Çarman, Tüm esnaflarımızın sorunu aynı!

POLİTİKA 08.04.2021 - 09:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Çarman, Tüm esnaflarımızın sorunu aynı!

CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı avukat Mehmet Çarman, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Çarman ziyaretleri kapsamında İlçe yönetimiyle birlikte Çocuk Bahçesi civarı ve Uzunoluk Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun esnaflara yönelik 17 maddelik çözüm önerisini anlatıldı.  Ziyaretle ilgili konuşan Mehmet Çarman, “Tüm esnaflarımızın sorunu aynı, Pandemi süresince açıklanan ama bir türlü alınamayan destek paketleri, ödenemeyen kira ve Bağkur/SSK primleri, vergi ödemeleri, her geçen gün artan hayat pahalılığına rağmen azalan gelirler.” Dedi.   İşte Kılıçdaroğlu’nun esnaflara yönelik 17 maddelik çözüm önerisi; Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır. Sicil affı çıkarılmalıdır. Esnafımızın kullandığı krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirmelidir.   Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır. Esnafın sosyal güvenlik primleri işyerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından karşılanmalıdır.  Esnafa salgın sürecinde haksız - infaz ceza yazılmamalıdır. Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir.  Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir. Kamu kurumları işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızından kira almamalıdır. Ertelen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olacağı getirilmelidir. Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır. Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır. Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir. Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.”
CHP Dulkadiroğlu ilçe başkanı avukat Mehmet Çarman, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Çarman ziyaretleri kapsamında İlçe yönetimiyle birlikte Çocuk Bahçesi civarı ve Uzunoluk Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun esnaflara yönelik 17 maddelik çözüm önerisini anlatıldı. 


Ziyaretle ilgili konuşan Mehmet Çarman, “Tüm esnaflarımızın sorunu aynı, Pandemi süresince açıklanan ama bir türlü alınamayan destek paketleri, ödenemeyen kira ve Bağkur/SSK primleri, vergi ödemeleri, her geçen gün artan hayat pahalılığına rağmen azalan gelirler.” Dedi.

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun esnaflara yönelik 17 maddelik çözüm önerisi;


Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır. Sicil affı çıkarılmalıdır.
Esnafımızın kullandığı krediler faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirmelidir.

 
Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır.
Esnafın sosyal güvenlik primleri işyerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından karşılanmalıdır.  Esnafa salgın sürecinde haksız - infaz ceza yazılmamalıdır.


Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir.  Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir. Kamu kurumları işyerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızından kira almamalıdır. Ertelen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olacağı getirilmelidir. Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır.


Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır. Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir. Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.