Balıkesir'de Görülmesi Gereken Yerler!

Mekanlar 31.03.2021 - 15:50, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Balıkesir'de Görülmesi Gereken Yerler!

Balıkesir plajları, doğası, Rum evleri, sahip olduğu değerler ve güzellikleriyle ziyaret edenlere keyifli zamanlar yaşatıyor.

Bandırma Arkeoloji Müzesi  Hazırsanız sizi hemen Bandırma'ya alalım. Hâlihazırda şirin bir yer olan Bandırma'yı ziyaret etmek için bir neden de arkeoloji müzesi olabilir. En azından bizim için. Yalnız bu müzenin takdir edilesi bir geçmişi var ki bahsetmeden geçmemek lazım. Bu müzenin yapımına halk tarafından başlanmış ve daha sonra Kültür Bakanlığı'na devredilmiş. Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde Daskyleion Kazısı, Kyzikos Antik Kenti ve civarından gelen eserler sergileniyor. Taksiyarhis Anıt Müzesi Cunda Adası'nda Rum evleri dışında görebileceğiniz önemli tarihi noktalar var. Birçoğu restore edilerek çeşitli amaçlarda hizmete açılmış. Bir gününüzün tamamını Cunda Adası'nı keşfetmeye ayırabilirsiniz. Görmek isteyebileceğiniz birçok yer zaten birbirine yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu yerleri görüp, adanın tadına varmak için bir gün yeterli bir süre. Akşamında da sahildeki restoranların birinde vakit geçirebilirsiniz. İlk olarak Taksiyarhis Anıt Müzesi ile başlayalım. Ayvalık'ın ilk kilisesi olan bu yer, görkemli mermerleri ile bir hayli dikkat çekiyor. Mavi ağırlıklı duvarlar ve üzerindeki eserler gerçekten insana "vay be" dedirtiyor. Ayrıca bu anıt müzesinde eski otomobil modellerinden oyuncaklara kadar değişik birçok eski eşyayı da göreceksiniz. Aşıklar Tepesi Cunda'nın simgesi olan Aşıklar Tepesi, günbatımını izlemeyi sevenlerin uğrak noktalarından biri. Agios Yannis Cafe'si de Aşıklar Tepesi'nde bulunuyor. Sıcak bir kahve eşliğinde güneşi burada batırabilirsiniz. Muhteşem bir manzara sizi bekliyor. Altınova Plajı Yaz dönemi Balıkesir ziyareti yapacaksanız meşhur Altınova Plajı'nda suya girmeden dönmeyin deriz. Bir kum adasına sahip olan bu plaj; Ayvalık, Cunda Adası, Bergama ve Dikili gibi bölgelerle çevrili. Ulaşım ise bir hayli kolay. Merkezden dolmuşa atlıyorsunuz ve hop buradasınız. Eee, bu noktaya kadar gelmişken Şeytan Sofrası'nda da bir gün batırılır. Çünkü Aşıklar Tepesi'nden sonraki en güzel günbatımı manzarası burada.   Tahtakuşlar Etnografya Müzesi Türkiye'nin ilk köy müzesi olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi'ni hiç duydunuz mu? Bir ilkokul öğretmeni olan Alibey Kudar‘ın çabası ile bu müze hayata geçirilmiş ve 1992 yılında hizmete açılmış. Müzede Orta Asya'dan Türkiye'ye göç eden Türk boylarının giyim eşyaları, aletleri, halıları gibi kültürel değerleri sergileniyor. Özellikle Şaman kültürüne meraklıysanız bu müzeyi görmenizi tavsiye ederiz. Sarımsaklı Plajı Ayvalık'ta biraz gezindikten sonra yorgunluğunuzu Sarımsaklı Plajı'nda atabilirsiniz. Balıkesir'in en çok bilinen plajlarından biri olan bu plajımız aynı zamanda ödüllü de. Ayrıca Sarımsaklı'da Ege mutfağını tadabileceğiniz güzel restoranlar da mevcut. Şeytan Sofrası'ndan Altınova bölümünde bahsetmiştik ama aslında Şeytan Sofrası Sarımsaklı ve Ayvalık arasında bir yerde bulunuyor. Yani Sarımsaklı'ya geldiğinizde de günbatımını en güzel yerden yakalayabilirsiniz.
Balıkesir plajları, doğası, Rum evleri, sahip olduğu değerler ve güzellikleriyle ziyaret edenlere keyifli zamanlar yaşatıyor.

Bandırma Arkeoloji Müzesi 


Hazırsanız sizi hemen Bandırma'ya alalım. Hâlihazırda şirin bir yer olan Bandırma'yı ziyaret etmek için bir neden de arkeoloji müzesi olabilir. En azından bizim için. Yalnız bu müzenin takdir edilesi bir geçmişi var ki bahsetmeden geçmemek lazım. Bu müzenin yapımına halk tarafından başlanmış ve daha sonra Kültür Bakanlığı'na devredilmiş.
Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde Daskyleion Kazısı, Kyzikos Antik Kenti ve civarından gelen eserler sergileniyor.


Taksiyarhis Anıt Müzesi


Cunda Adası'nda Rum evleri dışında görebileceğiniz önemli tarihi noktalar var. Birçoğu restore edilerek çeşitli amaçlarda hizmete açılmış. Bir gününüzün tamamını Cunda Adası'nı keşfetmeye ayırabilirsiniz. Görmek isteyebileceğiniz birçok yer zaten birbirine yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu yerleri görüp, adanın tadına varmak için bir gün yeterli bir süre. Akşamında da sahildeki restoranların birinde vakit geçirebilirsiniz.


İlk olarak Taksiyarhis Anıt Müzesi ile başlayalım. Ayvalık'ın ilk kilisesi olan bu yer, görkemli mermerleri ile bir hayli dikkat çekiyor. Mavi ağırlıklı duvarlar ve üzerindeki eserler gerçekten insana "vay be" dedirtiyor. Ayrıca bu anıt müzesinde eski otomobil modellerinden oyuncaklara kadar değişik birçok eski eşyayı da göreceksiniz.


Aşıklar Tepesi


Cunda'nın simgesi olan Aşıklar Tepesi, günbatımını izlemeyi sevenlerin uğrak noktalarından biri. Agios Yannis Cafe'si de Aşıklar Tepesi'nde bulunuyor. Sıcak bir kahve eşliğinde güneşi burada batırabilirsiniz. Muhteşem bir manzara sizi bekliyor.


Altınova Plajı


Yaz dönemi Balıkesir ziyareti yapacaksanız meşhur Altınova Plajı'nda suya girmeden dönmeyin deriz. Bir kum adasına sahip olan bu plaj; Ayvalık, Cunda Adası, Bergama ve Dikili gibi bölgelerle çevrili. Ulaşım ise bir hayli kolay. Merkezden dolmuşa atlıyorsunuz ve hop buradasınız. Eee, bu noktaya kadar gelmişken Şeytan Sofrası'nda da bir gün batırılır. Çünkü Aşıklar Tepesi'nden sonraki en güzel günbatımı manzarası burada.

 

Tahtakuşlar Etnografya Müzesi


Türkiye'nin ilk köy müzesi olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi'ni hiç duydunuz mu? Bir ilkokul öğretmeni olan Alibey Kudar‘ın çabası ile bu müze hayata geçirilmiş ve 1992 yılında hizmete açılmış. Müzede Orta Asya'dan Türkiye'ye göç eden Türk boylarının giyim eşyaları, aletleri, halıları gibi kültürel değerleri sergileniyor. Özellikle Şaman kültürüne meraklıysanız bu müzeyi görmenizi tavsiye ederiz.


Sarımsaklı Plajı


Ayvalık'ta biraz gezindikten sonra yorgunluğunuzu Sarımsaklı Plajı'nda atabilirsiniz. Balıkesir'in en çok bilinen plajlarından biri olan bu plajımız aynı zamanda ödüllü de. Ayrıca Sarımsaklı'da Ege mutfağını tadabileceğiniz güzel restoranlar da mevcut. Şeytan Sofrası'ndan Altınova bölümünde bahsetmiştik ama aslında Şeytan Sofrası Sarımsaklı ve Ayvalık arasında bir yerde bulunuyor. Yani Sarımsaklı'ya geldiğinizde de günbatımını en güzel yerden yakalayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.