Vikings dizisi hakkında bilmeniz gerekenler!

DİZİ - FİLM 05.01.2021 - 16:03, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Vikings dizisi hakkında bilmeniz gerekenler!

Elizabeth (1998), ve Elizabeth: Altın Çağ (2006) yapımlarıyla “dünyaca ünlü” olarak nam salmaya başlayan senarist ve yapımcı Michael Hirst, aynı zamanda; 2007-2010 yılları arasında izlenen ve saray entrikalarına ilgi duyulmasını sağlayan The Tudors ve hemen ertesi sene yayımlanan Camelot gibi yapımlarının seyirciye ulaşmasının önemli aktörlerinden biri.

Kendisi, tüm bu yapımların yanında 2013’ten beri yayımlanarak hala ilgi odağı olmayı sürdüren Vikings isimli televizyon yapımının da senarist ve yapımcılığını üstlenen marifetli isim.   Ragnar Lothbrok stili sakallı arkadaşlara elimizin çarptığı bugünlerde, bu sakalların uzamasının ardındaki gizil güç olan bu yapım hakkındaki detayları okuyacaksınız. Tarihte Norslar olarak da bilinen Vikingler, İskandinav kökene sahip korsan ve tüccar özellikleriyle bilinen bir kavim. Tarihin agresif çocukları olarak dikkat çeken bu arkadaşlar, özellikle 8-11. yüzyıllardaki yayılmacı tutumlarıyla biliniyor. Bu tarih aralığında Kuzeybatı Avrupa’da pek çok bölgeyi kontrolleri altına alan Viking (Vikings) isminin, “vikingr” sözcüğünden türemeyle ortaya çıkmış olduğu düşünülüyor. Bu köken ise erken dönem İskandinav dillerinde “korsan” anlamına geliyor. Vikings dizi olarak Kanada ve İrlanda ortak yapımı olarak Hirst’in ve ekibinin yarattığı tarihsel drama türünde bir yapım. Yayımlanmaya başlamasının üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen popülerliğini sürdüren yapım, zengin bir anlatım sunuyor. Vikingler oyuncuları arasında Travis Fimmel, Clive Standen, Gabriel Byrne, Nathan O’Toole, Katheryn Winnick, Jessalyn Gilsig, George Blagden, Gustaf Skarsgård, Donal Logue, Jonathan Rhys Meyers gibi yetenekli ve deneyimli isimler yer alıyor. “Vikings İMDB” şeklinde bir arama motoru sorgulamasıyla yapımın aldığı 8.5/10’luk puanın da, başarıyı kanıtladığı söylenmeli.
Elizabeth (1998), ve Elizabeth: Altın Çağ (2006) yapımlarıyla “dünyaca ünlü” olarak nam salmaya başlayan senarist ve yapımcı Michael Hirst, aynı zamanda; 2007-2010 yılları arasında izlenen ve saray entrikalarına ilgi duyulmasını sağlayan The Tudors ve hemen ertesi sene yayımlanan Camelot gibi yapımlarının seyirciye ulaşmasının önemli aktörlerinden biri.

Kendisi, tüm bu yapımların yanında 2013’ten beri yayımlanarak hala ilgi odağı olmayı sürdüren Vikings isimli televizyon yapımının da senarist ve yapımcılığını üstlenen marifetli isim.

 

Ragnar Lothbrok stili sakallı arkadaşlara elimizin çarptığı bugünlerde, bu sakalların uzamasının ardındaki gizil güç olan bu yapım hakkındaki detayları okuyacaksınız.


Tarihte Norslar olarak da bilinen Vikingler, İskandinav kökene sahip korsan ve tüccar özellikleriyle bilinen bir kavim. Tarihin agresif çocukları olarak dikkat çeken bu arkadaşlar, özellikle 8-11. yüzyıllardaki yayılmacı tutumlarıyla biliniyor. Bu tarih aralığında Kuzeybatı Avrupa’da pek çok bölgeyi kontrolleri altına alan Viking (Vikings) isminin, “vikingr” sözcüğünden türemeyle ortaya çıkmış olduğu düşünülüyor. Bu köken ise erken dönem İskandinav dillerinde “korsan” anlamına geliyor.
Vikings dizi olarak Kanada ve İrlanda ortak yapımı olarak Hirst’in ve ekibinin yarattığı tarihsel drama türünde bir yapım. Yayımlanmaya başlamasının üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen popülerliğini sürdüren yapım, zengin bir anlatım sunuyor.


Vikingler oyuncuları arasında Travis Fimmel, Clive Standen, Gabriel Byrne, Nathan O’Toole, Katheryn Winnick, Jessalyn Gilsig, George Blagden, Gustaf Skarsgård, Donal Logue, Jonathan Rhys Meyers gibi yetenekli ve deneyimli isimler yer alıyor. “Vikings İMDB” şeklinde bir arama motoru sorgulamasıyla yapımın aldığı 8.5/10’luk puanın da, başarıyı kanıtladığı söylenmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.