En İyi Kıyamet Filmleri!

DİZİ - FİLM 23.05.2021 - 21:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En İyi Kıyamet Filmleri!

Kıyamet filmleri, insanlığı bekleyen felaketlere işaret ettiği için her zaman merak uyandırmıştır. İşte bu filmlerden en iyilerini sizin için seçtik!

Seeking a Friend for the End of the World (2012), IMDb: 6,7   Kıyamet filmleri önerisi olarak listemize aldığımız filmlerin genel olarak aksiyon-bilim kurgu tadında olduğunun farkındayız. Ancak bu film, konuya biraz da komedi eklemiş. Keira Knightley ve Steve Carell’ın başrollerinde yer aldığı filmde, Dünya’ya bir asteroit yaklaşmakta ve asteroitin kısa süre sonra Dünya’ya çarpması beklenmektedir. Tüm bu tehlike devam ederken eskiden lisede sevgili olan iki arkadaş, hayatlarının aşkını bulmak üzere birlikte yola çıkarlar ve başlarına birbirinden komik olaylar gelir. The Book of Eli (2010), IMDb: 6,9   Türkçesiyle “Tanrının Kitabı” filmi, post apokaliptik (kıyamet sonrası) bir evrende geçiyor. Filmde dünya, güneş patlaması sebebiyle küle dönmüştür. Çok az insan hayatta kalmıştır. Bunlardan yalnız bir adam ise, insanlığı kurtarmanın sırlarını saklayan kutsal bir kitabı korumak için mücadele eder. Filmin oyuncu kadrosunda Danzel Washington, Mila Kunis ve Gary Oldman gibi güçlü isimler yer almaktadır. The World’s End (2013), IMDb: 7,0   Dünyanın sonunu anlatan filmler arasında The World’s End, apayrı bir yerde duruyor. Çünkü film, 5 eski arkadaşın 20 yıl sonra tekrar bir araya gelmesini ve gençliklerindeki içki maratonunu sürdürerek dünyanın sonuna ulaşmaya çalışmasını anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Simon Pegg, Martin Freeman, Rosamund Pike, Paddy Considine ve Nick Frost yer alıyor. Melancholia (2011), IMDb: 7,2   Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in başrol oyuncusu Kirsten Dunst’a Cannes’da en iyi kadın oyuncu ödülü getiren filmi Melancholia (Melankoli); farklı karakterlere sahip iki kız kardeşin sarsılan ilişkilerini anlatıyor. Melankoliye yatkın bir tip olan Justine’in düğünü sırasında Dünya’ya Melankolia adında bir gezegen yaklaşmaktadır. Zaten Justine’in düğün gününde herkesin kendine göre arızları ortaya çıkmıştır. Melankolia’nın Dünya’ya çarpma tehlikesi ise, iki kız kardeşin zaten gergin olan ilişkilerinin sarsıldığını fark etmesini sağlar. Ancak film, basit bir kıyamet filminden öte izleyiciyi düşündüren yapısı ile sıra dışı bir deneyim vadediyor. Train to Busan (2016), IMDb: 7,6   İnsanları zombiye çeviren bir virüs, herkesin yaşamını tehdit altına almaktadır. Bu esnada Seul – Busan arasında sefer yapan bir trendeki insanlar hayatta kalma mücadelesi verir. Sang-ho Yeon’un yönettiği bu Güney Kore filmi, ülkesinde rekor kırmıştı.
Kıyamet filmleri, insanlığı bekleyen felaketlere işaret ettiği için her zaman merak uyandırmıştır. İşte bu filmlerden en iyilerini sizin için seçtik!

Seeking a Friend for the End of the World (2012), IMDb: 6,7

 

Kıyamet filmleri önerisi olarak listemize aldığımız filmlerin genel olarak aksiyon-bilim kurgu tadında olduğunun farkındayız. Ancak bu film, konuya biraz da komedi eklemiş.


Keira Knightley ve Steve Carell’ın başrollerinde yer aldığı filmde, Dünya’ya bir asteroit yaklaşmakta ve asteroitin kısa süre sonra Dünya’ya çarpması beklenmektedir. Tüm bu tehlike devam ederken eskiden lisede sevgili olan iki arkadaş, hayatlarının aşkını bulmak üzere birlikte yola çıkarlar ve başlarına birbirinden komik olaylar gelir.


The Book of Eli (2010), IMDb: 6,9

 

Türkçesiyle “Tanrının Kitabı” filmi, post apokaliptik (kıyamet sonrası) bir evrende geçiyor. Filmde dünya, güneş patlaması sebebiyle küle dönmüştür. Çok az insan hayatta kalmıştır. Bunlardan yalnız bir adam ise, insanlığı kurtarmanın sırlarını saklayan kutsal bir kitabı korumak için mücadele eder.


Filmin oyuncu kadrosunda Danzel Washington, Mila Kunis ve Gary Oldman gibi güçlü isimler yer almaktadır.


The World’s End (2013), IMDb: 7,0

 

Dünyanın sonunu anlatan filmler arasında The World’s End, apayrı bir yerde duruyor. Çünkü film, 5 eski arkadaşın 20 yıl sonra tekrar bir araya gelmesini ve gençliklerindeki içki maratonunu sürdürerek dünyanın sonuna ulaşmaya çalışmasını anlatıyor.
Filmin oyuncu kadrosunda ise Simon Pegg, Martin Freeman, Rosamund Pike, Paddy Considine ve Nick Frost yer alıyor.


Melancholia (2011), IMDb: 7,2

 

Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in başrol oyuncusu Kirsten Dunst’a Cannes’da en iyi kadın oyuncu ödülü getiren filmi Melancholia (Melankoli); farklı karakterlere sahip iki kız kardeşin sarsılan ilişkilerini anlatıyor.


Melankoliye yatkın bir tip olan Justine’in düğünü sırasında Dünya’ya Melankolia adında bir gezegen yaklaşmaktadır. Zaten Justine’in düğün gününde herkesin kendine göre arızları ortaya çıkmıştır. Melankolia’nın Dünya’ya çarpma tehlikesi ise, iki kız kardeşin zaten gergin olan ilişkilerinin sarsıldığını fark etmesini sağlar. Ancak film, basit bir kıyamet filminden öte izleyiciyi düşündüren yapısı ile sıra dışı bir deneyim vadediyor.


Train to Busan (2016), IMDb: 7,6

 

İnsanları zombiye çeviren bir virüs, herkesin yaşamını tehdit altına almaktadır. Bu esnada Seul – Busan arasında sefer yapan bir trendeki insanlar hayatta kalma mücadelesi verir. Sang-ho Yeon’un yönettiği bu Güney Kore filmi, ülkesinde rekor kırmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.