Bir Günde El Capitan’a Serbest Tırmanan Kadın!

Mekanlar 12.11.2020 - 17:33, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Bir Günde El Capitan’a Serbest Tırmanan Kadın!

Amerikalı dağcı Emily Harrington, El Capitan'ın zirvesine başarıyla ulaşan ilk kadın oldu. Tırmanışı ise bir günden kısa sürede tamamladı.

Dünyanın en meşhur kayalarından olan El Capitan tırmanma sporunu sevenlerin ilgi odağı. ABD’de yer alan Yosemite Ulusal Parkı’nın içerisinde yer alan El Capitan kayasına daha önce pek çok sporcu tırmandı. Hatta Alex Honnold isimli dağcı, El Capitan kayasına free solo yöntemiyle tırmanan ilk insan olmuştu. Bu kez de Amerikalı dağcı Emily Harrington, bir gün içinde El Capitan’a serbest tırmanan ilk kadın ve dünyadaki dördüncü kişi oldu. Harrington, 21 saatlik bir tırmanışın ardından bin metre yükseliğindeki granit kayanın zirvesine ulaştı. Detaylara birlikte bakalım.   El Capitan, ABD’nin California eyaletinde yer alan Yosemite Ulusal Parkı’nda gökyüzüne bir kilometre boyunca yükselen bir kaya. Dağcı Emily Harrington ise bu kayaya bir günden az sürede tırmandı. Emily Harrington, bir gün içinde El Capitan’a serbest tırmanan ilk kadın ve dünyadaki dördüncü kişi oldu. 21 saat süren tırmanışın ardından Harrington zirveye ulaştı.   34 yaşındaki Emily Harrington, “Golden Gate” adı verilen rotayı izleyerek kayanın zirvesine ulaştı. Harrington, tırmanışına dair görselleri ise 200.000’den fazla takipçisi olan Instagram hesabında paylaştı. Emily Harrington, paylaştığı bir fotoğrafın altına; “Hedef olarak yalnızca bir gün belirlediğimde, bu sürede El Capitan’a serbest tırmanabileceğime asla inanmazdım.” yazdı  
Amerikalı dağcı Emily Harrington, El Capitan'ın zirvesine başarıyla ulaşan ilk kadın oldu. Tırmanışı ise bir günden kısa sürede tamamladı.

Dünyanın en meşhur kayalarından olan El Capitan tırmanma sporunu sevenlerin ilgi odağı. ABD’de yer alan Yosemite Ulusal Parkı’nın içerisinde yer alan El Capitan kayasına daha önce pek çok sporcu tırmandı. Hatta Alex Honnold isimli dağcı, El Capitan kayasına free solo yöntemiyle tırmanan ilk insan olmuştu. Bu kez de Amerikalı dağcı Emily Harrington, bir gün içinde El Capitan’a serbest tırmanan ilk kadın ve dünyadaki dördüncü kişi oldu. Harrington, 21 saatlik bir tırmanışın ardından bin metre yükseliğindeki granit kayanın zirvesine ulaştı. Detaylara birlikte bakalım.

 


El Capitan, ABD’nin California eyaletinde yer alan Yosemite Ulusal Parkı’nda gökyüzüne bir kilometre boyunca yükselen bir kaya. Dağcı Emily Harrington ise bu kayaya bir günden az sürede tırmandı.
Emily Harrington, bir gün içinde El Capitan’a serbest tırmanan ilk kadın ve dünyadaki dördüncü kişi oldu. 21 saat süren tırmanışın ardından Harrington zirveye ulaştı.

 


34 yaşındaki Emily Harrington, “Golden Gate” adı verilen rotayı izleyerek kayanın zirvesine ulaştı. Harrington, tırmanışına dair görselleri ise 200.000’den fazla takipçisi olan Instagram hesabında paylaştı. Emily Harrington, paylaştığı bir fotoğrafın altına; “Hedef olarak yalnızca bir gün belirlediğimde, bu sürede El Capitan’a serbest tırmanabileceğime asla inanmazdım.” yazdı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.