Okullar gönüllü kadınların elleriyle güzelleşiyor!

EĞİTİM 03.03.2021 - 20:05, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Okullar gönüllü kadınların elleriyle güzelleşiyor!

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş'un da aralarında olduğu 9 kadın, mahalleleri dolaşarak okullardaki fiziki eksiklikleri tespit edip belediyemiz tarafından tadilat yapılmasına aracılık ediyor.

Okulları dolaşarak eksiklikleri tespit eden kadınlar, tespitlerini belediyeye bildiriyor. Türkoğlu Belediyesi tarafından görevlendirilen boyacı, elektrikçi, tesisatçı ve çatı ustaları ise okulların arıza, bakım ve onarımlarını yapıyor.   Gittikleri okullarda öğrencilerle de özel olarak ilgilenen gönüllüler, çocukların kırtasiye ve tablet gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.   Funda Okumuş; tamamen gönüllü arkadaşlarından oluşan ekiple özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilere destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.     Haftada iki gün saha çalışmaları yaptıklarını aktaran Okumuş, şöyle devam etti: "Salgın hastalık sürecinde en büyük sıkıntıyı eğitim alanında yaşadık. Bizler de çocuklarımız için ne yapabiliriz düşüncesiyle bir 'eğitim timi' kurmaya karar verdik. Daha sonra eşim Osman OKUMUŞ ile görüşüp destek vermesini istedik. Yaklaşık 2 ay önce ekibimizi oluşturarak çalışmalara başladık. Öncelikle okullarımızın fiziki sıkıntılarını hafifletmek adına hareket ettik. Alanında uzman arkadaşlarımız bizden sonra okullara gidip gerekli çalışmaları ücretsiz olarak yapıyorlar."      "Ekibin mesai kavramı yok"   Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise şu ifadelere yer verdi, “Bir taraftan normal belediyecilik hizmetleri verirken diğer yandan da yoğun bir şekilde sosyal faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanımız, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de uzun bir süredir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Bu süreç birçok sosyal sıkıntıyı beraberinde getirdi. Biz de bu sıkıntıları hafifletmek adına gönüllülerden oluşan bir tim oluşturduk, diye konuştu.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş'un da aralarında olduğu 9 kadın, mahalleleri dolaşarak okullardaki fiziki eksiklikleri tespit edip belediyemiz tarafından tadilat yapılmasına aracılık ediyor.

Okulları dolaşarak eksiklikleri tespit eden kadınlar, tespitlerini belediyeye bildiriyor. Türkoğlu Belediyesi tarafından görevlendirilen boyacı, elektrikçi, tesisatçı ve çatı ustaları ise okulların arıza, bakım ve onarımlarını yapıyor.

 

Gittikleri okullarda öğrencilerle de özel olarak ilgilenen gönüllüler, çocukların kırtasiye ve tablet gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

Funda Okumuş; tamamen gönüllü arkadaşlarından oluşan ekiple özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilere destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

 

 

Haftada iki gün saha çalışmaları yaptıklarını aktaran Okumuş, şöyle devam etti:


"Salgın hastalık sürecinde en büyük sıkıntıyı eğitim alanında yaşadık. Bizler de çocuklarımız için ne yapabiliriz düşüncesiyle bir 'eğitim timi' kurmaya karar verdik. Daha sonra eşim Osman OKUMUŞ ile görüşüp destek vermesini istedik. Yaklaşık 2 ay önce ekibimizi oluşturarak çalışmalara başladık. Öncelikle okullarımızın fiziki sıkıntılarını hafifletmek adına hareket ettik. Alanında uzman arkadaşlarımız bizden sonra okullara gidip gerekli çalışmaları ücretsiz olarak yapıyorlar."

 

 

 "Ekibin mesai kavramı yok"

 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise şu ifadelere yer verdi, “Bir taraftan normal belediyecilik hizmetleri verirken diğer yandan da yoğun bir şekilde sosyal faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkanımız, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de uzun bir süredir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Bu süreç birçok sosyal sıkıntıyı beraberinde getirdi. Biz de bu sıkıntıları hafifletmek adına gönüllülerden oluşan bir tim oluşturduk, diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.