Dünyanın merak edilen korkutucu yerleri!

Mekanlar 28.06.2021 - 20:32, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Dünyanın merak edilen korkutucu yerleri!

Akıl almaz güzellikte bir evrene sahibiz. Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir.

Akıl almaz güzellikte bir evrene sahibiz. Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir. Afar Depression, Etiyopya Dünyadaki en tehlikeli volkanlardan biri. Burada bulunan lav derecesi depremlerde dünyanın sallanmasını etkileyecek oranda fazla. Bikini Atoll, Marshall Adaları Oradan bakınca cennet diyarı gibi görünüyor değil mi? Ama burası nükleer testlerin yapıldığı bir numaralı yer. Bu sebeple yerli halk evlerini terk etmek zorunda kalmış. Geride kalan canlı türleri de yüksek radyasyondan ölüyorlar. Ölüm Vadisi, ABD Dünya bizim evimizse, Death Valley dünyanın fırını olabilir. Gelmiş geçmiş en yüksek sıcaklık burada ölçülmüş ve 56,7 derece olarak kayıtlara geçmiştir. Burada susuz bir şekilde en fazla 14 saat yaşayabilirsiniz. Natron Gölü, Tanzanya Dünyadan değilmiş gibi bir görüntüsü var bu gölün değil mi? Gölün üzerinde alkali tuz tabakası onunla etkileşime geçen her canlı türünün hayatını tehlikeye sokuyor. Iha da Queimada Grande (Yılan Adası), Brezilya Burası dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kayıtlardaki yerini almış durumda. Bunun sebebi de en zehirli yılan Bothrops türünün burada yaşaması. Deniz feneri bekçisinin bir yılan tarafından öldürülmesinden sonra deniz feneri otomatikleştirilmiş ve Brezilya hükümeti tarafından buraya yaya girişi yasaklanmıştır. Madidi Ulusal Parkı, Bolivya İlk bakışta huzurlu bir görüntüsü olsa da aslında oldukça tehlikeli bir yer. Dünyadaki en zehirli ve sinirli hayvan topluluğu burada bulunuyor. Bir bitkiye dokunmuş bile olsanız, civarda bulunan bütün böcekler başınıza üşüşüyor. Washington Dağı, ABD Dünya üzerindeki en hızlı ve sert esen rüzgar rekorunu elinde tutan dağ. En ölümcül zirvelerden biri aynı zamanda. Sinabung Volkanı, Endonezya Endonezya'nın Sumatra adasındaki aktif durumda volkanı. Püskürmelerin sayısı çok fazla ve binlerce insan evlerini bırakıp ayrılmak zorunda kalıyorlar. En son patlama 27 Şubat 2016'da meydana geldi. Danakil Çölü, Eritrea Afrika'daki Danakil Çölü'nün vahşi doğasını hayal etmek bile güç fakat buna rağmen her yıl dünyanın birçok yerinden maceraperestler buraya geliyorlar. Hiçbir rehber olmadan burayı kendi başınıza gezdiğinizi düşünün?  
Akıl almaz güzellikte bir evrene sahibiz. Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir.

Akıl almaz güzellikte bir evrene sahibiz. Dağlar, olağanüstü volkanlar, göller, çöller ve daha fazlası... Ama bütün bu güzellikler bazen tehlikeli olabilir.


Afar Depression, Etiyopya


Dünyadaki en tehlikeli volkanlardan biri. Burada bulunan lav derecesi depremlerde dünyanın sallanmasını etkileyecek oranda fazla.


Bikini Atoll, Marshall Adaları


Oradan bakınca cennet diyarı gibi görünüyor değil mi? Ama burası nükleer testlerin yapıldığı bir numaralı yer. Bu sebeple yerli halk evlerini terk etmek zorunda kalmış. Geride kalan canlı türleri de yüksek radyasyondan ölüyorlar.


Ölüm Vadisi, ABD


Dünya bizim evimizse, Death Valley dünyanın fırını olabilir. Gelmiş geçmiş en yüksek sıcaklık burada ölçülmüş ve 56,7 derece olarak kayıtlara geçmiştir. Burada susuz bir şekilde en fazla 14 saat yaşayabilirsiniz.


Natron Gölü, Tanzanya


Dünyadan değilmiş gibi bir görüntüsü var bu gölün değil mi? Gölün üzerinde alkali tuz tabakası onunla etkileşime geçen her canlı türünün hayatını tehlikeye sokuyor.


Iha da Queimada Grande (Yılan Adası), Brezilya


Burası dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olarak kayıtlardaki yerini almış durumda. Bunun sebebi de en zehirli yılan Bothrops türünün burada yaşaması. Deniz feneri bekçisinin bir yılan tarafından öldürülmesinden sonra deniz feneri otomatikleştirilmiş ve Brezilya hükümeti tarafından buraya yaya girişi yasaklanmıştır.


Madidi Ulusal Parkı, Bolivya


İlk bakışta huzurlu bir görüntüsü olsa da aslında oldukça tehlikeli bir yer. Dünyadaki en zehirli ve sinirli hayvan topluluğu burada bulunuyor. Bir bitkiye dokunmuş bile olsanız, civarda bulunan bütün böcekler başınıza üşüşüyor.


Washington Dağı, ABD


Dünya üzerindeki en hızlı ve sert esen rüzgar rekorunu elinde tutan dağ. En ölümcül zirvelerden biri aynı zamanda.


Sinabung Volkanı, Endonezya


Endonezya'nın Sumatra adasındaki aktif durumda volkanı. Püskürmelerin sayısı çok fazla ve binlerce insan evlerini bırakıp ayrılmak zorunda kalıyorlar. En son patlama 27 Şubat 2016'da meydana geldi.


Danakil Çölü, Eritrea


Afrika'daki Danakil Çölü'nün vahşi doğasını hayal etmek bile güç fakat buna rağmen her yıl dünyanın birçok yerinden maceraperestler buraya geliyorlar. Hiçbir rehber olmadan burayı kendi başınıza gezdiğinizi düşünün?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.