En İyi Konser Filmleri!

DİZİ - FİLM 10.12.2020 - 17:19, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

En İyi Konser Filmleri!

Geçmişte yaşamış efsanevi müzisyenleri günümüzde izleyebilmek birçoğumuza olağanüstü hisler yaşatıyor. Bu içeriğimizde müziği görsel şölene çevirebilmiş en iyi konser filmlerini sizler için bir araya getirdik.

The Rolling Stones Rock and Roll Circus (1996) - IMDB: 7.7 The Rolling Stones Rock and Roll Circus, 11 aralık 1968'de gerçekleşen etkinliğin 1996 yılında gösterime giren filmidir. Yönetmenliğini üstlenen Michael Edward Lindsay-Hogg aynı zamanda The Beatles ve Rolling Stones’un birçok müzik klibinin de yönetmenliğini yapmıştır. Film, sirk sahnesinde gerçekleşen iki konseri içeriyor. Bu film için bir konser videosunun daha düşünüldüğü fakat Rolling Stones tarafından eklenmesi istenmediği söylentiler arasında yer alıyor. The Rolling Stones Rock and Roll Circus filminin DVD çıkış tarihi ise 12 Ekim 2004 tarihinde olmuştur.  Woodstock (1970) - IMDB: 8.2 Woodstock filmi, 1969 yılında New York’ta 500 bine yakın insanın katılımıyla gerçekleşen Woodstock festivalinin kayıtlarının derlemesinden oluşturulmuştur. Müzik tarihi açısından belge niteliği taşıdığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz Woodstock filminde, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane ve Sly and the Family Stone gibi müzik efsaneleri yer alıyor. Yönetmenliğini Michael Wadleigh’ın üstlendiği film, dönemin müziğini değil genel duygusal ortamını da başarılı bir şekilde yansıtıyor. The Concert for Bangladesh (1972) - IMDB: 8.2 Saul Swimmer’ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel film, bir fayda amacıyla düzenlenen konser görüntülerinin derlenmesiyle oluşturulmuştur. Mültecilere hitap edilen The Concert for Bangladesh’in amacı bilinçlendirmek ve yardımları arttırmaktı. 40 bine yakın insanın katıldığı konserde yaklaşık 250.000 dolar yardım toplanmıştır. George Harrison, Bob Dylan ve Ravi Shankar gibi isimlerin ölümsüz bir eserle bize sunulmuş olması müzik tarihinin belgelenmesi açısından oldukça başarılıdır. The Last Waltz (1978) - IMDB: 8.2 The Last Waltz, 1976 yılında San Francisco’da Kanadalı rock grubu The Band’in son konserinden müthiş kayıtların derlenerek oluşturduğu başarılı bir konser / belgesel filmidir. Yönetmenliğini Martin Scorsese’nin üstlendiği filmde görüntü ve ses kaydındaki muhteşem çalışma sayesinde film oldukça başarılı bir hale getirilebilmiştir. Konsere The Band dışında Bob Dylan, Eric Clapton, Neil Young ve Van Morrison gibi büyük isimler de performansları ile katkı sağlamıştır.  Pink Floyd: Pulse (1994) - IMDB: 9.3 Yönetmenliğini David Mallet’ın üstlendiği belgesel Pink Floyd’un 3. performansının albümünü içermektedir. Günümüze kadar gelen bu görüntüler adeta miras değerindedir çünkü The Division Bell albümünde stüdyo etkisi yok denecek kadar azdır. David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright gibi muazzam müzisyenleri dinlediğimiz konserin görkemli ve eşsiz görüntülerinin bir belgesel haline getirilmesi günümüze geçmişten kalan bir armağan olmuştur desek hiç de abartmış olmayız.   
Geçmişte yaşamış efsanevi müzisyenleri günümüzde izleyebilmek birçoğumuza olağanüstü hisler yaşatıyor. Bu içeriğimizde müziği görsel şölene çevirebilmiş en iyi konser filmlerini sizler için bir araya getirdik.

The Rolling Stones Rock and Roll Circus (1996) - IMDB: 7.7


The Rolling Stones Rock and Roll Circus, 11 aralık 1968'de gerçekleşen etkinliğin 1996 yılında gösterime giren filmidir. Yönetmenliğini üstlenen Michael Edward Lindsay-Hogg aynı zamanda The Beatles ve Rolling Stones’un birçok müzik klibinin de yönetmenliğini yapmıştır. Film, sirk sahnesinde gerçekleşen iki konseri içeriyor. Bu film için bir konser videosunun daha düşünüldüğü fakat Rolling Stones tarafından eklenmesi istenmediği söylentiler arasında yer alıyor. The Rolling Stones Rock and Roll Circus filminin DVD çıkış tarihi ise 12 Ekim 2004 tarihinde olmuştur. 


Woodstock (1970) - IMDB: 8.2


Woodstock filmi, 1969 yılında New York’ta 500 bine yakın insanın katılımıyla gerçekleşen Woodstock festivalinin kayıtlarının derlemesinden oluşturulmuştur. Müzik tarihi açısından belge niteliği taşıdığını rahatlıkla söyleyebileceğimiz Woodstock filminde, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane ve Sly and the Family Stone gibi müzik efsaneleri yer alıyor. Yönetmenliğini Michael Wadleigh’ın üstlendiği film, dönemin müziğini değil genel duygusal ortamını da başarılı bir şekilde yansıtıyor.


The Concert for Bangladesh (1972) - IMDB: 8.2


Saul Swimmer’ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel film, bir fayda amacıyla düzenlenen konser görüntülerinin derlenmesiyle oluşturulmuştur. Mültecilere hitap edilen The Concert for Bangladesh’in amacı bilinçlendirmek ve yardımları arttırmaktı. 40 bine yakın insanın katıldığı konserde yaklaşık 250.000 dolar yardım toplanmıştır. George Harrison, Bob Dylan ve Ravi Shankar gibi isimlerin ölümsüz bir eserle bize sunulmuş olması müzik tarihinin belgelenmesi açısından oldukça başarılıdır.


The Last Waltz (1978) - IMDB: 8.2


The Last Waltz, 1976 yılında San Francisco’da Kanadalı rock grubu The Band’in son konserinden müthiş kayıtların derlenerek oluşturduğu başarılı bir konser / belgesel filmidir. Yönetmenliğini Martin Scorsese’nin üstlendiği filmde görüntü ve ses kaydındaki muhteşem çalışma sayesinde film oldukça başarılı bir hale getirilebilmiştir. Konsere The Band dışında Bob Dylan, Eric Clapton, Neil Young ve Van Morrison gibi büyük isimler de performansları ile katkı sağlamıştır. 


Pink Floyd: Pulse (1994) - IMDB: 9.3


Yönetmenliğini David Mallet’ın üstlendiği belgesel Pink Floyd’un 3. performansının albümünü içermektedir. Günümüze kadar gelen bu görüntüler adeta miras değerindedir çünkü The Division Bell albümünde stüdyo etkisi yok denecek kadar azdır. David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright gibi muazzam müzisyenleri dinlediğimiz konserin görkemli ve eşsiz görüntülerinin bir belgesel haline getirilmesi günümüze geçmişten kalan bir armağan olmuştur desek hiç de abartmış olmayız. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.