Başkan Çarman Pazar Esnafını Ziyaret Etti!

POLİTİKA 15.04.2021 - 15:38, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Başkan Çarman Pazar Esnafını Ziyaret Etti!

CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman ve ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları ile birlikte divanlı mahallesindeki pazar yerindeki esnafları ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Çarman, “En kalabalık saatte yaptığımız ziyarete rağmen esnaf boş ve kan ağlıyor. Zaten var olan ekonomik sorunlar pandemiyle birlikte derinleşmiş, pazar esnafı büyük marketlere ve her köşeye açılan marketlere kurban edilmiş durumda. Pazar esnafına destek verilmek zorundadır.”dedi.   İşte Mehmet Çarman’ın o açıklaması, “Genel başkanımızın 17 maddelik çözüm önerisini yineliyoruz.Ziyaretin ardından mahalle muhtarı Atilla Erimhan’ı ziyaret ettik. Nazik ev sahipliği için teşekkür ederiz. Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır.Sicil affı çıkarılmalıdır.Esnafımızın kullandığı krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır.Esnafın sosyal güvenlik primleri işyerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından karşılanmalıdır. Esnafa salgın sürecinde haksız - infaz ceza yazılmamalıdır.     Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir.Kamu kurumları işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızından kira almamalıdır. Ertelen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olacağı getirilmelidir.Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır.Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir.Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır.Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.”
CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı Mehmet Çarman ve ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları ile birlikte divanlı mahallesindeki pazar yerindeki esnafları ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Çarman, “En kalabalık saatte yaptığımız ziyarete rağmen esnaf boş ve kan ağlıyor. Zaten var olan ekonomik sorunlar pandemiyle birlikte derinleşmiş, pazar esnafı büyük marketlere ve her köşeye açılan marketlere kurban edilmiş durumda. Pazar esnafına destek verilmek zorundadır.”dedi.

 


İşte Mehmet Çarman’ın o açıklaması, “Genel başkanımızın 17 maddelik çözüm önerisini yineliyoruz.Ziyaretin ardından mahalle muhtarı Atilla Erimhan’ı ziyaret ettik. Nazik ev sahipliği için teşekkür ederiz. Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır.Sicil affı çıkarılmalıdır.Esnafımızın kullandığı krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır.Esnafın sosyal güvenlik primleri işyerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından karşılanmalıdır. Esnafa salgın sürecinde haksız - infaz ceza yazılmamalıdır.

 

 

Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir.Kamu kurumları işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızından kira almamalıdır. Ertelen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olacağı getirilmelidir.Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır.Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir.Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır.Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.