Maydanoz çayının faydaları neler?

SAĞLIK 06.06.2021 - 22:04, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Maydanoz çayının faydaları neler?

Maydanoz çayının sağlığınıza yararlarını biliyor musunuz?

Durun tahmin edelim, makyaj yapmaya ancak 30 yaşınızda başladınız. Makyaj yapmaya başlamanızın nedeni de üst dudağınız, elmacık kemikleriniz ve çenenizdeki lekeler. En kötüsü de alnınızdaki kelebeğe benzeyen leke. Hamilelik lekesi gibi duruyor. Sorun şu ki, hamile değilsiniz.   Olası her türlü tedavi ve çareyi denediniz: Aromaterapi, kristal peeling, beyazlatıcı formüller; akla gelen ne varsa. Belki ninenizi dinleyip yüzünüzü soğanla bile ovdunuz. Ama koştuğunuz, yüzdüğünüz ya da güneşte bisiklete bindiğiniz her günün sonunda, lekeler daha da koyulaştı.   Peki hiç maydanoz çayı kullanmayı denediniz mi? Lekeler karaciğerinizin işlevini tam olarak yerine getirmediğine işaret ediyor olabilir. Maydanoz ise böbrek ve karaciğerdeki toksinlerin atılması için harika bir seçenektir.   Biraz araştırma ile maydanozun bağışıklığı güçlendiren vitaminler (C ve A vitaminleri) içerdiğini ve güçlü bir antioksidan olduğunu öğrenebilirsiniz. Gerçekte, birçok spa tesisinde cilt bakımı ve tedavisinde maydanoz kullanılmaktadır. Çünkü içeriğindeki C vitamini cildi beslemekle kalmaz, yara izleri ile leke görünümü azaltır ve kolajen üretimini destekler. Kolajen, hücre üremesinin ve onarımının kilit noktasıdır.   Maydanoz hem lezzetli, hem de son derece yararlı bir bitkidir. Hem de her zaman elinizin altında bulundurabilirsiniz. Hemen her mevsim pazarlarda ve manav ile marketlerde maydanoz bulmak mümkün.Biz kadınlar için en önemli özelliği içerdiği C vitamini ve demir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Maydanozda ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor.   30 gün boyunca günde iki kez, kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce maydanoz çayı içerek bir kür yapabilirsiniz. Düz yapraklı maydanoz (İtalyan maydanozu), kıvırcık yapraklı maydanoza göre daha az acı ve daha güzel kokuludur.  
Maydanoz çayının sağlığınıza yararlarını biliyor musunuz?

Durun tahmin edelim, makyaj yapmaya ancak 30 yaşınızda başladınız. Makyaj yapmaya başlamanızın nedeni de üst dudağınız, elmacık kemikleriniz ve çenenizdeki lekeler. En kötüsü de alnınızdaki kelebeğe benzeyen leke. Hamilelik lekesi gibi duruyor. Sorun şu ki, hamile değilsiniz.

 

Olası her türlü tedavi ve çareyi denediniz: Aromaterapi, kristal peeling, beyazlatıcı formüller; akla gelen ne varsa. Belki ninenizi dinleyip yüzünüzü soğanla bile ovdunuz. Ama koştuğunuz, yüzdüğünüz ya da güneşte bisiklete bindiğiniz her günün sonunda, lekeler daha da koyulaştı.

 

Peki hiç maydanoz çayı kullanmayı denediniz mi? Lekeler karaciğerinizin işlevini tam olarak yerine getirmediğine işaret ediyor olabilir. Maydanoz ise böbrek ve karaciğerdeki toksinlerin atılması için harika bir seçenektir.

 

Biraz araştırma ile maydanozun bağışıklığı güçlendiren vitaminler (C ve A vitaminleri) içerdiğini ve güçlü bir antioksidan olduğunu öğrenebilirsiniz. Gerçekte, birçok spa tesisinde cilt bakımı ve tedavisinde maydanoz kullanılmaktadır. Çünkü içeriğindeki C vitamini cildi beslemekle kalmaz, yara izleri ile leke görünümü azaltır ve kolajen üretimini destekler. Kolajen, hücre üremesinin ve onarımının kilit noktasıdır.

 

Maydanoz hem lezzetli, hem de son derece yararlı bir bitkidir. Hem de her zaman elinizin altında bulundurabilirsiniz. Hemen her mevsim pazarlarda ve manav ile marketlerde maydanoz bulmak mümkün.Biz kadınlar için en önemli özelliği içerdiği C vitamini ve demir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Maydanozda ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor.

 

30 gün boyunca günde iki kez, kahvaltıdan ve akşam yemeğinden önce maydanoz çayı içerek bir kür yapabilirsiniz. Düz yapraklı maydanoz (İtalyan maydanozu), kıvırcık yapraklı maydanoza göre daha az acı ve daha güzel kokuludur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.