Çikolata severlerin gitmesi gereken yerler!

Mekanlar 22.11.2020 - 22:03, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Çikolata severlerin gitmesi gereken yerler!

Çikolata severlerin yüzünü güldürecek yerleri araştırdık ve derledik.

Biliyorsunuz ki İsviçre’nin çikolatasına bir başka!  İsviçreli temelli Lindt, çikolatanın tarihini anlattığı Lindt Home of Chocolate adındaki müzesinin kapılarını geçtiğimiz aylarda ziyaretçilere açtı. 9 metrelik çikolata şelalesiyle dikkat çeken müze, Lindt çikolatalarının nasıl üretildiğini tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor.  Cadbury World, Birmingham Konu şekerleme olduğunda akla ilk gelen İngiliz markalarından Cadbury’nin harika eğlence parkıyla devam edelim! 1990 yılında açılan bu tema park, Bournville’de yer alıyor. Yani 1893 yılında, ilk Cadbury fabrikasında çalışan insanların yaşadığı köyde!  Chocoversum, Hamburg En popüler çikolata markalarından biri olan The Hachez, Chocoversum ile ziyaretçilerine çikolatanın üretim sürecini tüm detaylarıyla anlatmayı hedefliyor. 90 dakikalık bir turla kakao çekirdeklerinden sıvı çikolataya, çikolatanın geçtiği tüm aşamaları anlatan Chocoversum, bununla da sınırlı kalmıyor! MUCHO Museo del Chocolate, Mexico City Gerçek bir çikolata müzesiyle devam edelim!  2012 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan MUCHO, en detaylı çikolata müzelerinden biri. Çikolata uzmanları tarafından hazırlanan bu özel sergiler, kökenleri 17. yüzyıla dek uzanan sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Haigh’s Chocolate Factory, Adelaide Paskalya şekerlemeleriyle bilinen Haigh’s, meraklılarını fabrikasında ağırlamayı tercih eden markalardan biri. Tüm üretim sürecini detaylarıyla gözler önüne seren Haigh’s Chocolate Factory, fabrikaların üretim sürecini merak edenler için biçilmiş kaftan! Tabii fabrikayı gezerken ikram edilen çikolatalardan bahsetmemize gerek yoktur diye düşünüyoruz.   
Çikolata severlerin yüzünü güldürecek yerleri araştırdık ve derledik.

Biliyorsunuz ki İsviçre’nin çikolatasına bir başka!  İsviçreli temelli Lindt, çikolatanın tarihini anlattığı Lindt Home of Chocolate adındaki müzesinin kapılarını geçtiğimiz aylarda ziyaretçilere açtı. 9 metrelik çikolata şelalesiyle dikkat çeken müze, Lindt çikolatalarının nasıl üretildiğini tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor. 


Cadbury World, Birmingham


Konu şekerleme olduğunda akla ilk gelen İngiliz markalarından Cadbury’nin harika eğlence parkıyla devam edelim! 1990 yılında açılan bu tema park, Bournville’de yer alıyor. Yani 1893 yılında, ilk Cadbury fabrikasında çalışan insanların yaşadığı köyde! 


Chocoversum, Hamburg


En popüler çikolata markalarından biri olan The Hachez, Chocoversum ile ziyaretçilerine çikolatanın üretim sürecini tüm detaylarıyla anlatmayı hedefliyor. 90 dakikalık bir turla kakao çekirdeklerinden sıvı çikolataya, çikolatanın geçtiği tüm aşamaları anlatan Chocoversum, bununla da sınırlı kalmıyor!


MUCHO Museo del Chocolate, Mexico City


Gerçek bir çikolata müzesiyle devam edelim!  2012 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan MUCHO, en detaylı çikolata müzelerinden biri. Çikolata uzmanları tarafından hazırlanan bu özel sergiler, kökenleri 17. yüzyıla dek uzanan sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor.


Haigh’s Chocolate Factory, Adelaide


Paskalya şekerlemeleriyle bilinen Haigh’s, meraklılarını fabrikasında ağırlamayı tercih eden markalardan biri. Tüm üretim sürecini detaylarıyla gözler önüne seren Haigh’s Chocolate Factory, fabrikaların üretim sürecini merak edenler için biçilmiş kaftan! Tabii fabrikayı gezerken ikram edilen çikolatalardan bahsetmemize gerek yoktur diye düşünüyoruz. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.