Pamukkale hakkında bilinmesi gerekenler!

Mekanlar 24.04.2021 - 15:13, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Pamukkale hakkında bilinmesi gerekenler!

Denizli deyince hepimizin aklına ilk olarak Pamukkale gelmesi ve dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması tesadüf değil.

Pamuk gibi bembeyaz olan ve şifalı sularıyla pek çok hastalığa derman olan Pamukkale Travertenleri, ülkemizin en çok merak edilen ve turist akınına uğrayan yerlerinden biri. Özellikle gün batımında beyaz rengin turuncuyla buluşmasının ortaya çıkardığı muhteşem manzara, Pamukkale'yi ziyaret edenlerin unutamayacağı anıları arasında yer alıyor.   Buraya Ne Zaman Gidilmeli?   Aslında buraya her mevsim gidebilirsiniz. Kışın hava soğuk olsa da Antik Havuz'un suyu her daim 36 derece civarında olduğu için kış mevsiminde de burada doya doya yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları da burayı ziyaret etmek için ideal aylardan, zira bu mevsimlerde hava çok sıcak olmuyor. Ancak yaz mevsimi için aynı şeyi söylemek zor. Çünkü hava sıcaklığı ve güneşin yakıcı etkisini göz önüne alırsak, yaz mevsiminde burayı ziyaret etmek sağlık açısından zorlayıcı olabilir.   Pamukkale'nin Şifalı Suları Hangi Hastalıklara İyi Gelir?   Pamukkale Travertenleri büyüleyici görüntüsüyle dikkat çektiği kadar barındırdığı şifalı sularıyla da ön planda. Buradaki termal suların özellikle kalp-damar sertliğine iyi geldiği biliniyor. Onun dışında bu suların romatizmal ve deri hastalıkları, göz rahatsızlıkları ve sinir ve damar hastalıklarına da iyi geldiği söyleniyor.
Denizli deyince hepimizin aklına ilk olarak Pamukkale gelmesi ve dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması tesadüf değil.

Pamuk gibi bembeyaz olan ve şifalı sularıyla pek çok hastalığa derman olan Pamukkale Travertenleri, ülkemizin en çok merak edilen ve turist akınına uğrayan yerlerinden biri. Özellikle gün batımında beyaz rengin turuncuyla buluşmasının ortaya çıkardığı muhteşem manzara, Pamukkale'yi ziyaret edenlerin unutamayacağı anıları arasında yer alıyor.

 

Buraya Ne Zaman Gidilmeli?

 

Aslında buraya her mevsim gidebilirsiniz. Kışın hava soğuk olsa da Antik Havuz'un suyu her daim 36 derece civarında olduğu için kış mevsiminde de burada doya doya yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları da burayı ziyaret etmek için ideal aylardan, zira bu mevsimlerde hava çok sıcak olmuyor. Ancak yaz mevsimi için aynı şeyi söylemek zor. Çünkü hava sıcaklığı ve güneşin yakıcı etkisini göz önüne alırsak, yaz mevsiminde burayı ziyaret etmek sağlık açısından zorlayıcı olabilir.

 

Pamukkale'nin Şifalı Suları Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

 

Pamukkale Travertenleri büyüleyici görüntüsüyle dikkat çektiği kadar barındırdığı şifalı sularıyla da ön planda. Buradaki termal suların özellikle kalp-damar sertliğine iyi geldiği biliniyor. Onun dışında bu suların romatizmal ve deri hastalıkları, göz rahatsızlıkları ve sinir ve damar hastalıklarına da iyi geldiği söyleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.