Türk sinemasının en baba karakterleri!

DİZİ - FİLM 05.01.2021 - 15:55, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türk sinemasının en baba karakterleri!

Türk sinemasının en baba karakterlerine hayat veren oyuncular...

Türk sinemasının tadı tuzu, unutulmaz baba karakterinin buluştuğu listede, bazen karşımıza alıp bağırıp çağırmak istediğimiz, bazen de göğsüne yüzümüzü saklayıp saatlerce ağlayabileceğimiz en 'baba' oyuncular bulunuyor.   İşte o listedeki isimlerden bazıları:   Münir Özkul   "Ben Yaşar Usta" replikleri ile akıllarımıza kazınmış Münir Özkul, Türk sinemasının mihenk taşlarından. Mahmut hoca, Yaşar usta ve diğerleri... Hangi role bürünse kendini sevdiren, Türk tiyatrosuna da yıllarca emek vermiş, İsmail Dümbüllü ödüllü usta oyuncumuz.   Ali Şen   Usta oyuncu ali-cengiz oyunlarını seven, paragöz baba karakterlerinde başı çeker. Aynı zamanda Şener Şen'imizin babasıdır.   Ayhan Işık   Yakışıklı efsane. Sezercik filmlerinin iyi yürekli, tatlı babası.   Erol Taş   Oynadığı kötü karakterler sebebiyle, normal hayatta da halk tarafından hep kötü bilinmiştir. Filmlerde kötü ağa, mafya babası, sevenleri ayıran, adam öldüren rollerden tanırız. Gerçek hayatta ise pamuk gibi bir kalbi vardır.   Hulusi Kentmen   300 civarı filmde rol almıştır. Dış mizacı pos bıyıkları sebebiyle biraz sert gözükse de, aslında yumuşacık bir kalbi vardır. Sinemanın tatlı-sert, tatlı-kaçık şefkatli babasıdır.   Nubar Terziyan   Sinemanın pamuk dedesi, iyi yürekli aile reisi rolleriyle tanınır. Öyle bir gülüşü, öyle bir duruşu vardır ki, naifliğine hayran bırakır.
Türk sinemasının en baba karakterlerine hayat veren oyuncular...

Türk sinemasının tadı tuzu, unutulmaz baba karakterinin buluştuğu listede, bazen karşımıza alıp bağırıp çağırmak istediğimiz, bazen de göğsüne yüzümüzü saklayıp saatlerce ağlayabileceğimiz en 'baba' oyuncular bulunuyor.

 

İşte o listedeki isimlerden bazıları:

 

Münir Özkul

 

"Ben Yaşar Usta" replikleri ile akıllarımıza kazınmış Münir Özkul, Türk sinemasının mihenk taşlarından. Mahmut hoca, Yaşar usta ve diğerleri... Hangi role bürünse kendini sevdiren, Türk tiyatrosuna da yıllarca emek vermiş, İsmail Dümbüllü ödüllü usta oyuncumuz.

 

Ali Şen

 

Usta oyuncu ali-cengiz oyunlarını seven, paragöz baba karakterlerinde başı çeker. Aynı zamanda Şener Şen'imizin babasıdır.

 

Ayhan Işık

 

Yakışıklı efsane. Sezercik filmlerinin iyi yürekli, tatlı babası.

 

Erol Taş

 

Oynadığı kötü karakterler sebebiyle, normal hayatta da halk tarafından hep kötü bilinmiştir. Filmlerde kötü ağa, mafya babası, sevenleri ayıran, adam öldüren rollerden tanırız. Gerçek hayatta ise pamuk gibi bir kalbi vardır.

 

Hulusi Kentmen

 

300 civarı filmde rol almıştır. Dış mizacı pos bıyıkları sebebiyle biraz sert gözükse de, aslında yumuşacık bir kalbi vardır. Sinemanın tatlı-sert, tatlı-kaçık şefkatli babasıdır.

 

Nubar Terziyan

 

Sinemanın pamuk dedesi, iyi yürekli aile reisi rolleriyle tanınır. Öyle bir gülüşü, öyle bir duruşu vardır ki, naifliğine hayran bırakır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.