Deva Partisi İstanbul Sözleşmesinin Feshine Usulsüzlük Davası Açtı!

POLİTİKA 30.03.2021 - 00:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Deva Partisi İstanbul Sözleşmesinin Feshine Usulsüzlük Davası Açtı!

Deva Partisi’nin Türkiye genelinde başlattığı İstanbul Sözleşmesinin usulsüz feshine ilişkin Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı da İdare Mahkemesine usulsüzlük davası açtı.

DEVA Partisi Kahramanmaraş teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Hatice Koç'un organize ettiği bir programla Kahramanmaraş İdare Mahkemesi önünde buluşan Deva Partisi Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları kararın iptali için İdare Mahkemesi önünde açıklamalarda bulundu.    Deva Partisi İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu tarafından yapılan basın açıklamasında Deva Partisi Kahramanmaraş İl Yönetim kurulu üyeleri ve ilçe teşkilatları da hazır bulundu. Usulsüzlük davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı İrfan Karatutlu, “Geçen hafta İstanbul’da başlattığımız ‘Deva Yaşatır’ kampanyamızda; ‘Artık susmayacağız, şiddete uğrayan her bir kadın için adaleti sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’ demiştik. Ayrıca yine geçen hafta başlattığımız imza kampanyamıza hem Türkiye’nin dört bir yanında imza listelerimizle, hem de dijital imza olarak Change.org’da devam ediyoruz. Biz bugün bu hukuksuzluğun, yok hükmündeki çekilme kararının düzeltilmesi için Danıştay’a davamızı açıyoruz, eş zamanlı olarak tüm ülkede onlarca ilimizde davalar açılıyor, farklı illerimizde birçok kadın vekaletleriyle bu davaya dahil oluyor” dedi. “İstanbul sözleşmesi, 2011’de ak parti tarafından imzalandı” Tam adıyla “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’nin, 2011 yılında Ak Parti hükümeti tarafından imzalandığının altını çizen Başkan İrfan Karatutlu, şu açıklamalarda bulundu, “Şimdi, üzerinden 10 yıl geçmişken, sırf bazı kesimleri memnun etmek adına bu Sözleşme’den çekilme kararı vermek yersizdir, hukuksuzdur, mesnetsizdir. 2014’ten bu yana yürürlükte olan bir Sözleşmeyi sudan bahanelerle, üstelik usule aykırı olarak geçersiz saymaya kalkmak kimsenin yetkisinde değildir; TBMM’den onaylanarak geçen uluslararası bir sözleşmeden ancak TBMM kararı ile geri çekilmek mümkündür. Çıktık, oldu, bitti açıklamaları tek taraflıdır. Hukuken "Yok Hükmündedir" İstanbul Sözleşmesi uygulanırken bile şiddetle mücadele konusunda yeterince başarı sağlanamamışken, Sözleşme’nin hukuksuz feshi ile oluşacak boşlukta kadınlara yönelik tehdit ve tehlikelerin artacağı aşikârdır.”
Deva Partisi’nin Türkiye genelinde başlattığı İstanbul Sözleşmesinin usulsüz feshine ilişkin Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı da İdare Mahkemesine usulsüzlük davası açtı.


DEVA Partisi Kahramanmaraş teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Hatice Koç'un organize ettiği bir programla Kahramanmaraş İdare Mahkemesi önünde buluşan Deva Partisi Kahramanmaraş İl ve İlçe Teşkilatları kararın iptali için İdare Mahkemesi önünde açıklamalarda bulundu.

 

 Deva Partisi İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu tarafından yapılan basın açıklamasında Deva Partisi Kahramanmaraş İl Yönetim kurulu üyeleri ve ilçe teşkilatları da hazır bulundu.


Usulsüzlük davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı İrfan Karatutlu, “Geçen hafta İstanbul’da başlattığımız ‘Deva Yaşatır’ kampanyamızda; ‘Artık susmayacağız, şiddete uğrayan her bir kadın için adaleti sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’ demiştik. Ayrıca yine geçen hafta başlattığımız imza kampanyamıza hem Türkiye’nin dört bir yanında imza listelerimizle, hem de dijital imza olarak Change.org’da devam ediyoruz. Biz bugün bu hukuksuzluğun, yok hükmündeki çekilme kararının düzeltilmesi için Danıştay’a davamızı açıyoruz, eş zamanlı olarak tüm ülkede onlarca ilimizde davalar açılıyor, farklı illerimizde birçok kadın vekaletleriyle bu davaya dahil oluyor” dedi.


“İstanbul sözleşmesi, 2011’de ak parti tarafından imzalandı”


Tam adıyla “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olan İstanbul Sözleşmesi’nin, 2011 yılında Ak Parti hükümeti tarafından imzalandığının altını çizen Başkan İrfan Karatutlu, şu açıklamalarda bulundu, “Şimdi, üzerinden 10 yıl geçmişken, sırf bazı kesimleri memnun etmek adına bu Sözleşme’den çekilme kararı vermek yersizdir, hukuksuzdur, mesnetsizdir. 2014’ten bu yana yürürlükte olan bir Sözleşmeyi sudan bahanelerle, üstelik usule aykırı olarak geçersiz saymaya kalkmak kimsenin yetkisinde değildir; TBMM’den onaylanarak geçen uluslararası bir sözleşmeden ancak TBMM kararı ile geri çekilmek mümkündür. Çıktık, oldu, bitti açıklamaları tek taraflıdır. Hukuken "Yok Hükmündedir" İstanbul Sözleşmesi uygulanırken bile şiddetle mücadele konusunda yeterince başarı sağlanamamışken, Sözleşme’nin hukuksuz feshi ile oluşacak boşlukta kadınlara yönelik tehdit ve tehlikelerin artacağı aşikârdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.