan Liechtenstein 'da en son cinayet 1997 yılında işlenmiştir. San Marino - 61.2 kilometrekare San Marino'nun nüfusu 32 bin. Yüzölçümüne göre nüfus yoğunluğu yüksek olan San Marino tarihi yapısı sebebiyle görülmesi gereken yerlerden. Tuvalu - 26 kilometrekare Tuvalu ya da eski adıyla Ellis Adası, Avusturalya'nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Adada sadece 1 hastane bulunuyor.  
Sizler için dünyanın en küçük ülkelerini derledik. İşte o ülkeler...

Sizler için dünyanın en küçük ülkelerini derledik. İşte o ülkeler...


Grenada - 348.5 kilometrekare


Karayipler'in baharatı olarak anılan Grenada en küçük ülkeler sıralamasında 10. sırada. Ocak 2016 itibariyle nüfusu 107 bin olan Grenada dünyanın en büyük muskat yetiştiricisidir. Bu bitkinin tohumları baharat olarak kullanılıyor..


Malta - 316 kilometrekare


Birleşmiş Milletler'in 2013 tarihli raporuna göre Grenada dünyanın 48. en mutlu ülkesi. Kim mutluluk dolu bu ülkeyi görmek istemez ki...


Maldivler - 298 kilometrekare


1192 adadan oluşan Maldivler en çok balayı yapılan yerlerden. 1965 yılında bağımsızlığını kazanan Maldivler eşsiz doğası ile herkesi büyülüyor.


Saint Kitts ve Nevis - 261 kilometrekare


İsminden de anlaşılacağı gibi iki adadan oluşan bu küçük ülke Doğu Karayipler'de yer alıyor ve nüfusu sadece 55 bin kadar. Ülkenin ekonomisi turizm, tarım ve hafif imalat sanayiden oluşuyor.


Liechtenstein - 160 kilometrekare


Milli maçlar ile tanıdığımız Liechtenstein oldukça ilginç bir ülke. Yüz ölçümü Maldivlerden 10 kat küçük olan Liechtenstein, Avusturya ile İsviçre arasında yer alıyor. Güvenilir olması ile ünlü olan Liechtenstein 'da en son cinayet 1997 yılında işlenmiştir.


San Marino - 61.2 kilometrekare


San Marino'nun nüfusu 32 bin. Yüzölçümüne göre nüfus yoğunluğu yüksek olan San Marino tarihi yapısı sebebiyle görülmesi gereken yerlerden.


Tuvalu - 26 kilometrekare


Tuvalu ya da eski adıyla Ellis Adası, Avusturalya'nın kuzeydoğusunda yer alıyor. Adada sadece 1 hastane bulunuyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.