Güvenç’ten Tomsuklu OSB ile ilgili önemli açıklama!

POLİTİKA 19.01.2021 - 21:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Güvenç’ten Tomsuklu OSB ile ilgili önemli açıklama!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığına yaptığı ziyarette İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında önemli açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, sorunların çözülmesi için görüşme halinde olduklarını belirtti. “KİÜ’için 2021'de önemli adımları atacağız” İstiklal Üniversitesi ile çok önemli bir toplantı yaptıklarının altını çizen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: “Vekillerimiz ve İl Başkanımızla KİÜ’ne yaptığımız ziyarette değerlendirmelerde bulunduk. Alternatif bir iki yer öne çıktı. Bu konuda rektörümüzle çalışmak üzere İl başkanımıza ve Mehmet Cihat Sezal vekilimize görev verdik. 2 alternatifimiz var. Biri Tomsuklu tarafı diğeri bu tarafta barajın kenarında. Uzatmadan, geciktirmeden bir karar verecekler ki zaten gecikmiş durumda. Süratle tahsis kararını çıkartacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Yani İstiklal Üniversitesi adına 2021'de önemli adımları atacağız diye düşünüyorum. Dün o konuda çok önemli bir toplantıyı icra etmiş oldum.” Dedi. “Tomsuklu OSB için kaynak arayışımız sürüyor” TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: “Tomsukluda ki organize yeri ile ilgili kaynak sorunumuz var biliyorsunuz. Biz daha önce o kaynakla ilgili şimdiki bakanımız Lütfi Elvan bakanken söz almıştık ama organize sanayi'nin kasasında para çıktığı için para verememişlerdi. Bu parayı eritin ondan sonra verebiliriz dediler. Şimdi de miktar çok yükseldi. Maalesef arsa sahipleri kamu bir şeye talep olduğunda çok fazla talepte bulunuyorlar. Fiyatlar çok yükseliyor. Oranın arayışı içerisindeyiz. Çünkü organizemizin sanayicimizin tıkandığını biliyoruz. Bir kaç alternatifimiz var, üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Askeriyeyle de görüşüyoruz ama askeriyeden biliyorsunuz bir yer almak ona yeni alternatifler oluşturmak çok kolay işler değil ama görüşmelerimiz sürüyor.” İfadelerine yer verdi.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyon Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanlığına yaptığı ziyarette İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hakkında önemli açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç, sorunların çözülmesi için görüşme halinde olduklarını belirtti.


“KİÜ’için 2021'de önemli adımları atacağız”


İstiklal Üniversitesi ile çok önemli bir toplantı yaptıklarının altını çizen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: “Vekillerimiz ve İl Başkanımızla KİÜ’ne yaptığımız ziyarette değerlendirmelerde bulunduk. Alternatif bir iki yer öne çıktı. Bu konuda rektörümüzle çalışmak üzere İl başkanımıza ve Mehmet Cihat Sezal vekilimize görev verdik. 2 alternatifimiz var. Biri Tomsuklu tarafı diğeri bu tarafta barajın kenarında. Uzatmadan, geciktirmeden bir karar verecekler ki zaten gecikmiş durumda. Süratle tahsis kararını çıkartacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Yani İstiklal Üniversitesi adına 2021'de önemli adımları atacağız diye düşünüyorum. Dün o konuda çok önemli bir toplantıyı icra etmiş oldum.” Dedi.


“Tomsuklu OSB için kaynak arayışımız sürüyor”


TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Güvenç: “Tomsukluda ki organize yeri ile ilgili kaynak sorunumuz var biliyorsunuz. Biz daha önce o kaynakla ilgili şimdiki bakanımız Lütfi Elvan bakanken söz almıştık ama organize sanayi'nin kasasında para çıktığı için para verememişlerdi. Bu parayı eritin ondan sonra verebiliriz dediler. Şimdi de miktar çok yükseldi. Maalesef arsa sahipleri kamu bir şeye talep olduğunda çok fazla talepte bulunuyorlar. Fiyatlar çok yükseliyor. Oranın arayışı içerisindeyiz. Çünkü organizemizin sanayicimizin tıkandığını biliyoruz. Bir kaç alternatifimiz var, üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Askeriyeyle de görüşüyoruz ama askeriyeden biliyorsunuz bir yer almak ona yeni alternatifler oluşturmak çok kolay işler değil ama görüşmelerimiz sürüyor.” İfadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.